Selamun Aleykum

| Ana Sayfam Yap |
| Sık Kullanılanlara Ekle |

Konular:15.754
Üyeler:21.505
Site Haritası

Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Reklam Vermek için Tıkla..

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu ÜSTAD BEDİÜZZAMAN'A DAİR...
Cevap SayisiCevap Sayisi: 2 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 91 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ÜSTAD BEDİÜZZAMAN'A DAİR...  (Okunma Sayısı 91 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
busari
Paylaşımcı üye
*

Toplam Oyu: 3

« : 10 Temmuz 2008, 13:09:23 »

hidayete açılan kapı.. www.hidayetkapisi.com

Üstad hazretleri hakkında konuşmak o kadar zorki... O'nu anlayabilmek ancak O'na gönülden yaklaşmakla mümkündür... Çümkü '' hizmet nedir ve neden hizmet edilir? '' sorusuna cevap verememenin nedenidir O'nun yüreğindeki sevdayı anlayamamak... Yeri gelmiş vatanı için cephede etmiş,yeri gelmiş medrese-i yusufiyeleri inletmiş... Zorluk diye bir ithamı kabul etmemiş Üstad,zorlukları aşmayı kabullenmiş. Her çalışmasında tek bir hedef benimsemiş;RIZA-İ İLAHİ. Ve bütün benliğiyle O'na (c.c.) hizmet etmiş. Engel olmak mı? Ne mümkün... Şu cümleler yetmiyor mu dağları aşmaya ''MİLLETİMİN İMANINI SELAMETTE GÖRÜRSEM,CEHENNEMİN ALEVLERİ ARASINDA YANMAYA RAZIYIM.ÇÜNKÜ VÜCUDUM YANARKEN GÖNLÜM GÜL GÜLİSTAN OLUR.'' İşte bu sözlerden sonra kelimeler dahi kifayetsiz...
    Üstad Bediüzzaman yaradılanı sevmişti,yaradandan ötürü. Hiçbir şeye küçümser gözle bakmadı. yemek yediği kaşığı bile O'na 30 yıllık bir dosttu. herkesin kendi nefsinin derdine düştüğü bir zamanda O,insanlara doğruyu anlatan bir NUR'du. Bu NUR insanlık için kurtuluş kapılarından biri olmuştu artık.Benden değil RİSALE-İ NUR dan medet umun,dedi. Çünkü O'nun anlatmak istediği bu eserlerdeydi. eserlerini anlamak RESULULLAH'ı gönülden sevmeye O'nu(s.a.v) gönülden sevmek insanın kendisini ALLAH YOLUNA adamasına vesile olacaktı... '' BEN,DEĞİL DÜNYA HAYATIMI ,LÜZUM OLSA AHİRET HAYATIMI DA İSLAM MİLLETİ HESABINA FEDA EDECEĞİM...'' diyordu üstad.
    İslam davası O'nun herşeyiydi. Bütün ömrü hayatında, altmış yıllık hayatı ebedi hayata değişmek isteyen insanlara hep bişeyler anlatmak istedi. Anlamasalarda anlatmak istedi. O azim dolu bi yüreğe sahipti ve bu azim islam kurtuluşu için çırpındı hep:''BANA ISTIRAP VEREN,YALNIZ İSLAMIN MARUZ KALDIĞI TEHLİKELERDİR. ESKİDEN TEHLİKELER HARİÇTEN GELİRDİ ONUN İÇİN MUKAVEMET(SAVUNMA) KOLAYDI. ŞİMDİ TEHLİKE İÇERDEN GELİYOR. KURT GÖVDENİN İÇİNE GİRDİ!ŞİMDİ MUKAVEMET GÜÇLEŞTİ. KORKARIM Kİ CEMİYETİN BÜNYESİ BUNA DAYANAMAZ.ÇÜNKÜ DÜŞMANI SEZMEZ.CAN DAMARINI KOPARAN,KANINI İÇEN EN BÜYÜK HASMINI DOST ZANNEDER.CEMİYETİN BASİRET GÖZÜ BÖYLE KÖRLEŞİRSE,İMAN KALESİ TEHLİKEDEDİR.İŞTE BENİM ISTIRABIM,YEGANE ISTIRABIM BUDUR.YOKSA ŞAHSIMIN MARUZ KALDIĞI ZAHMET VEMEŞAKKATLERİ DÜŞÜNMEYE BİLE VAKTİM YOKTUR....''
    Rabbim bizleri üstad hazretlerinin azmiyle azimlendirsin. O ve diğer büyük zaatlara layık talebeler,EFENDİMİZ(s.a.v) e layık ümmetler ve ve YARADANIMIZ a layık kullar olmayı CENAB-I HAKK bizlere nasip etsin... AMİN AMİN AMİN...
(BU YAZI GÜNAHKAR BİR KULDAN BÜYÜK ZAATLARA,ÜSTADIMIZA VE EFENDİMİZE (S.A.V) BİR MİNNET BORCU VE RABBİME DE ŞÜKÜRDÜR... )
                kardeşiniz busari.                         vesselam!!!
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2008, 13:33:21 Gönderen: MUTTAKİ » Logged
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: ÜSTAD BEDİÜZZAMAN'A DAİR...
« Posted on: 30 Ağustos 2008, 16:45:36 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
MUTTAKİ
Bismillahirrahmanirrahim Hasbun Allah ve Ni'mel Vekil
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 107

Ölüm bizi müslüman olarak bulsun

« Yanıtla #1 : 10 Temmuz 2008, 13:34:23 »

amin  Allah Razı Olsun

kardeşim hadis yazarken kaynagıyla birlikte yazmaya dikkat edelim inşaALLAH.

nurkolik
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 0

« Yanıtla #2 : 08 Ağustos 2008, 15:46:34 »

kardeş güzel olmuş  Allah Razı Olsun
Etiket:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Muhabbetullah.Com Bağlantılar

|Reklam| |Alıntı Koşulları|

kurye Pics & Wallpapers Sohbet simple machines forum smf.gen.tr ödüllü seo webmaster yarışması evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat Araba Yarışı oYuNLAR
Muhabbetullah.Com En iyi 1024x768 - 1280x1024 ekran çözünürlüğünde görüntülenir.
Muhabbetullah.Com Bir Forum Sistemidir.ve siteye gönderilen tüm mesajlar onaydan geçmeksizin anında paylaşılmaktadır. Muhabbetullah.Com Yönetimi yazılan mesajlardan sorumlu değildir.
Yasalara aykırı bulduğunuz mesajları linkleriyle beraber HawasHasan[at]Gmail.Com adresine bildirebilirsiniz. Şikayetiniz en kısa sürede incelemeye alınacaktır.
For English Please let us know any illegal activity to HawasHasan[at]Gmail.Com

Furkan Hizmet ve Eğitim Vakfı