KÜTÜB-İ SİTTE HADİS-İ ŞERİFLERİ




6261 - Sabit Ibnu Samit radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam, birelbiseye burunmus olarak Beni Abdileshel kabilesinde namaz kildi. (Secdede) cakillarin soguklugundan korunmak maksadiyla ellerini elbisesinin uzerine koymustu."

NAMAZDA UYARI TESBIHI-EL CIRPMASI

6262 - Ibnu Omer radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam namazda,(ihtiyac halinde), kadinlarin ellerini cirpmasina, erkeklerin de "suhanallah!" demesineruhsat tanidi."

AYAKKABIYLA NAMAZ

6263 - Ibnu Ebi Evs radiyallahu anh anlatiyor: "Dedem Evs es-Sakafi, namaz kilarken bazan bana isarette bulunurdu. Ben de ayakkabilarini kendisine verirdim. Soyle demisti: "Ben Resulullah aleyhissalatu vesselam 'i ayakkabilari ile namaz kilarken gordum."

6264 - Abdullah Ibnu Mes'ud radiyallahu anh anlatiyor: "Biz Resulullah aleyhissalatuvesselam'i ayakkabilari ve mestleri ile namaz kilarken gorduk."

HUSU

6265 - Ibnu Omer radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Gozlerinizin hizla kor olmamasi icin, namazdayken onlari semaya kaldirmayin."

TEK GIYSI ICINDE NAMAZ

6266 - Kaysan radiyallahu anh demistir ki: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'i Bi'r-i Ulyanam mevkide tek parca giysi icerisinde ramaz kilarken gordum."

6267 - Kaysan radiyallahu anh : "Ben Resulullah aleyhissalatu vesselam'i ogle ve ikindinamazlarini, (mubarek gogsu uzerinde) topladigi tek parcalik bir giysi icerisinde kilarken gordum" demistir.

TILAVET SECDESININ SAYISI

6268 - Ebu Derda anlatiyor: "Ben Resulullah aleyhissalatu vesselam'la birlikte onbir (tilavet) secde(si) yaptim. Onlarin arasinda Kur'an-i Kerim'in el-Mufassal denen (kisa surelerden) hicbirisi yoktu. Secde ayeti olan sureler bunlardi: A'raf, Ra'd, Nahl, Beni Israil(=Isra), Meryem, Hacc, Furkan, Neml, Secde, Sad, Havamim(=Fussilet)."

6269 - Hz. Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Biz Resulullah aleyhissalatu vesselam'labirlikte Iza's-Semau'n-Sakkat ve Ikra bismi Rabbike surelerinin secde ayetlerinde secde ettik."

NAMAZI TAMAMLAMA

6270 - Ibnu Abbas radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam hazarnamazini ve sefer namazini farz kilmistir. Biz hazarda farzdan once ve sonra sunnet kilardik. Seferde de farzdan once ve sonra sunnet kilardik."