Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Armutlar çiçek açarken...
Cevap SayisiCevap Sayisi: 8 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 437 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Armutlar çiçek açarken...  (Okunma Sayısı 437 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
efza
İLİMSİZ AMEL HEDER,AMELSİZ İLİM VEBALDİR.
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 32

Bana bir ben lazım birde Anlayan...

« : 30 Aralık 2007, 13:18:26 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Önceki konumda da yazmıştım ,yaşlı insanlarla oturup konuşmak ,onların görüp geçirdiklerini ,hayat tecrübelerini dinlemek çok hoşuma gider ,ayrıca onlarda kendisini dinleyen birin bulduklarında kendilerini mutlu hissederler..
En başta ufacık şeyle mutlu olabiliyorlar konuşurken tebessüm etmeniz bile onlara yetiyor ve dua ederek ayrılıyorlar.
Eskiden beri dikkatimi çeken şey ise çocuklarıyla asla yeterince ilgilenemiş ve sevememiş olmaları o yüzden çocuklarına gösteremedikleri ilgi ve alakayı torunlarına gösteriyorlar.
En sevdiğim konu ise çocuklarının doğum tarihini sormak,o kadar ilginç cevaplar alıyorum ki,
cevaplardan örnekler;
-dur düşüneyim ekinler biçilirken sanırım tarlada doğduydu(biraz şanslı hiç olmazsa hangi ayda doğduğunu bilir!)
-hiç unutmuyorum o zaman patlıcan tavası yapmıştım yemeden çocuk doğdu..(işi zor o dönem patlıcan ortalama 3 ay yetişir bul bulabilrsen ne zaman doğduğunu!)
-valla armutlar çiçek açarken olduydu..(bu cevap ilgimi çekmişti )
-bu doğduğunda dışarda bir metre kar vardı hiç sorma..(işte zor bir cevap daha bul bakalım aralık -mart aralığında ne zaman doğduğunu:)
-Kara kıştı tam zemheri dışarıda dondurucu soğuk vardı(MUhtemelen Aralık olsa gerek Onun deyişine göre)
-keçiler kuzulandığı zaman doğmuştu (bu hangi zamana geliyor bilmiyorum bilen varsa bunuda yazsın)
bir de vahim olanlar var ,
-hiç bilmiyorum ki geçim derdinden onlara dikkat mi ederdik..(hiç bişey demiyorum çok haklılar..)
Bu konuşmalardan ben dersimi aldım ,
Ders1;
Onların DEyimi ile siz daha tazesiniz yarın birgün çoluk çoçuğa karışacaksınız,Ben düşünüyorum ki doğduklarından itibaren herşeylerini bir deftere not alırım,ne zaman doğdu ,saat kaçtı,ne zaman dişleri çıktı ,ne zaman yürüdü ,ilk kullandığı kelime ve cümleler ,geçirdiği hastalıklar hepsini yazarım..
Eminim kendi çocuklarımız bunu okuduğu zaman çok mutlu olurlar ve bizim onu önemsediğimi hissedip mutlu olurlar..
Sizede tavsiye ederim sizin ve çocuğunuz için güzel bir hatıra olur..
birde defterin bir yerlerine hayatımın en güzel anı çocuklarımın zaman yazın sizin onu ne kadar sevdiğinizi anlar..

Ders2;
Yaşlı insanlarla her zaman ilgi ve alakanızı kesmeyin ufacık şeyden bile çok mutlu oluyorlar ve dualarını esirgemiyorlar bu fırsatı kaçırmayın ve bizde ilerde yaşlanacağız biz ilgilenelim ki bizimle ilgilenenlerde olsun..
son bir not;hepsinin ortak sözü gençliğnizin kıymetini bilin ve bol ibadet yapın yaşlanınca o tadı alamazsınız ve belki fırsatınız olmaz diyorlar..tecrübe konuşuyor ihmal etmeyelim..
ALLAH(c.c)a emanet olun..
Saygılar..

~~EFZA~~
Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Armutlar çiçek açarken...
« Posted on: 05 Aralık 2008, 06:26:45 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Armutlar çiçek açarken... oyunları, Armutlar çiçek açarken... programı, Armutlar çiçek açarken... oyunu indir, Armutlar çiçek açarken... program yükle, Armutlar çiçek açarken... download, Armutlar çiçek açarken... hikayeleri, Armutlar çiçek açarken... resimleri, Armutlar çiçek açarken... haber, Armutlar çiçek açarken... yükle, Armutlar çiçek açarken... videosu, Armutlar çiçek açarken... msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
nilgunyalcin
>>...Dua ile...<<
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 8

« Yanıtla #1 : 30 Aralık 2007, 13:40:36 »

Çiçeklerr Çiçeklerr Teşekkürler Çiçeklerr Çiçeklerr Allah Razı Olsun
Paylaşımınız çok güzeldi.. sağolun..
Doğrudur, doğum tarihleri konusunda kesin tarih içermeyen daha nice cevapları vardır büyüklerimizin..
Sizin belirttiğiniz gibi not alma konusunu etrafımda da birçok anne gerçekleştiriyor. yani annelerimiz bunun farkındalar, çoğu olmasa da az'ı.. ama yapıyorlar; bizimle zamanında kimse ilgilenmedi,hiçbirşeyimiz küçüklüğümüzden yok derler anneler.şimdi buna ekseriyet kendi çocuklarıyla ilgili herşeye çok özen gösterip önemsiyorlar. ben halamı bilirim; kızının halam için değerli olan herşeyini çok güzel bir özentili deftertere yapıştırıp ve altına da hep notlarını aldığını.. neler vardır neler orda.. sonra hep kamerayla çekim yapar, resim çeker.... bir sürü hatıra kızına..ne diyim annelerimiz güzel şeyler yapmaya çalışıyorlar.
Büyüklerimizin de ziyeretlerini dediğiniz gibi aksatmamamız lazımdır. onların dualarını almak insana zaten ayrı bir tebessüm ettiriyor..

Paylaşım için tekrar Teşekkür ederim..

ALLAH(c.c.)'a emanet olunuz..
Selametle..
Dua ile..

Sabrın Şehrinde Buluşmak Ümidi İle..

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
gullerim
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 30 Aralık 2007, 13:57:22 »

elhamdülillah bu konuda sanslıyım annem va babam dikkat ederlermiş buna ve bu gercekten sevindirici bir olay
her sözünde haklısın kardeşim yine çok güzel yazmışsın yüreğine sağlık ALLAH razı olsun

Alıntı
ilerde yaşlanacağız biz ilgilenelim ki bizimle ilgilenenlerde olsun..
Aynen Alkış Teşekkürler
Sponsor Bağlantı

ömer gül
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 507

dost istersen ALLAH yeter

« Yanıtla #3 : 30 Aralık 2007, 14:04:47 »

Alkış Alkış Alkış Allah Razı Olsun

dost istersen ALLAH yeter

Sponsor Bağlantı

samican
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 14

« Yanıtla #4 : 30 Aralık 2007, 17:37:00 »

Alkış Teşekkürler Allah Razı Olsun

HERŞEY İNCELİKLE KIRILIR,İNSAN İSE KABALIKLA-HAKLI OLAN GÜÇLÜDÜR ,HAKSIZ İSE ZAYIF

Sponsor Bağlantı

CanDost
Ya Rab! Bize Afiyet Ver!
Administrator
*

Toplam Oyu: 272

« Yanıtla #5 : 31 Aralık 2007, 02:02:40 »

Allah Razı Olsun efza ellerine sağlık

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Sponsor Bağlantı

efza
İLİMSİZ AMEL HEDER,AMELSİZ İLİM VEBALDİR.
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 32

Bana bir ben lazım birde Anlayan...

« Yanıtla #6 : 31 Aralık 2007, 09:07:58 »

Rica EderimSizdende razı olsun beğendiğinize sevindim
Sponsor Bağlantı

busari
Paylaşımcı üye
*

Toplam Oyu: 6

« Yanıtla #7 : 13 Temmuz 2008, 11:31:09 »

Emeğine Sağlık kardeşim.  Allah Razı Olsun
Sponsor Bağlantı

hazalım_65
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 3

« Yanıtla #8 : 13 Temmuz 2008, 13:11:46 »

Emeğine Sağlık Allah Razı Olsun yaşlılarla konuşmk güzel bişey çünkü görmüş geçirmiş insanlar doğruyu yanlışı biliyorlar tabi onların kullandığı bi laf vardır sizin gündüz gittiğiniz yoldan biz gece geçtik diye gülümseme ...ve haklılar

ALLAH AZZE VE CELLE

Sponsor Bağlantı

Etiket: