Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu ALLAH’ın kulun ibadetine ihtiyacı yok
Cevap SayisiCevap Sayisi: 3 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 228 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ALLAH’ın kulun ibadetine ihtiyacı yok  (Okunma Sayısı 228 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ömer gül
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 506

dost istersen ALLAH yeter

« : 13 Şubat 2008, 18:31:50 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

ALLAH’ın kulun ibadetine ihtiyacı yok

ALLAH'ın en hoşuna giden şey. Acziyetimizi bilmek. Mahviyete düşmek. ALLAH bundan razı oluyor. Cenab-ı ALLAH eğer amelden razı olsaydı. Üç yüz sene ibadet yapan Bağrani imansız gitmezdi. Bu kadar ibadet yapıyorda niçin imansız gidiyor. Çünkü ibadet bir emirdir. Emir yerine gelecek yoksa ALLAH'ın ibadete ihtiyacı yoktur. İbadet varlığı ALLAH'ın hiç hoşuna gitmez. Resulullah Efendimizden sonra ALLAH İbrahim Aleyhisselam'ı çok seviyordu. Ona da DOSTUM dedi. Manası çok sevmek demektir.

Onunda en büyük ameli misafir ağırlaması idi. Misafirsiz yemek yemezmiş. Bir defasında ALLAH misafir yollamadığı için üç gün orucunu bozmuyor. İçinden de geçiriyor. Acaba benim gibi oruç tutan var mı? Diye

ALLAH'ın sırlarına hikmetlerine akıl, güç yetmez.

Bütün peygamberler içerisinde en çok Peygamber Efendimizi sevmiş.

İbrahim Peygambere de DOSTUM demiş. Buna rağmen üç gün oruç tuttum demesi olmadı. Çünkü ALLAH'ın ibadete ihtiyacı yok. İbadetimize güvenmeyeceğiz.

Belen isminde bir abid. Filistinde. O da imansız gitmiş. Yine 200 sene Suriye çölünde ibadet yapan bir abid.

Silsilede üçüncü okunan büyüğümüz Salmani Farisi Hazretleri. Birincisi Resulullah Efendimiz. İkincisi Sıddık Ekber Efendimiz Selmani Hazretleri üçyüz küsür sene yaşamış.

Resulullah Efendimizin nisbeti nuru, feyizi bunlardan geliyor bize Resulullah Efendimize geldiği zaman üç yüz (300) yaşında imiş. Resulullah Efendimizden de sonraya kaldı. O zaman eski insanlar çok yaşıyorlarmış. İşte o zaman dünya ile hiç alakası olmayan bir abid. 200 sene ibadet yapan bu abidin gönlüne gelmiş ki “ben cenneti kazanmışımdır” bu hal ALLAH'ın hoşuna gitmemiş. ALLAH onu hemen imtihana tabi tutmuş ve ona ALLAH doktor suretinde; Tabip suretinde bir melek gönderiyor. “Git filan kuluma. Onun dişine bir ağrı ver” diyor. Daha melek ona yaklaşmadan abidin dişi ağrımaya başlıyor. Amansız bir ağrı. Dayanamıyor. Yuvarlanıyor çöllerde. Ağlıyor, Bağırıyor, Meleğe de diyor ki:

- “O seni doktor görünce benim bu dişimi al kurtar.”

Der sana diyor “200 senelik amelini almadan onun dişini çekme” demiş. Doktor geliyor abide selam veriyor. Ama o hiç yüzüne bakmıyor o soruyor.

- Abid niye böyle yapıyorsun sen?

- Sen doktor musun?

- “Evet, diş doktoruyum” diyor.

- Tamam işte benim dişlerim ağrıyor. Beni kurtar. Peki paran var mı? Demiş. Ben parayı nerden bulayım.

- Öyle ise amelini ver.

- “Peki vereyim” demiş.

- Ne kadar amelin var?

- 200 senelik amelim var.

- Ver 200 senelik amelini seni kurtarayım” demiş. Abid:

- Hayır olmaz. Bir dış ağrısına 200 senelik amel verilir mi?

- Verirsen kurtarırım. Yoksa çekip gidiyor. Ağzından duramıyor.

- Peşinden bağırıyor “Aman doktor bey gel” diyor. “Bu 200 seneyi bölelim. Yüz senesi senin olsun. Yüz senesi de benim.”

- “Hayır olmaz. Bir senelik amelden bile geçmem. 200 seneyi de istiyorum” diyor.

- Diyor ki “50 (elli) senelik amelimi olsun bana bırak”

- Hayır diyince, ağrıya dayanamıyor. Razı oluyor.

- “Al, al! Diyor 200 senelik amelim senin olsun. Çek dişimi” diyor. Dişini çekiyor.

- “Peki abid. Sen cenneti bekliyordun. Nerde kaldı? Ancak bir dişin 200 senelik ibadetini karşıladı.”

Demek ki Hadis-i Şerifte buyuruyor ki:

“Kişi ameli ile cennete giremez, ancak.

ALLAH'ın fazl-ı tevhidi, kişinin mertliği kişiyi cennete sokar.”
[/center] [/center]
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2008, 18:38:24 Gönderen: ömer gül » Logged

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: ALLAH’ın kulun ibadetine ihtiyacı yok
« Posted on: 02 Aralık 2008, 07:52:56 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: ALLAH’ın kulun ibadetine ihtiyacı yok oyunları, ALLAH’ın kulun ibadetine ihtiyacı yok programı, ALLAH’ın kulun ibadetine ihtiyacı yok oyunu indir, ALLAH’ın kulun ibadetine ihtiyacı yok program yükle, ALLAH’ın kulun ibadetine ihtiyacı yok download, ALLAH’ın kulun ibadetine ihtiyacı yok hikayeleri, ALLAH’ın kulun ibadetine ihtiyacı yok resimleri, ALLAH’ın kulun ibadetine ihtiyacı yok haber, ALLAH’ın kulun ibadetine ihtiyacı yok yükle, ALLAH’ın kulun ibadetine ihtiyacı yok videosu, ALLAH’ın kulun ibadetine ihtiyacı yok msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
b.s
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 109

« Yanıtla #1 : 14 Şubat 2008, 03:09:39 »

Alıntı
ALLAH'ın sırlarına hikmetlerine akıl, güç yetmez.

çok güzel...  Teşekkürler     Allah Razı Olsun
Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
ömer gül
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 506

« Yanıtla #2 : 14 Şubat 2008, 06:46:05 »

Ecmain
Sponsor Bağlantı

gölge çiçeği
kalbin hazır olmadığı namaza Allah nazar etmez!
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 34

Nefes sayısı çok olanın, günahı da çok olur.

« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2008, 19:36:59 »

" ....Çünkü ALLAH'ın ibadete ihtiyacı yok. İbadetimize güvenmeyeceğiz. "  Aynen  gülümseme

Allah Razı Olsun abi çok güzeldi  gülümseme

Öℓümsüz ßiя hãyãtã kãvuşmãk istiyoяsan sєn∂є sãηã ãit ßisєy ßι®ãkmã

Sponsor Bağlantı

Etiket:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Muhabbetullah.Com Bağlantılar
Mobile Phone | Loans | Fast Loans | Mortgages | Online Loans
|Reklam| |Alıntı Koşulları| |Arşiv| |Arşiv2| |Wap| |Wap2| |imode| |XML| |Rss1| |Rss| |Tags| |Sitemap| |UrlList|

kurye Diyet | Zayıflama Program Download Forum diyet ilahiler zayıflama dizi izle ssk Gazeteler video izle Sohbet tv izle evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat Araba Yarışı oYuNLAR
Muhabbetullah.Com En iyi 1024x768 - 1280x1024 ekran çözünürlüğünde görüntülenir.
Muhabbetullah.Com Bir Forum Sistemidir.ve siteye gönderilen tüm mesajlar onaydan geçmeksizin anında paylaşılmaktadır. Muhabbetullah.Com Yönetimi yazılan mesajlardan sorumlu değildir.
Yasalara aykırı bulduğunuz mesajları linkleriyle beraber HawasHasan[at]Gmail.Com adresine bildirebilirsiniz. Şikayetiniz en kısa sürede incelemeye alınacaktır.
For English Please let us know any illegal activity to HawasHasan[at]Gmail.Com

Selamun Aleykum
Sitemize Üye Olarak
Daha iyi Faydalanabilirsiniz.
Üye olmak için tiklayin