Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Bediüzzaman’dan bazı tarihî olaylarla ilgili tespitler
Cevap SayisiCevap Sayisi: 13 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 409 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bediüzzaman’dan bazı tarihî olaylarla ilgili tespitler  (Okunma Sayısı 409 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
WwwMuhabbetullahCom
Ziyaretçi
« : 28 Haziran 2007, 17:56:48 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Bediüzzaman’dan bazı tarihî olaylarla ilgili tespitler

Bediüzzaman Said Nursî, büyük bir din âlimi olarak, sadece dinî sahada eserler vermemiş, bütün diğer müspet ilimlerden de yeri geldiğince bahsetmiştir. O, müspet ilimlerde de ufkumuzu açacak konulara girmiştir. O konularda da önderdir ve dâhîdir, emsâlsizdir.

Güya bizler tarihçiyiz ve tarih okuduk. Fakat Celâleddin-i Harzemşah’ı, büyük İslâm kahramanını, Bediüzzaman gibi anlatana rastlayamazsınız. Celâleddin-i Harzemşah sefere çıkarken, vezirleri “Muzaffer olacaksın” der. O, “Hayır, benim vazifem ALLAH için sefere çıkmak. Muzaffer edip etmemek, ALLAH’ın vazifesidir. Ben kendi vazifemi yaparım. ALLAH’ın vazifesine karışmam” buyurur. Bu teslimiyet ruhu ile Celâleddin-i Harzemşah, çoğu zaman muzaffer olur. Birçok defa da Cengiz Hana karşı zafer kazanır. Çok da ileri görüşlüdür. Gerçi tarihte keşke yoktur, ama babası yerine keşke o olsa idi, Harzemşah devleti bu durumlara düşmezdi.1

Sıffîn Savaşı’nda da, Üstad gibi doğru teşhis ve yorum yapana rastlayamazsınız. Sıffîn Savaşıyla ilgili olarak, “Hz. Ali ile Hz. Muaviye arasındaki hilafet ve saltanat savaşıdır” görüşü Bediüzzaman’ın büyük bir tarihî yorumudur.2

Kerbela hadisesine gelince, din ve milliyet savaşıdır. Emevîler, İslâm devletini Arap milliyeti üzerine binâ etmişti. Hz. Hüseyin ise din bağını esas tutmuştur. Manevî makamları dünya saltanatına tercih etmiştir. Evet bu görüş de, bu ciğersûz olayın fazla irdelenmesini önlemeye yöneliktir.3

Cemel Vak’ası ise, adalet-i mahza ile adalet-i izafiyenin savaşı, harbidir. Hz. Ali adalet-i mahzayı esas alıp, Şeyheyn zamanındaki gibi, yani Hz. Ebûbekir ve Hz. Ömer zamanı gibi, içtihat etmiştir. Adalet-i mahza tam adalettir. Toplumun selâmeti, kurtuluşu için, ferdin, kişinin, cüz’î hukukunun dahi feda edilemeyeceğini esas alan adalet anlayışıdır. Hz. Ayşe, Hz. Talha ve Hz. Zübeyir ise adalet-i izafiye ile hükmetmek istemişlerdir. Adalet-i izafiye ise, nisbî adalettir. Tam ve eksiksiz adalet olan adalet-i mahzanın uygulanamadığı durumlarda, ehven’üşşerin, daha az kötünün tercih edildiği, ruhsat-ı şer’iyye dahilindeki adalettir.4

Tarihin gösterdiği sair sebepler ise, hakiki sebepler değil, bahanelerdir. Bu da tarihî açıdan mükemmel bir yorum ve yaklaşımdır.

Diğer bir tesbit, Hz. Hasan’ın altı aylık döneminin de beşinci halife olarak sayılmasına yeteceği hükmüdür. Hz. Hasan’ın sulh yolunu seçerek, kan dökülmesini önlemesi, saltanattan kendi isteği ile çekilmesi, ahiret makamlarını tercihi... Fedakârlık örneğinin evc-i bâlâsıdır.5

Bediüzzaman’ın Birinci Dünya Savaşını değerlendirmesi de ilginç: “Beş vakit namazdan imtina ettik, kaçındık. Beş sene cephelerde namaz kıldık. Yılda bir ay, Ramazan’da oruç tutmadık. Beş sene cephelerde aç ve susuzlukla oruç tutturulduk. Zekâtta da gevşeklik ettik, vermedik. Cenâb-ı Hak da müterakim, birikmiş zekâtını kırkta otuz, onda sekiz aldı.”6 Fazla söze ihtiyaç var mı?

Ayrıca Birinci Dünya Savaşını, ‘Büyük bir zelzele, deprem’ olarak önceden haber vermesidir.7

Yine aynı savaşı ‘millet-i günahkârın kanıyla abdest alması’ olarak ifade etmesi de çok önemli bir tesbittir.8

Başka bir yorumunda da, her iki dünya savaşının sebebini, medeniyetin günahlarının iyiliklerine galebe edip; seyyiâtının/kötülüklerinin iyiliklerine üstün gelmesi olarak ifade eder. Yine dikkat ederseniz, fazla bir söze gerek kalmadan mesele anlaşılmaktadır.9

Dipnotlar:
1- Lemalar, 17. Lem’a, s. 320, 13. Nota, 1. Mesele. 2- Mektubat, 15. Mektub, s. 90, 2. Suâlinizin Cevabı. 3- A.g.e., s. 91-92. 4- A.g.e., s. 88-89. 5- Mektubat, 19. Mektub, s. 177, 5. Nükteli İşaret. 6- Mektubat, 22. Mektub, s. 461, 2. Mebhas; Tariçe-i Hayat, s. 492, Kastamonu Hayatı, Karadağ’ın bir meyvesi. 7- Tarihçe-i Hayat, İlk Hayatı, İfade-i Meram, Haşiye, s. 175. 8- Sözler, Lemeât, s. 1165. 9- Tarihçe-i Hayat, İlk Hayatı, Hutbe-i Şamiyye, 1. Kelime, s. 150; Tarihçe-i Hayat, İlk Hayatı, Rüyada Bir Hitabe, s. 207.
Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Bediüzzaman’dan bazı tarihî olaylarla ilgili tespitler
« Posted on: 05 Aralık 2008, 00:31:41 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Bediüzzaman’dan bazı tarihî olaylarla ilgili tespitler oyunları, Bediüzzaman’dan bazı tarihî olaylarla ilgili tespitler programı, Bediüzzaman’dan bazı tarihî olaylarla ilgili tespitler oyunu indir, Bediüzzaman’dan bazı tarihî olaylarla ilgili tespitler program yükle, Bediüzzaman’dan bazı tarihî olaylarla ilgili tespitler download, Bediüzzaman’dan bazı tarihî olaylarla ilgili tespitler hikayeleri, Bediüzzaman’dan bazı tarihî olaylarla ilgili tespitler resimleri, Bediüzzaman’dan bazı tarihî olaylarla ilgili tespitler haber, Bediüzzaman’dan bazı tarihî olaylarla ilgili tespitler yükle, Bediüzzaman’dan bazı tarihî olaylarla ilgili tespitler videosu, Bediüzzaman’dan bazı tarihî olaylarla ilgili tespitler msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
ömer gül
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 507

dost istersen ALLAH yeter

« Yanıtla #1 : 28 Haziran 2007, 18:47:58 »

Bediüzzaman Said Nursî, büyük bir din âlimi olarak, sadece dinî sahada eserler vermemiş, bütün diğer müspet ilimlerden de yeri geldiğince bahsetmiştir. O, müspet ilimlerde de ufkumuzu açacak konulara girmiştir. O konularda da önderdir ve dâhîdir, emsâlsizdir.
 ELBETTEKİ DOĞRU AMA GÜNÜMÜZÜN NURCULARI ONUN EMANETİNE İHANET İÇERİSİNDE BİR HOCA BAŞ ÖRTÜSÜNÜ TEFURUAT DİYOR HATTA HATİ AŞIP AYNEN ŞU GAFLETTE BULUNUYOR ... CEBRAİL (AS)GELSE PARTİ KURSA BANA OY VERDESE BU PARTİYE VERMEM ..DÜŞÜNÜN CABRAİL (AS)  KİMİN İZNİYLE GELİR TABİKİ  ALLAH(cc) İZNİYLE ŞİMDİ SİZE SORUYORUM BU CEVABLA ALLAH'HA (CC) KARŞI GELMİŞ OLMUYORMU .. VE BUGÜN BAKIYORUM NURCU OLANLARA HEPSİ OLMASADA BİR ÇOĞU %99.. AKP ÇALIŞIYOR BU AKP  DEMEDİMİ BİZE İSLAMİ PARTİ DİYEREK HAKARET ETMEYİN SÖZ ŞİMDİ SOVUNMANIN.. KARAR SİZİN

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
HawasHasan
O şimdi Memlekette..
Administrator
*

Toplam Oyu: 1119

Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..

« Yanıtla #2 : 28 Haziran 2007, 18:50:51 »

ömer abi aslında kastettiğin nurcular sadece akp taraftarı değiller..
gerçek şu ki devlette iyi bir yer edinmek ve işlerine karışılmasını engellemek için hükümete kim gelse onun tarafında görünürler..
zaten hiçbir zaman da iktidardaki bir partiye bi eleştride bulunduklarını şahsen görmedim..

Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine Kur'anı çokça okuyanların,
'Bu zaman cihad zamanı değildir'
dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa, bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır.
Dediler ki;
'Ya RasulALLAH bunu söyleyecek kimse var mı dır?'
Rasulullah (S.A.V) buyurdu ki;
'Evet bu kimse ALLAH'ın ,meleklerin ve bütün insanlığın lanetlediği kimsedir.'
[İmam Nevevi;Tagribul Tezhib,Şifa-i Essudur,Meşariul Eşvag ila Mesari El Uşşag]

Sponsor Bağlantı

ömer gül
Müdavim Üye
*

« Yanıtla #3 : 28 Haziran 2007, 18:57:12 »

ömer abi aslında kastettiğin nurcular sadece akp taraftarı değiller..
gerçek şu ki devlette iyi bir yer edinmek ve işlerine karışılmasını engellemek için hükümete kim gelse onun tarafında görünürler..
zaten hiçbir zaman da iktidardaki bir partiye bi eleştride bulunduklarını şahsen görmedim..
AynenKATILIYORUM HATTA MECLİSE MERVE KAVAKÇI GİRDİĞİNDE ECEVİT ÇIKIP NE DEDİ ŞU KADINA hattini bildirin çok iyi anımsıyorum içlerinde bir tanesini afyon millet vekli nurcu olan çok çok iyi anımsıyorum en önde dışarı dışarı diyerek tempo tutmadımı şimdi ALLAH ecevite hattini bild
iriyor ve bildireceği çok kişi var diğerleride korkarımki fetullah gülen ve cemati ve bazı nurcular
[/b] [/color]
Sponsor Bağlantı

WwwMuhabbetullahCom
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 28 Haziran 2007, 19:03:48 »

ömergul01 abi fethullah gulen hoca efendi nurcu değildir evvele bunu bilin... Onun yaptığı icraatlerin nurculukla bir alakası yoktur... O kendisininde deyimiyle örnekleri kendinden bir hareket diyor oluşumuna lutfen tüm nurculara mal etmeyelim...
Sponsor Bağlantı

ömer gül
Müdavim Üye
*

« Yanıtla #5 : 28 Haziran 2007, 19:08:30 »

hüseyin kardeş neden rahatsız oldun sende bende çok iyi biliyoruzki f. gülen hoca nur külliyatı okuyan kişiler değilmi bir tek kelimesiyle trapzonda 1000 üzerinde tesettürlü bacılar başlarını açmadımı bu nasıl iman size soruyor hatti aşmaki hatti aştıgın söylenmesin ve selam

Sponsor Bağlantı

samimi
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 1

« Yanıtla #6 : 28 Haziran 2007, 19:17:21 »

hüseyin kardeş neden rahatsız oldun sende bende çok iyi biliyoruzki f. gülen hoca nur külliyatı okuyan kişiler değilmi bir tek kelimesiyle trapzonda 1000 üzerinde tesettürlü bacılar başlarını açmadımı bu nasıl iman size soruyor hatti aşmaki hatti aştıgın söylenmesin ve selam

Allah Razı Olsun Aynen Teşekkürler [:D] Alkış Byebye [Tonque]
Gönderen: Haziran 28, 2007, 07:16:10 ÖS
evet onun "ne" olduğunu bilen varmı sahi?
Sponsor Bağlantı

WwwMuhabbetullahCom
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 28 Haziran 2007, 19:19:01 »

BEN RAHATSIZ OLAMADIM KARDEŞİM F.GÜLEN HOCA EFENDİ KENDİSİ DEMEKTEDİR Kİ;
BANA NURCU DİYEN RAHMETLİ ANNEME KUFUR ETMEKTEN BETER YAPMIŞTIR...
HİZMETLERİNİ ELEŞTİRMEDİM BEN SADECE NURCU KİMLİĞİ TAŞIMADIĞINI TAMAM RİSALE-İ NURU OKUYOR FAKAT İŞİNE GELEN KISIMLARINI UYGULUYOR...
HEM BENİM RAHATSIZ OLDUĞUM KONU ŞU SANKİ TÜM NURCULAR ÖYLEYMİŞ GİBİ AKS ETTİRDİNİZ
Sponsor Bağlantı

samimi
Faydalı Üye
*

« Yanıtla #8 : 28 Haziran 2007, 19:22:31 »

NOLUYOR ÖLE GOCA GOCA YAZILARLALA insanlara yine saldırırsın .Ha biraz sonra da yine özür dilersin.Bakın da görün...
Sponsor Bağlantı

WwwMuhabbetullahCom
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 28 Haziran 2007, 19:24:33 »

Kahkaha  Allah Razı Olsun SEN BENİ GULDURDUN RABBİMDE SENİ GULDURSUN
Sponsor Bağlantı

samimi
Faydalı Üye
*

« Yanıtla #10 : 28 Haziran 2007, 19:31:11 »

Sen sana yakışanı yapıyorsun gine .Bende bana olanı .İşte fitne çıkarmak istiyorsun ama ALLAHa sığınırız senin yaptıklarından.
Gönderen: Haziran 28, 2007, 07:27:59 ÖS

Kahkaha  Allah Razı Olsun SEN BENİ GULDURDUN RABBİMDE SENİ GULDURSUN

HüSeYiN_NuRoLoG
Forum Yöneticisi
Modaratör Adayı üye

Toplam Oyu: 69

Şimdi oku, kabirde okuyamazsın... Zübeyir Abi

Aktiflik  

Seviye  

Deneyim  

Durumum:

Medya Merkezi   İç dünyanızı test edin
« Yanıtla #21 : Bugün 07:23:18 ÖS »  

--------------------------------------------------------------------------------

BAK ÖFKELENDİRİYORSUN BENİ KARDEŞİM BEN GİDİP ABDEST ALICAM NE OLUR KONU KAPANMIŞ OLSUN DÖNDÜĞÜMDE FETTAN YAPTINIZ BENİ   EĞER BU DEDİKLERİNİZ BENDE YOKSA ŞAHSIMA İFTİRA ATMIŞ OLUYORSUNUZ .demiş h. nurolg.
 benim cevabım buna :NEDEN GÜLMÜYORSUN HADİ GÜLSENE CANIM BENİMMMM.
Sponsor Bağlantı

WwwMuhabbetullahCom
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 28 Haziran 2007, 19:32:27 »

[yaaaa]  [yaaaa]  [yaaaa]
bak samimi kardeşim yeter sabrımı zorlamayın...
bu son uyarım...
burda bir fitne durumu yok...
siz tarfgir bakınca öyle gözüküyor...
BENİM MESLEĞİM HAK DİYE BİLİRSİNİZ BU HAKKINIZ AMA SADECE BENİM MESLEĞİM HAK DİYEMESSİNİZ BUNA HAKKINIZ YOK...
Sponsor Bağlantı

samimi
Faydalı Üye
*

« Yanıtla #12 : 28 Haziran 2007, 19:37:21 »

[bak samimi kardeşim yeter sabrımı zorlamayın...
bu son uyarım...
burda bir fitne durumu yok...
siz tarfgir bakınca öyle gözüküyor...
BENİM MESLEĞİM HAK DİYE BİLİRSİNİZ BU HAKKINIZ AMA SADECE BENİM MESLEĞİM HAK DİYEMESSİNİZ BUNA HAKKINIZ YOK...
yaaaa]  [yaaaa]  [yaaaa]Tüm site sakinleri buna şahit oldu.Sölesene peki sen neden bu konuda sinirleniyorsun.Evet haksızlığını vicdanın dahi kabul etmmiyor ,anla artık ve bidaha bunu sakın yapma.O zaman seni affederim.Ama yinede pişkin pişkin inkar edersen işte o zaman asıl kendi nefsine birkez daha saygısızlık etmiş olursun.
Sponsor Bağlantı