Selamun Aleykum

| Ana Sayfam Yap |
| Sık Kullanılanlara Ekle |

Konular:15.746
Üyeler:21.481
Site Haritası

Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Reklam Vermek için Tıkla..

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu "BALIK MUTLU EDİYOR"
Cevap SayisiCevap Sayisi: 36 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 930 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: "BALIK MUTLU EDİYOR"  (Okunma Sayısı 930 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
memocan021
Çünkü Ölüm Bir Yok Oluş Değil Yeniden Doğuştur... Dünya Hayatı Bir Oyun Ve Eğlenceden İbarettir.
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 39

« : 05 Şubat 2008, 09:22:27 »

hidayete açılan kapı.. www.hidayetkapisi.com

Ağırlıklı olarak balıkla beslenen toplumlarda, et ve sebze ağırlıklı beslenenlere kıyasla ortalama yaşam süresinin daha uzun olduğu, insanların daha çok fiziksel direnç gösterdikleri belirlendi. Uzmanlara göre işin sırrı, tuzlu su balıklarının etinde bulunan Omega-3 yağlarından kaynaklanıyor. Genetik beslenme uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre, Omega-3 yağları total kolesterol seviyesini düşürüp kalp-damar sisteminin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Omega-3 yağlarının, kalp-damar sistemi üzerindeki koruyucu etkilerinin 6 hafta boyunca günde 100 gram balık tüketimiyle kendini gösterdiği belirtiliyor. ABD'li genetik beslenme uzmanı Doktor Artemis Simopoulos, Omega yağlarının enfeksiyonlara karşı vücudun savunma sistemini güçlendirdiğini, beyin ve hücre gelişimine katkıda bulunduğunu belirterek, "Eğer yaşlanmayı yavaşlatmak istiyorsanız Omega-3'ü artırmanız gerekir" diyor. Dr. Simopoulos, "İtalya'da yapılan bir araştırmada, İtalyan diyetlerinin üzerine 1 gram balık yağı verildi ve bu kişilerde kalp krizinden ölüm oranının çok az olduğu gözlendi. Ayrıca çok miktarda balık tüketen ülkelerde depresyonun da azaldığı belirlendi" diye ekliyor. Dr. Simopoulos, özellikle 65 yaşın üzerindeki insanlara daha fazla balık yemelerini öneriyor. Yapılan araştırmalar Omega-3 yağının yetersiz alımıyla kandaki serotonin seviyesinin düşük olması arasında bağlantı olduğunu gösteriyor. Mutluluk duygusu üzerinde etkili olan serotoninin düşük olması ise depresyon nedeni olarak vurgulanıyor. Yeni Zelanda, Kanada ve Almanya gibi Omega-3 yağının az tüketildiği ülkelerde depresyon oranı yüzde 5 iken Japonya ve Tayvan gibi yeterli dengede Omega-3'ün tüketildiği ülkelerde bu oran yüzde 1 civarında. Amerika'da 44 kişi üzerinde yapılan araştırma, günde 100 balık yağı alımının 4 ay sonra depresyonu azalttığını ortaya koyuyor. Bir başka araştırmaya göre, kandaki yüksek Dha seviyesi (omega-3 yağının bir komponenti) beyin sıvısındaki serotonin seviyesine katkıda bulunuyor. Serotonin 'rahatlık, mutluluk' hisleriyle bağlantılı önemli bir sinir iletkeni. 11 ülkede yürütülen araştırmalar, depresyon oranıyla tüketilen balık miktarının ters orantılı olduğunu gösteriyor. Amerika'da 12 yıl süreyle 80 bin hemşire üzerinde yapılan bir diğer araştırma, haftada bir balık yiyen kadınların enfraktüs geçirme olasılığının, ayda bir kez balık yiyenlere oranla yüzde 22 daha az olduğunu gösteriyor. Uzmanlara göre, haftada beş kez balık tüketimi ise enfarktüs riskini yarı yarıya azaltıyor. Avustralya'da geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir araştırma, beslenmenin cilt yaşlanmasıyla bağlantılı olduğunu ortaya koydu. Özellikle de bol sebze, zeytinyağı, balık yiyen insanların cildinin daha az yaşlandığı, kırışık sorunuyla daha geç tanıştığı görüldü. Balığın cilt yaşlanmasını önleyici etkisi, güneşin ultraviyole ışınları gibi atmosfer etkenlerinin neden olduğu zararları hafifleten antienflammatuar özelliğine bağlanıyor.

"NEREYE BU GİDİŞ"
RaKaMlAr İlErİ DoĞrU gİtSeDe; GeRi SaYıM sEn DoĞdUğUnDa BaŞlAdI

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: "BALIK MUTLU EDİYOR"
« Posted on: 30 Ağustos 2008, 10:30:02 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
memocan021
Çünkü Ölüm Bir Yok Oluş Değil Yeniden Doğuştur... Dünya Hayatı Bir Oyun Ve Eğlenceden İbarettir.
Forum Yöneticisi
*

« Yanıtla #1 : 16 Şubat 2008, 15:58:44 »

kendi kendime  Teşekkürler  diyelim  gülümseme
serah
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 4

« Yanıtla #2 : 24 Mart 2008, 16:12:02 »

Kardeş soğol sağolda, aslında yanlış biliniyor. Balık kesinlikle aptallaştırıyor.  zekayı artttırdığı falan yokk.Hepsi uydurma. Peygamberimiz s.a özellikle et olarak koyun etini yermiş ve ümmetinede koyun etini öneriyor.Hatta yahudilere bilirsiniz cumartesi  Byebye byebyeegünü yasaklanmıştı balık avı yapmaları o emre saygıdan bizlerinde cumartesi balık yemememiz gerekiyor.Balığın zeka açtığı falanda yokk. hele tavuk etinin fazla yenmesinden insanın kötü ahlaka sahip olacağını sölesem ne dersin. Her şeyi araştıralım dinimiz ne demiş bu hayvanların eti hakkında diye. Bırak sen bilim adamlarını.
memocan021
Forum Yöneticisi
*

« Yanıtla #3 : 25 Mart 2008, 13:19:03 »

Ben sadece bilgiyi paylaştım günümüzde herkes balık etinin faydalı
oldugunu düşünüyor
serah
Faydalı Üye
*

« Yanıtla #4 : 25 Mart 2008, 14:49:33 »

Sayı önemli değil, sölüyolarda ne oluyor yanlış işte. Zaten söleyenler gerçek islam dinini bilen insanlar değil kiii. Neyse bende zaten böle bir bilgi paylaşımı olsun diye yazdıydım dı gülümseme
memocan021
Forum Yöneticisi
*

« Yanıtla #5 : 25 Mart 2008, 17:15:44 »

Teşekkürler
hasbihal
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 12

« Yanıtla #6 : 25 Mart 2008, 19:08:22 »

Kur’an-ı kerimde balık eti hakkında mealen buyuruluyor ki:
(Taze et [balık] yemeniz ve [inci mercan gibi] ziynet çıkarmanız için denizi emrinize veren Odur.) [Nahl 14)

...

Bırak sen bilim adamlarını;   serah bunu sölemek yalıs olur..
=
Resulullah da, Eshab da doğru söyledi. Ama hadis âlimleri yalan söylemiş sanabilirler. Âlimlere itimat etmemizi ALLAHü teâlâ bildiriyor. (Bilmiyorsanız âlimlere sorun) buyuruyor. (Nahl 43)

Peygamber efendimiz de buyuruyor ki:
(Âlimlere tâbi olun.) [Deylemi](Alimler, Peygamberlerin vârisleridir.) [Tirmizi]

(Âlimler rehberdir.) [İ.Neccar]
...

ben de paylasayım dedim gülümseme   

Teşekkürler    Wink

Durdugum Karanlıktan Güneşi Görmeye Çalıştım...Bir Gün Aynı Noktadan Güneşi Görmek Dileğiyle...

hasbihal
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 12

« Yanıtla #7 : 25 Mart 2008, 19:16:08 »

ben onun için mi cok mutluyum ya Kahkaha

b.s
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 108

« Yanıtla #8 : 25 Mart 2008, 22:08:23 »

Kardeş soğol sağolda, aslında yanlış biliniyor. Balık kesinlikle aptallaştırıyor.  zekayı artttırdığı falan yokk.Hepsi uydurma. Peygamberimiz s.a özellikle et olarak koyun etini yermiş ve ümmetinede koyun etini öneriyor.Hatta yahudilere bilirsiniz cumartesi  Byebye byebyeegünü yasaklanmıştı balık avı yapmaları o emre saygıdan bizlerinde cumartesi balık yemememiz gerekiyor.Balığın zeka açtığı falanda yokk. hele tavuk etinin fazla yenmesinden insanın kötü ahlaka sahip olacağını sölesem ne dersin. Her şeyi araştıralım dinimiz ne demiş bu hayvanların eti hakkında diye. Bırak sen bilim adamlarını.

Balık avı yasaklanmış diye (avı) ayete göre, cumartesi yemememizin hükmünü kim veriyor. kaynak istiyorum
kırk gün üstüste et yemenin kalp katılığına sebep olduğuna dair birşey duymuştum.
duymuştur diyorum...
şu tavuk eti ve kötü ahlak konusuna açklama istiyorum...açıklama ve kaynak !!!
o domuz eti olmasın....

ısrarla da balığın faydalı olduğunu savunuyorum, aksini "bir kaynakla" ispat edermisiniz
Serah kardeş  gülümseme
MuhammedBesir
Hademe-i Kur'an
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 332

Men Bende i Kur'anem Eger Can Darem

« Yanıtla #9 : 25 Mart 2008, 22:16:05 »

İnsanın her yediği gıdanın, insanın ahlakına tesiri vardır. Bu tıbben bilinen bir gerçektir. Koyun eti yemek insana mütevazilik ve ağırbaşlılık, hilm verir. Balık yemek ise balığın nahoş özelliklerini sirayet ettirir. bu sebeple yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz gerekiyor.

Hz. Ali Efendimiz, deniz kenarında yaşamasına rağmen balık yememeye gayret ederdi. Tavuk da zilletin sembolü olduğu için aşırı tavuk tüketimi zillet huyunu sirayet ettirebilir.

Bunu söylemekle, bunların -haşa- haram olduğunu söylemiyorum. Fakat aşırı yememek lazım. Yediğimize dikkat etmemiz lazım..

Selametle..

Zelilin yaşantısına özenen de zelildir,
Nice yaşantı vardır ki ölüm ondan daha azizdir...

b.s
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 108

« Yanıtla #10 : 26 Mart 2008, 01:26:41 »

Allah Razı Olsun MuhammedBeşir  Teşekkürler

anladığım kadarı ile, miktarlarına dikkat edeceğiz herhalde  gülümseme
serah
Faydalı Üye
*

« Yanıtla #11 : 26 Mart 2008, 09:17:39 »

yahuu yemeyin demedik ,yiyin aşıtrı yemeyin . cumartesi istediğiniz kadar yeyin ama diyorum ki hani oo emre saygıdan yenilmez yoksa yemek haram değil. tadacağız yiyeceklerii , tıka basa karnı doyurmak için gelmedik şu dünyaya
« Son Düzenleme: 27 Mart 2008, 16:13:33 Gönderen: HawasHasan » Logged
yeşilkubbe
zifiri karanlıkta gelse dostu ayak sesinden tanırım..
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 11

« Yanıtla #12 : 26 Mart 2008, 09:43:57 »

ya balık yemek kötü olmasın yaa Sad benim en sevdiğim et türüdür tabikide kimse hergün yemez ama sonuçta ALLAHın verdiği rızıktır ve yy.yenir eyerki dediğiniz gibi olsa o zaman eski büyük zatlar söylerdi diye düşünüyorum dua ile.

MuhammedBesir
Hademe-i Kur'an
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 332

Men Bende i Kur'anem Eger Can Darem

« Yanıtla #13 : 26 Mart 2008, 09:59:01 »

ya balık yemek kötü olmasın yaa Sad benim en sevdiğim et türüdür tabikide kimse hergün yemez ama sonuçta ALLAHın verdiği rızıktır ve yy.yenir eyerki dediğiniz gibi olsa o zaman eski büyük zatlar söylerdi diye düşünüyorum dua ile.

Zaten eski büyük zatların fiilidir kardeşim.. Cidden insan ne yerse Onun ahlakıyla ahlaklanır. Bugünkü beyaz ete teşvikin altında kimbilir neler yatıyor..

Mis gibi koyun eti sağlığa zararlı, ne idüğü belirsiz beyaz eti istediğin kadar tüketin öyle mi? Kusura bakmayın ama ben bu söze kesinlikle güvenemem
h!LâL
Baş koymuşuz biz bu sevdaya,dönmeyiz.
Paylaşımcı üye
*

Toplam Oyu: 3

I am muslim,don't panic

« Yanıtla #14 : 26 Mart 2008, 11:41:47 »

Olaya çoookk farklı bir yorum getirmişsin.Cumartesi günleri balık yemiyelim mi yani Hııımm

Hiç bi şekilde kaynak da yok.Nasıl inanalım.Bırak bilim adamlarını demişsin ama ee onlarda boşuna bilim adamı olmamış yani.. Wink

Balığın da açıkçası aptallaştırdığını zannetmiyorum...

Herşeyin azı çoğu zarar,ortası karar demişler.Fazla yememekte fayda var.

Hadi Selametle...

Ey kul;etme dünya nazı kıl namazını,sonra kılarız diyenin dün kıldık namazını...

serah
Faydalı Üye
*

« Yanıtla #15 : 26 Mart 2008, 12:58:07 »

Bırak bilim adamlarını demişsin ama ee onlarda boşuna bilim adamı olmamış yani..
böle söylemişsin. Hilalciğim inanmayacaksın ama geçen haberlerde izledim amerikan bilim adamları portakalın zararlı bir meyve olduğunu söylemişler di.Hade bunada bilimsel bi açıklık getirsinler bakalım.ama yok hemen inanırız biz.
Hatta haberi sunanlarda bununla dalga bile geçmişlerdi. Bunu söyleyende bilim adamı inanalımmı şimdi. Zaten bizim bilim adamlarımızz amerikan bilim adamları onlar ne dese o aluyo bizde. Hiç Peygamberimiz(s.a.v) ne demiş araştırma gereği bile duymuyoruz.

Bu arada memocan kimse yorum yazmamış diye kendi kendine teşeekkür etmissinn. Bak doldurttum sayfaayı yorumlarla [:D]