Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Ashab-ı Uhdud
Cevap SayisiCevap Sayisi: 5 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 223 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ashab-ı Uhdud  (Okunma Sayısı 223 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ebubekiryasin
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 11

« : 24 Ağustos 2008, 00:11:48 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Ashab-ı Uhdud Buruc Suresinde bahsi gecen hadise

Resulullah (a.s.)dan Suheyb'in Amr'ın (ra)Rivayet ettiği şu Hadis-i Şerifde Ashab-ı uhdud anlatarak buyuruyor ki:

Sizden öncekiler arasında bir kral vardı. Onun bir de sihirbazı vardı. Sihirbaz yaşlanınca krala:
"Ben artık yaşlandım. Bana bir genç gönder de ona sihir yapmayı öğreteyim!" dedi.Kral da sihir yapmayı öğretmesi için ona bir genç çocuk gönderdi. Gencin geçtiği yolda bir (müslüman)rahip yaşıyordu. Genç bir gün giderken rahibe uğrayıp onu dinledi, konuşması hoşuna gitti. Artık sihirbaza her gittiğinde rahibe de uğruyor, yanında bir müddet oturup onu dinliyordu.

Bir gün sihirbaz delikanlıyı, yanına gelince dövdü. Oğlan da durumu rahibe şikâyet etti. Rahip ona:
Gencin Rabbinin adıyla "Eğer sihirbazdan dövecek diye korkarsan: 'Ailem beni oyaladı!' de; ailenden korkacak olursan, 'Beni sihirbaz oyaladı' de!' diye tembihte bulundu.

O bu halde devam eder iken, insanların bir yoldan geçmesine engel olan büyük bir canavara rastladı. Kendi kendine:

"Bugün bileceğim; sihirbaz mı daha faziletli, yoksa rahip mi daha faziletli!" diye mırıldandı. Bir taş aldı ve:

"ALLAH'ım! Eğer rahibin işi, sana sihirbazın işinden daha sevimli ise, şu hayvanı öldür de insanlar geçsinler!" deyip, taşı fırlattı ve hayvanı öldürdü. İnsanlar yollarına devam ettiler.

Delikanlı rahibe gelip durumu anlattı. Rahip ona:

"Evet! Bugün sen benden daha üstünsün! Görüyorum ki, yüce bir mertebedesin. Sen imtihan geçireceksin. İmtihana maruz kalınca sakın benden kimseye haber verme!" dedi.

Oğlan anadan doğma körleri ve alaca hastalığına yakalananları tedavi eder, insanları başkaca hastalıklardan da kurtarırdı. Bunu kralın gözleri kör olan arkadaşı işitti. Birçok hediyeler alarak yanına geldi ve:

"Eğer beni tedavi edersen, şunların hepsi senindir" dedi.
O da:
"Ben kimseyi tedavi etmem, tedavi eden ALLAH'tır. Eğer ALLAH'a iman edersen, sana şifa vermesi için dua edeceğim. O da şifa verecek!" dedi.

Adam derhal iman etti, ALLAH da ona şifa verdi. Adam bundan sonra kralın yanına geldi. Eskiden olduğu gibi yine yanına oturdu. Kral:

"Gözünü sana kim iade etti?" diye sordu.

"Rabbim!" dedi. Kral:
"Senin benden başka bir rabbin mi var?" dedi. Adam:

"Benim de senin de rabbimiz ALLAH'tır!" cevabını verdi. Kral onu yakalatıp işkence ettirdi. 0 kadar ki, gözünü tedavi eden ve ALLAH'a iman etmesini sağlayan gencin yerini gösterdi. Genç de oraya getirildi, Kral ona:

"Ey genç! Senin sihrin körlerin gözünü açacak, alaca hastalığını tedavi edecek bu dereceye ulaşmış, neler neler yapıyormuşsun!" dedi. Genç:

"Ben kimseyi tedavi etmiyorum, şifayı veren ALLAH'tır!"

Kral onu da tutuklatıp işkence etmeye başladı. 0 kadar ki, o da rahibin yerini haber verdi. Bunun üzerine rahip getirildi. Ona: "Dininden dön!" denildi.
O bunda direndi. Hemen bir testere getirildi. Başının ortasına konuldu. Ortadan ikiye bölündü ve iki parçası yere düştü.

kralın (yakın olan ama adama da) dininden dön denildi
o bunda direndi. Hemen bir testere getirildi. Başının ortasına konuldu. Ortadan ikiye bölündü ve iki parçası yere düştü.

Sonra oğlan getirildi. Ona da: Dininden dön!" denildi.

O da denileni yapmadı. Kral onu da adamlarından bazılarına teslim etti.

"Onu falan dağa götürün, tepesine kadar çıkarın. Zirveye ulaştığınız zaman tekrar dininden dönmesini isteyin; dönerse ne ala, aksi takdirde dağdan aşağı atın!" dedi.

Gittiler onu dağa çıkardılar. Oğlan:

"ALLAHım, bunlara karşı, dilediğin şekilde bana yardımını gönder!" dedi. Bunun üzerine dağ onları salladı ve hepsi de düştüler. Oğlan yürüyerek kralın yanına geldi. Kral:

"Arkadaşlarıma ne oldu?" dedi. Genç:

"ALLAH, onlara karşı bana yetti, yardım etti" cevabını verdi.

Kral onu adamlarından bazılarına teslim etti ve:

"Bunu bir gemiye götürün. Denizin ortasına kadar gidin. Dininden dönerse ne ala, değilse onu denize atın!" dedi.

Söylendiği şekilde adamları onu götürdü. Genç orada:

"ALLAH'ım, dilediğin şekilde bunlara karşı bana yardım et!" diye dua etti.

Derhal gemileri alabora olarak boğuldular. Çocuk yine yürüyerek hükümdara geldi. Kral:

"Arkadaşlarıma ne oldu?" diye sordu. Genç:

"ALLAH onlara karşı bana yardım etti" dedi. Sonra krala:

"Benim emrettiğimi yapmadıkça sen beni öldüremeyeceksin!" dedi. Kral:

"0 nedir?" diye sordu. Genç:

"İnsanların geniş bir düzlükte toplarsın, beni bir kütüğe asarsın, sadağımdan bir ok alırsın. Sonra oku, yayın ortasına yerleştirir ve:'Gencin Rabbinin adıyla' dersin. Sonra oku bana atarsın. İşte eğer bunu yaparsan beni öldürürsün!" dedi.

Hükümdar, hemen halkı bir düzlükte topladı. Oğlanı bir kütüğe astı. Sadağından bir ok aldı. Oku yayının ortasına yerleştirdi. Sonra:

'Gencin Rabbinin adıyla!' dedi ve oku fırlattı. Ok çocuğun şakağına isabet etti. Çocuk elini şakağına okun isabet ettiği yere koydu ve ALLAH'ın rahmetine kavuşup öldü.

Halk:

"Oğlanın Rabbine iman ettik!" dediler. Halk bu sözü üç kere tekrar etti. Sonra adamları kralın yanına geldi ve:

"Ne emredersiniz? VALLAHi korktuğunuz başınıza geldi. Halk oğlanın Rabbine iman etti!" dediler.

Kral hemen yolların başlarına hendekler kazılmasını emretti. Derhal hendekler kazıldı. İçlerinde ateşler yakıldı. Kral:

"Kim dininden dönmezse onu bunlara atın!" diye emir verdi. İstenen derhal yerine getirildi. Bir ara, beraberinde çocuğu olan bir kadın getirildi. Kadın oraya düşmekten çekinmişti. Çocuğu:

"Anneciğim sabret. Zira sen hak üzeresin!" dedi.

(Müslim,Kit.Zühd.hn.3005:Tirmizi, Tefsir, Büruc 3337-Müsnet İmam Ahmet c.4.sh.1)

Düşünüyoru da acaba biz ashabı uhdud gibi bir imtihana tabi tutulsak halimiz nice olur yoksa ben mi çok... bilemiyorum...

“…İşittik, itaat ettik. Ey Rabbimiz, affına sığındık! Dönüş sanadır" ALLAH her şahsı, ancak gücünün yettiği ölçüde mükellef kılar. Herkesin kazandığı (hayır) kendine, yapacağı (şer) de kendinedir. Rabbimiz! Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği işler de yükleme! Bizi affet! Bizi bağış Bize merhamat et Sen bizim Mevlamızsın kafirler toplumuna karşı bize yardım et.” (Bakara Suresi 285-286)

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Ashab-ı Uhdud
« Posted on: 05 Aralık 2008, 06:41:15 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Ashab-ı Uhdud oyunları, Ashab-ı Uhdud programı, Ashab-ı Uhdud oyunu indir, Ashab-ı Uhdud program yükle, Ashab-ı Uhdud download, Ashab-ı Uhdud hikayeleri, Ashab-ı Uhdud resimleri, Ashab-ı Uhdud haber, Ashab-ı Uhdud yükle, Ashab-ı Uhdud videosu, Ashab-ı Uhdud msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
Muttαki
Bismillahirrahmanirrahim Hasbun Allah ve Ni'mel Vekil
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 137

Maksadımız İman ve Ahirettir

« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2008, 00:28:33 »

amin

Allah Razı Olsun

İslamsız Hayat,Hayat değildir,Hayata hükmetmeyen İslam,İslam değildir,Onu hayatına geçirmeyen Müslüman,Müslüman değildir.

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
adıgüzel
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 65

« Yanıtla #2 : 24 Ağustos 2008, 00:37:33 »

amin...
 Allah Razı Olsun  Emeğine Sağlık kardeşim

fakat konu açmadan evvel lütfen arama yapıp ,ondan sonra konu açalım.
aynı konudan var ise şayet konunun altına devam ettirelim inşaALLAH.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

***  Yaratılanı sev ***
***  Yaratandan ötürü***

Sponsor Bağlantı

ebubekiryasin
Faydalı Üye
*

« Yanıtla #3 : 24 Ağustos 2008, 13:30:20 »

afedersiniz inşaALLAH
Sponsor Bağlantı

gelincik
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 0

« Yanıtla #4 : 26 Ağustos 2008, 16:27:16 »

ALLAH razı olsun
Sponsor Bağlantı

ebubekiryasin
Faydalı Üye
*

« Yanıtla #5 : 26 Ağustos 2008, 23:41:31 »

amin
Ecmain
Sponsor Bağlantı

Etiket: Uhdud Ashab-ı