KÜTÜB-İ SİTTE HADİS-İ ŞERİFLERİ




6981 - Abdullah Ibnu Mes'ud radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Allah hicbir hastalik indirmedi ki sifasini da indirmemis olsun."

6982 - Hz. Enes radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam "gecmis olsun" ziyareti icin ugradigi bir hastaya: "Bir sey yemek arzu ediyor musun?" diye sordu. Adam: "Kek!" dedi. Resulullah: "Hay hay!" dedi ve hastaya kek aradilar."

PERHIZ

6983 - Suheyb radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissaIatu vesselam'in yanina gelmistim, yaninda ekmek ve kuru hurma vardi. Bana:"Yanas ve ye!" buyurdular. Bunun uzerine (yanastim) ve hurmadan yemeye basladim. Aleyhissalatu vesselam: "Sende goz hastaligi bulundugu halde hurma mi yiyorsun?" dedi. Ben: "Diger bir kenardan cigniyorum!" dedim. Aleyhissalatu vesselam tebessum buyurdular."

HASTA YEMEGE ZORLANMAZ

6984 - Ukbe Ibnu Amir el-Cuheni radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Hastalarinizi yeyip icmeye zorlamayin. Zira Allah onlari yedirir, icirir."

COREK OTU

6985 - Ibnu Omer radiyallahu anhuma anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Size su corek otunu tavsiye ederim. Zira onda, olumden baska her derde sifa vardir."

BAL

6986 - Hz. Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Her ay uc sabah bal yalayan kimseye buyuk bir bela (hastalik) gelmez."

6987 - Hz. Cabir radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'a bal hediye edilmisti. Aramizda lokma lokma taksim etti. Ben kendi payimi aldim, sonra ben: "Ey Allah'in Resulu, bir lokma daha isterim!" dedim. "Pekiyi!" buyurdu."

6988 - Abdullah (Ibnu Mes'ud) radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Size su iki sifayi tavsiye ederim: "Bal ve Kur'an."

MANTAR VE MEDINE'NIN ACVE HURMASI

6989 - Ebu Sa'id ve Cabir radiyallahu anhuma anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Mantar kudret helvasi (nevi)ndendir. Suyu goze sifadir. Acve hurmasi cennettendir ve cinnete karsi sifadir."

6990 - Rafi' Ibnu Amr el-Muzeni radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Acve (ismindeki Medine hurmasi) ve Sahra (adindaki Mescidi Aksa'da yer alan tas) cennettendir."
Ravi Abdurrahman derki: "Ben sahra kelimesini seyhimin agzindan dinledim."