Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Abdülmuttalib´in Kızı Ervâ (radiyALLAHu anha)
Cevap SayisiCevap Sayisi: 4 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 186 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Abdülmuttalib´in Kızı Ervâ (radiyALLAHu anha)  (Okunma Sayısı 186 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Muttαki
Bismillahirrahmanirrahim Hasbun Allah ve Ni'mel Vekil
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 138

Maksadımız İman ve Ahirettir

« : 20 Nisan 2008, 15:51:48 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Rasûlüllah´ın (S.A.V) halasıdır. Umeyr İbn Vehb İbn Abdi Kusayy´-Ia evliydi. Umeyr´le olan evliliğinden Tuleyb adlı oğlu oldu. Umeyr´den sonra Kelde {Ertat) İbn Abdi Menaf İbn Abdiddar İbn Kusayy´la evlendi. Onunla olan evliliğinden de Fâtıma adlı çocuğunu doğurmuştu.

Oğlu Tuleyb İbn Umeyr müslüman olunca annesine:

Ben müslüman olup Muhammed´e tabi oldum, dedi. Erva Bint Abdilmuttalib de şöyle dedi:

Senin yardım ve desteğine en lâyık kimse hala oğlundur (Ra-sûlüilah´dır).

Tuleyb İbn Umeyr :

Anneciğim! Peki senin müslüman olmana ve ona tabi olmana ne mâni oluygr? Bak, kardeşin Hamza da müslüman oldu, dedi.

Erva Bint Abdilmuttalib :

Kardeşimin yaptıklarına bakıyorum sonra onlardan birisi ola­cağım diye cevap verdi.

Tuleyb İbn Umeyr :

Ben, ALLAH için, Rasûlüllah´a gelip onun huzurunda müslüman olmanı, onu tasdîk etmeni ve ALLAH´tan başka ilâh olmadığına şahadet etmeni istiyorum, dedi.

Erva Bint Abdilmuttalib hemen :

ALLAH´tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed´in ALLAH´ın elçi­si olduğuna şahadet ederim, dedi.

Ondan sonra devamlı Peygamber´e (S.A.V) yardım eder ve oğlu Tuleyb İbn Umeyr´i ona yardım etmeye ve emrini yerine getirmeye teşvik ederdi.

Tuleyb İbn Umeyr, Avf İbn Sabre es-Sehmî´nin Rasûlüllah´a (S-A.V) sövüp hakaret ettiğini duydu. Bunun üzerine ölmüş bir deve­nin çene kemiğini alıp Avf İbn Sabre´ye vurdu ve onun başını yardı. Böylece o İslâm´da bir müşriğin kanını akıtan ilk kişi oldu.

Erva Bint Abdilmuttalib´e :

Oğlunun yaptıklarını görmüyor musun? dediler. Erva Bint Abdilmuttalib :

Onun günlerinin en hayırlısı dayısının oğluna yardım ettiği gündür diye cevap Verdi.

Ebu Leheb İbn Abdilmuttalîb´e :

Erva müsiüman oldu, denildi.

Ebu Leheb, stearlamak için kızkardeşinin yanına gittiğinde Erva ona :

Yeğeninin yanında.dur (ona destek ol). Eğer o galip gelirse, sen iyi kimselerden olursun. Yoksa yeğenin yüzünden suçlu ve kusur­lu olursun, dedi.

Ebu Leheb :

«Onun getirdiği, ortaya çıkardığı din yüzünden, bütün Arap toplu­luklarına karşı koymağa bizim gücümüz mü yeter, dedi.

Bunun üzerine Erva İbn Abdilmuttalib şu şiiri söylemiştir: Tuleyb dayısının oğluna yardım eder. Ondan kanını ve malını esirgemez. Erva Medine´ye hicret edip Peygamber´e (S.A.V] beyat etmiştir.

Rasûlüllah (S.A.V) Rafîk-i a´lâ´ya gidince Erva Bint Abdilmuttalib şu şiiri söylemiştir:

Ey ALLAH´ın Rasûlü! Sen bizim ümidimizdin

Sen bize iyilik ederdin. Zulmetmezdin.

Sanki kalbimin üzerinde Muhammed´(s.a.v) in adı var.

Peygamber.´den sonra kabileler biraraya gelmediler.

Ne mutlu evlâtlarına İsiâmı öğretip de, onların İslâmın hizmetçi­leri ve fedaileri olmalarını isteyen faziletli annelere!

Dünyanın kölesi olmuş anneler; dünyanın nimetlerinden en faz­la kendilerinin ve çocuklarının istifâde etmesi için her türlü gayreti gösterirken, müsiüman annelerde çocuklarına İsiâmı öğretme ve ya­şatma hususunda birazcık gayret ve fedakârlıkta bulunsalar da hem

kendilerinin, hem de çocuklarının delâletten kurtulmalarına yardımcı olsalar ne kaybederler acaba!..
[1]

[1] Abdulaziz eş-Şennavi, Sahabe Hayatından Tablolar (Hanım Sahabiler), Uysal Kitabevi: 3/241-243.

İslamsız Hayat,Hayat değildir,Hayata hükmetmeyen İslam,İslam değildir,Onu hayatına geçirmeyen Müslüman,Müslüman değildir.

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Abdülmuttalib´in Kızı Ervâ (radiyALLAHu anha)
« Posted on: 05 Aralık 2008, 19:58:40 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Abdülmuttalib´in Kızı Ervâ (radiyALLAHu anha) oyunları, Abdülmuttalib´in Kızı Ervâ (radiyALLAHu anha) programı, Abdülmuttalib´in Kızı Ervâ (radiyALLAHu anha) oyunu indir, Abdülmuttalib´in Kızı Ervâ (radiyALLAHu anha) program yükle, Abdülmuttalib´in Kızı Ervâ (radiyALLAHu anha) download, Abdülmuttalib´in Kızı Ervâ (radiyALLAHu anha) hikayeleri, Abdülmuttalib´in Kızı Ervâ (radiyALLAHu anha) resimleri, Abdülmuttalib´in Kızı Ervâ (radiyALLAHu anha) haber, Abdülmuttalib´in Kızı Ervâ (radiyALLAHu anha) yükle, Abdülmuttalib´in Kızı Ervâ (radiyALLAHu anha) videosu, Abdülmuttalib´in Kızı Ervâ (radiyALLAHu anha) msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
Hiba
Hiçe Sayılıyor Bak Dini İslam,Kan Gölüne Döndü Bak Afganistan
Administrator
*

Toplam Oyu: 151

Bayram mı Olurmuş Gözyaşlarından??

« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2008, 16:33:38 »

Allah Razı Olsun  Alkış

BİR UMUT Kİ BEKLENİR ENGİNLERDE...

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Muttαki
Forum Yöneticisi
*

« Yanıtla #2 : 20 Nisan 2008, 16:59:11 »

ecmain olsun hiba.
Sponsor Bağlantı

adıgüzel
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 65

« Yanıtla #3 : 20 Nisan 2008, 17:02:04 »

Allah Razı Olsun       Emeğine Sağlık

***  Yaratılanı sev ***
***  Yaratandan ötürü***

Sponsor Bağlantı

Muttαki
Forum Yöneticisi
*

« Yanıtla #4 : 20 Nisan 2008, 17:04:13 »

ecmain olsun kardeşim.
Sponsor Bağlantı

Etiket: peygamberimizin halası