Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Sahabe ile Bizler arasındaki farklar:
Cevap SayisiCevap Sayisi: 2 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 154 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sahabe ile Bizler arasındaki farklar:  (Okunma Sayısı 154 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Siηηєя
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 118

« : 29 Mayıs 2007, 20:29:04 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Sahabe ile bizde zihnî meşguliyet farkı

AHMED ŞAHİN
Bana öyle geliyor ki kafamızı, gönlümüzü sokağın cazibesi dolduruyor. Sosyal olaylar, siyasi vakalar, vitrin teşhirleri... hayalimizi istila ve işgal ediyor. Akşam bunlarla yatıyor, sabah bunlarla kalkıyoruz. Zihnimizi bunların istila ve işgalinden kurtaramıyoruz. Şüphesiz ki, insanın kafasında neler yerleşir, zihnini neler meşgul ederse, kendinde de o şeylerin etkisi görülür. İnkişaf ve istidadı da o şeylerin icabınca bulunduğu yere çakılıp kalır.
Acaba sahabenin alemi de bizim gibi günlük olayların istila ve işgalinde mi bulunuyordu? Yoksa onların fikri ve zikri kendilerini manen geliştirmeye mi kilitlenmişti? Günlük olaylar onların zihinlerini esir alamıyor muydu? Bunu anlamak için sordukları sorularıyla aldıkları cevaplarına bakmak istedim. Bu sebeple Kenzü’l-Ümmal’dan uzunca bir soru-cevap hadisinin kısa bir özetini arz edeceğim sizlere. Belki siz de bu soru-cevapları benim gibi ibretle okuyacak, takdirle düşüneceksiniz... Efendimiz (sas)’in huzurunda bekleyen sahabi, bulduğu bir fırsatı değerlendirerek bakın neler soruyor, nasıl uygulaması çok kolay cevaplar alıyor.

1- Ya ResulALLAH, ben insanların hayırlısı olmak istiyorum. -İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Sen de başkalarına faydalı ol, en hayırlı insan olursun.

2- ALLAH’a en yakın kul olmak istiyorum. -ALLAH’ı en çok zikreden kul ol. En yakın kul olursun.

3- Ben insanların alimi olmak istiyorum. -Öyle ise ALLAH’tan en çok korkan insan ol. Çünkü ALLAH’tan en çok, alim insanlar korkar...)

4- İnsanların en adaletlisi olmak istiyorum. -Kendin için istediğini başkası için de iste. Kendin için istemediğini başkası için de isteme. O zaman insanların en adaletlisi olursun.

5- İyi hal sahibi insan olmak istiyorum. -Öyle ise ALLAH’a ibadet ederken O’nu görür gibi ibadet et. O zaman en iyi hal sahibi insan olursun.

6- İnsanların zengini olmak istiyorum. -Kanaatkâr olursan, insanların en zengini olursun.

7- İmanımın mükemmel olmasını istiyorum. -Ahlakını güzelleştir. İmanın kemale ersin.

8- ALLAH’ın itaatli bir kulu olmayı istiyorum. -O halde farzları eksiksiz yerine getirmeye bak.

9- Rabb’imin huzuruna günah kirlerinden temizlenmiş olarak çıkmak istiyorum. -Cünüplük kirinden guslederek temizlendiğin gibi, günah kirlerinden de gözyaşlarıyla temizlenmeye bak. Tövbe, istiğfarla temizlenmeyi ihmal etme...

10- Mahşere giderken yolumun aydınlık olmasını istiyorum. -O halde burada kimsenin yolunu kesme, kalbini kırma ki mahşerde senin de yolun kesilmesin, aydınlığına mani olunmasın.

11- Rabb’imin bana merhametini arzuluyorum. -Rabb’inin yarattığı bütün canlılara burada merhamet eyle ki, orada merhamete layık görülesin.

12- Günahlarımın azalmasını istiyorum. -Bir daha yapmama konusunda azimli ve kararlı ol. Tekrar edilmeyen günah azalır, tekrar edilenler ise çoğalır.

13- Rabb’imin rızkımı bol vermesini istiyorum. -O halde abdestli bulunmaya devam et.

14- Ayıplarımın yüzüme vurulmamasını istiyorum. - Sen burada kimsenin ayıbını yüzüne vurmazsan, orada da senin ayıbını kimse yüzüne vurmaz.

15- Günah kirlerinden ruhumu temizlemek istiyorum?.. -Gözyaşını rahmet gibi yağdırdığın zaman ruhunu günah kirlerinden temizlemiş olursun...

İşte günlük olayların karmaşası içinde bir sahabenin zihnini meşgul eden soruları ve aldığı cevapları. Bizler bu gibi konularla ne kadar zihnen meşgul oluyoruz? Var mı bizde de kendimizi olgunlaştırma azim ve gayreti? Yoksa günlük olayların hayalimizi istila ve işgal etmesi bu gibi uhrevi konuları düşünmeye fırsat vermiyor mu? Zihnimizi sık sık silkeleyip temizleyerek bu konuları düşünmeye bizim de ihtiyacımız var mı?

ailem dergisinden alıntı

Lütfen konu açmadan önce daha önce verilmişmi verilmemişmi diye arama yapalım..

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Sahabe ile Bizler arasındaki farklar:
« Posted on: 20 Kasım 2008, 12:29:18 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Sahabe ile Bizler arasındaki farklar: oyunları, Sahabe ile Bizler arasındaki farklar: programı, Sahabe ile Bizler arasındaki farklar: oyunu indir, Sahabe ile Bizler arasındaki farklar: program yükle, Sahabe ile Bizler arasındaki farklar: download, Sahabe ile Bizler arasındaki farklar: hikayeleri, Sahabe ile Bizler arasındaki farklar: resimleri, Sahabe ile Bizler arasındaki farklar: haber, Sahabe ile Bizler arasındaki farklar: yükle, Sahabe ile Bizler arasındaki farklar: videosu, Sahabe ile Bizler arasındaki farklar: msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
HawasHasan
Estağfirullah..
Administrator
*

Toplam Oyu: 1114

Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..

« Yanıtla #1 : 29 Mayıs 2007, 20:48:39 »

Allah Razı Olsun.. abim..
çok haklı ve çok güzel bir yazı..
gerçekler..

Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine Kur'anı çokça okuyanların,
'Bu zaman cihad zamanı değildir'
dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa, bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır.
Dediler ki;
'Ya RasulALLAH bunu söyleyecek kimse var mı dır?'
Rasulullah (S.A.V) buyurdu ki;
'Evet bu kimse ALLAH'ın ,meleklerin ve bütün insanlığın lanetlediği kimsedir.'
[İmam Nevevi;Tagribul Tezhib,Şifa-i Essudur,Meşariul Eşvag ila Mesari El Uşşag]

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
WwwMuhabbetullahCom
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 29 Mayıs 2007, 21:38:08 »

Aziz Mubarek Abicim,
Yine çok hoş bir konu.. bizi bize çok hoş bir tahlille anlatan bir konu paylaşmışsınız Rabbim ilminizi ve paylaşımınızı artırsın inşALLAH...
Bu konu bana şu hadisi şerfi hatırlattı
Efendimiz bir gün ashabıyla otururken ashabı soruyor
Ya ALLAH ın rasulu asm ahir zaman kardeşlerimizle bizim aramızda ne fark olucak
Efendimiz ( asm )elini ağzı ile kalbi arasında tutup şöyle diyor..
aranıızdaki farkınız bu kadardır işte diyor..
Sahebi efendilerimiz r.a sewiniyorlar diyorlar bu kadar mı efendimiz bir karışmı diyorllarEfendimiz şöyle buyuruyor hayır sizler kalbinizle inanır dilinizle tastik edersiniz oysa onlar sadece dilleriyle söylerler..RABBİM BİZLERİ KENDİSİNE KUL ETSİN RASULUNEDE UMMET ETSİN ... AMİN..
HAŞİYE: İNŞALLAH YANLIŞ YAZMADIM EKSİĞİM VARSA DÜZELTİN ŞİMDİDEN ÖZÜR DİLERİM..
MUHABBETLE...
HUVELBAKİ...
Sponsor Bağlantı

Etiket: