|
|
 |
« : 30 Aralık 2007, 13:18:26 » |
|
 |
|
 |
 |
Önceki konumda da yazmıştım ,yaşlı insanlarla oturup konuşmak ,onların görüp geçirdiklerini ,hayat tecrübelerini dinlemek çok hoşuma gider ,ayrıca onlarda kendisini dinleyen birin bulduklarında kendilerini mutlu hissederler.. En başta ufacık şeyle mutlu olabiliyorlar konuşurken tebessüm etmeniz bile onlara yetiyor ve dua ederek ayrılıyorlar. Eskiden beri dikkatimi çeken şey ise çocuklarıyla asla yeterince ilgilenemiş ve sevememiş olmaları o yüzden çocuklarına gösteremedikleri ilgi ve alakayı torunlarına gösteriyorlar. En sevdiğim konu ise çocuklarının doğum tarihini sormak,o kadar ilginç cevaplar alıyorum ki, cevaplardan örnekler; -dur düşüneyim ekinler biçilirken sanırım tarlada doğduydu(biraz şanslı hiç olmazsa hangi ayda doğduğunu bilir!) -hiç unutmuyorum o zaman patlıcan tavası yapmıştım yemeden çocuk doğdu..(işi zor o dönem patlıcan ortalama 3 ay yetişir bul bulabilrsen ne zaman doğduğunu!) -valla armutlar çiçek açarken olduydu..(bu cevap ilgimi çekmişti ) -bu doğduğunda dışarda bir metre kar vardı hiç sorma..(işte zor bir cevap daha bul bakalım aralık -mart aralığında ne zaman doğduğunu:) -Kara kıştı tam zemheri dışarıda dondurucu soğuk vardı(MUhtemelen Aralık olsa gerek Onun deyişine göre) -keçiler kuzulandığı zaman doğmuştu (bu hangi zamana geliyor bilmiyorum bilen varsa bunuda yazsın) bir de vahim olanlar var , -hiç bilmiyorum ki geçim derdinden onlara dikkat mi ederdik..(hiç bişey demiyorum çok haklılar..) Bu konuşmalardan ben dersimi aldım , Ders1; Onların DEyimi ile siz daha tazesiniz yarın birgün çoluk çoçuğa karışacaksınız,Ben düşünüyorum ki doğduklarından itibaren herşeylerini bir deftere not alırım,ne zaman doğdu ,saat kaçtı,ne zaman dişleri çıktı ,ne zaman yürüdü ,ilk kullandığı kelime ve cümleler ,geçirdiği hastalıklar hepsini yazarım.. Eminim kendi çocuklarımız bunu okuduğu zaman çok mutlu olurlar ve bizim onu önemsediğimi hissedip mutlu olurlar.. Sizede tavsiye ederim sizin ve çocuğunuz için güzel bir hatıra olur.. birde defterin bir yerlerine hayatımın en güzel anı çocuklarımın zaman yazın sizin onu ne kadar sevdiğinizi anlar..
Ders2; Yaşlı insanlarla her zaman ilgi ve alakanızı kesmeyin ufacık şeyden bile çok mutlu oluyorlar ve dualarını esirgemiyorlar bu fırsatı kaçırmayın ve bizde ilerde yaşlanacağız biz ilgilenelim ki bizimle ilgilenenlerde olsun.. son bir not;hepsinin ortak sözü gençliğnizin kıymetini bilin ve bol ibadet yapın yaşlanınca o tadı alamazsınız ve belki fırsatınız olmaz diyorlar..tecrübe konuşuyor ihmal etmeyelim.. ALLAH(c.c)a emanet olun.. Saygılar..
~~EFZA~~
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
|
|
Logged |
|
|
|
Robot Moderatör
|
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..
Anahtar Kelimeler: Armutlar çiçek açarken... oyunları, Armutlar çiçek açarken... programı, Armutlar çiçek açarken... oyunu indir, Armutlar çiçek açarken... program yükle, Armutlar çiçek açarken... download, Armutlar çiçek açarken... hikayeleri, Armutlar çiçek açarken... resimleri, Armutlar çiçek açarken... haber, Armutlar çiçek açarken... yükle,
Armutlar çiçek açarken... videosu, Armutlar çiçek açarken... msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 30 Aralık 2007, 13:57:22 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 30 Aralık 2007, 17:37:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
HERŞEY İNCELİKLE KIRILIR,İNSAN İSE KABALIKLA-HAKLI OLAN GÜÇLÜDÜR ,HAKSIZ İSE ZAYIF
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 31 Aralık 2007, 02:02:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 13 Temmuz 2008, 11:31:09 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|