Selamun Aleykum

| Ana Sayfam Yap |
| Sık Kullanılanlara Ekle |

Konular:15.803
Üyeler:21.773
Site Haritası

Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Reklam Vermek için Tıkla..

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Delâilül-Hayrat nasıl yazıldı?
Cevap SayisiCevap Sayisi: 2 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 154 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Delâilül-Hayrat nasıl yazıldı?  (Okunma Sayısı 154 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hasipaga
Paylaşımcı üye
*

Toplam Oyu: 4

« : 02 Haziran 2008, 16:48:38 »

hidayete açılan kapı.. www.hidayetkapisi.com

Delâilül-Hayrat nasıl yazıldı?
Selçuk Yıldırım

RİVAYET OLUNUR Kİ, Seyyid Muhammed b. Süleyman el-Cezulî Hazretleri, abdest almak üzere bir kuyunun başına gitti. Ve fakat, kuyudan su çekecek birşey bulamadı. Bir vakit, kuyunun ötesinde berisinde haline çare olacak bir cisim aradı. Kuyudan yüksekçe bir mevkide, küçük bir kız çocuğu vardı ve hazretin müşkil vaziyetini seyretmekte idi.

Bulunduğu yerden seslendi:

“Sen kimsin?”

Hazret, ismini söyledi, kendini tanış etti.

Küçük kız:

“Yazık! Sen ki, insanlar arasında müteber bir kimse olarak bilinirsin, fakat bir kuyudan su çekemedin!” dedi ve kuyunun başına gelip içine tükürdü. O vakit kuyu, kayalık gözelerden fışkıran pınarlar gibi coştu, suyu dışarıya kadar taştı.

El Cezulî de, abdestini bir güzel aldı. Sonra da o küçük garip kızcağıza sordu:

“Yaradanın aşkına söyle, sen küçük bir kız çocuğu iken, böyle bir mertebeye nasıl kavuştun?”

Küçük kız:

“Ben ki, çöllük ülkelerde gezerken, vahşi hayvanatın eline eteğine sarıldığı, Muhammed(asm.) Efendimiz’e çokca salat-u selam ede ede bu mertebeye eriştim.”

Süleyman el Cezûli Hazretleri o vakit, Fahr-i Kâinat Efendimiz (asm.) için bir salat-u selam kitabı yazmaya yemin verdi. Ardından da, cümle Muhammed(asm.) ümmeti arasında şöhret bulan, Delâilül-Hayrat (Hayırlı Deliller) kitabını, Cenab-ı Hakk’ın avn ü keremi ile telif eyledi.

Yine rivayet olunur ki, Süleyman el Cezûli Hazretleri’nin mübarek bir hanımcığı vardı. Bu saliha kadın, her gece yatağından kalkar ve ortalıktan sır olurdu.

Hazret bir gece hanımına sordu:

“Sen her gece nereye gidiyorsun?”

O saliha kadın dedi:

“Ben Medine-i Münevvere’ye, Resûl-i Ekrem Efendimiz Hazretleri’ni ziyarete gidiyorum!”

“FesubhanALLAH! Sen böyle mucizevî bir yolculuğu yapacak mertebeye nasıl eriştin?”

“Pek kutlu bir salavat-ı şerif var. Onu okuyorum.”

“Onu bana da söyle!”

“Söyleyemem! İzin yok! Fakat sen cümle salavat-ı şerifleri topla bir kitap yap. Ben bakayım, eğer orada var ise sana ‘vardır’ söylerim.”

İşte bu iki rivayetin ya ikisi, ya da bir tanesi üzerine, el Cezûli Hazretleri, Delâilül-Hayrat kitabını telif etti.

Hanımı baktı ve:

“Evet bir kaç yerinde vardır!” dedi.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Delâilül-Hayrat nasıl yazıldı?
« Posted on: 05 Eylül 2008, 19:42:25 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
yanlız
YANLIZ
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 11

İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞINGİBİ İNANMAYA B

« Yanıtla #1 : 02 Haziran 2008, 19:06:11 »

Allah Razı Olsun

İNANDIĞINIZ GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANMAYA BAŞLARSI

ömerhattab
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 7

« Yanıtla #2 : 06 Temmuz 2008, 12:52:43 »

Allah Razı Olsun
Etiket: salavat sunnet Resûlullah 
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Muhabbetullah.Com Bağlantılar

|Reklam| |Alıntı Koşulları|

kurye Pics & Wallpapers Sohbet simple machines forum smf.gen.tr ödüllü seo webmaster yarışması evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat Araba Yarışı oYuNLAR
Muhabbetullah.Com En iyi 1024x768 - 1280x1024 ekran çözünürlüğünde görüntülenir.
Muhabbetullah.Com Bir Forum Sistemidir.ve siteye gönderilen tüm mesajlar onaydan geçmeksizin anında paylaşılmaktadır. Muhabbetullah.Com Yönetimi yazılan mesajlardan sorumlu değildir.
Yasalara aykırı bulduğunuz mesajları linkleriyle beraber HawasHasan[at]Gmail.Com adresine bildirebilirsiniz. Şikayetiniz en kısa sürede incelemeye alınacaktır.
For English Please let us know any illegal activity to HawasHasan[at]Gmail.Com

Furkan Hizmet ve Eğitim Vakfı