KÜTÜB-İ SİTTE HADİS-İ ŞERİFLERİ




6211 - Hz. Aise radiyallahu anha'nin anlattigina gore: "Resulullah aleyhissalatu vesselam:
"Yahudiler, sizi, selaminiz ve amin deyisiniz sebebiyle kiskandiklari kadar bir baska sey icin kiskanmamislardir" buyurmuslardir."

6212 - Ibnu Abbas radiyallahu anhuma anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselambuyurdular ki: "Yahudiler sizi, amin deyisiniz kadar bir baska sey icin kiskanmazlar.Oyleyse amin sozunu cok soyleyin."

RUKUYA GIDERKEN RUKUDAN KALKARKEN ELLERI KALDIRMA

6213 - Hz. Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'in, namazda, iftitah tekbiri sirasinda ellerini omuzlarinin hizasina kadar kaldirdigini gordum. Ruku sirasinda da, (rukudan) secdeye gitme) sirasinda da ayni sekilde kaldiriyordu."

6214 - Umayr Ibnu Habib radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam farz namazda, her tekbir ile beraber ellerini kaldirirdi."

6215 - Ibnu Abbas radiyallahu anhuma anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam, hertekbir sirasinda ellerini kaldirirdi."

6216 - Hz. Enes radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam, namaza girdigi vakit ve rukuya giderken ellerini kaldirirdi."

6217 - Hz. Cabir Ibnu Abdillah radiyallahu anhuma, namaza baslarken ellerini kaldirirdi.Rukuya gidince, rukudan basini kaldirinca ayni sekilde ellerini kaldirirdi ve derdi ki:
"Resulullah aleyhissalatu vesselam'i bu sekilde yapiyor gordum." Ibrahim Ibnu Tahman ellerini kulaklarina kadar kaldirirdi.

NAMAZDAKI RUKU

6218 - Ali Ibnu Seyban radiyallahu anh anlatiyor: "Kavmimizin heyetiyle Resulullahaleyhissalatu vesselam'a geldik. Ona biat ettik ve arkasinda namaz kildik. Aleyhissalatu vesselam namazini tam yapmayan yani ruku ve secdede belini duzgun tutmayan bir adama gozunun ucuyla bakti. Resulullah namazi kilinca: "Ey muslumanlar, ruku ve secdede belini duzgun tutmayan kimsenin namazi namaz degildir" dedi."

6219 - Vabisa Ibnu Ma'bed radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'inamaz kilarken gordum, ruku yapinca sirtini (basini) dumduz yapiyordu. Oyle ki uzerine su dokulecek olsa oyle sabit kalacakti."

ELLERI DIZLER UZERINE KOYMA

6220 - Hz. Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam ruku sirasinda ellerini diz kapaklari uzerine koyar, pazularini da (karnindan yanlara dogru) uzaklastirirdi."