Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Evin reisi "islamiyet olmalıdır"...
Cevap SayisiCevap Sayisi: 10 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 524 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Evin reisi "islamiyet olmalıdır"...  (Okunma Sayısı 524 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Muttαki
Bismillahirrahmanirrahim Hasbun Allah ve Ni'mel Vekil
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 137

Maksadımız İman ve Ahirettir

« : 09 Mart 2008, 18:36:44 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Eşimle anlaşamıyorum!
Eşlerin anlaşamamasının üç sebebi vardır:
Mânevî sorunlar, maddî sorunlar ve çevrenin etkisi.

ALLAH insana öyle bir beyin vermiş ki, problemlerin bütününü çözebilir.
Eşler arasında maddî durum sorun olmamalı.
Durum ortada. Ne kazanıyorsak, onu yiyeceğiz. Bu dünyada pek çok fakir zevk içinde, huzurla yaşamıştır.
Pek çok zengin de rahat bir nefes alamadan göçüp gitmiştir.

“Et getir, ekmek getir, baldan da haberin olsun. Et yok, ekmek yok, halden de haberin olsun.”

Manevî sorunlar tesettür, ibadet veya başka yönden olabilir.
Böyle problemleri yaşayanlar uzman kişilerin desteğini alabilir.

Dindar ve ehil birine danışıp “Benim şu şu problemim var, ne yapabilirim, nasıl halledebilirim?” derse, ALLAH’ın izniyle o kişinin söylediği ona şifa olur. Amma dinlerse…
Evlilik, matematik hesabı gibi değildir.
Şöyle davranırsak şöyle olur, böyle yaparsak böyle olur gibi teknik hesaplar evlilikte tutmaz.
Kişi kendi çözümünü önce kendi bulmalıdır.

İnsan yaprak gibi olmamalı. Yaprak, esen rüzgâra tabidir.

Evlendiğimde annem yanımdaydı. Şöyle düşündüm. Bu annemdir, bu da karımdır. Her ikisinin de hukukunu korumalıyım.
Evliliği kötü yere sürükleyen huylardan biri de laf taşımaktır. Laf taşımak cahillerin işidir.
Düşüncesi kıt olanlar, ne yaptığını bilmeyenler, taşı nereye attığının farkında olmayanlar taşıdıkları lafla kafa kırarlar.
Kavga, ailede yaşanabilecek en kötü durumdur.
Evlilikte sorunlar varsa, eşler her şeyi bırakıp oturup düşünmeli; “Ben neyim, ne
yapmam gerekiyor?” sorularına cevap aramalıdırlar.

Genç bir hanım bana, “Eşimle anlaşamıyorum.” dedi. Al eşini karşına ve eşine,
“Kocacığım, biz mesut olmak için evlendik. Fakat anlaşamıyoruz. Nasıl hareket etmemi istersin?
Seni nasıl memnun edebilirim, onları söyle de yapayım. Mutluluğumuz için ben bir adım atmış olayım.” de, dedim.
Kadın hemen itiraz etti:
”Ben onun kölesi miyim? O benim istediğimi yapsın!”
“Bu düşüncenden vazgeçebilir misin?” dedim. “Hayır!” dedi.

Yaşlandıkça insanların huyları kemikleşir. Değişmez, yeni bir şekle girmez.
Ben böyleyim, diye inat eder. O inat, aileyi târumâr eder.
Küçük anlaşmazlıklar ve gereksiz inatlar büyük dertlere sebep olur.

İki şoför yarışa çıkıyor ve ikisi de kaza yapıyor. Yollar yarışmak için değil, gideceğimiz yere ulaşmak içindir.
Evlilik üstünlük gösterme meydanı değildir. “Nasıl mutlu olunur?” sorusuna cevap arama yeridir.
Rahat olmanın, huzurlu olmanın en iyi yöntemi, eşinin iyi taraflarını görmektir.
Bu şekilde denge sağlanır. Eşinin huyları yüzünden kendini heba eden, uçurumdan yuvarlanan insanlar tanıyorum.
Adamın huzuru yok ne yapsın! Şu kocaman dünyada bir yere sığamıyorlar.
“Ben de sakin bir hayat istiyorum!” diye teselli isteyen insanlar gelirdi bana. “Sabret” derdim.
Konfor yerinde. Gezmedikleri, görmedikleri yer kalmamış. Öyle bir noktaya gelmiş ki,
mutluluğu başkalarıyla kuracağı ilişkilerde arayacak amma, insanlardan korkmuş.
Kadın kocasının, koca da karısının her istediğini yerine getiremez. Asıl anlaşmazlık bundan çıkıyor.

Gözlemlediğim kadarıyla evlilikte yapılan en büyük hata “anlayışsızlık”.
Kadın da erkek de, eşinde İslâmiyet’in esaslarını görmek ister. Evin reisi, İslâmiyet olmalıdır.

HEKİMOĞLU İSMAİL

İslamsız Hayat,Hayat değildir,Hayata hükmetmeyen İslam,İslam değildir,Onu hayatına geçirmeyen Müslüman,Müslüman değildir.

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Evin reisi "islamiyet olmalıdır"...
« Posted on: 05 Aralık 2008, 05:04:46 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Evin reisi "islamiyet olmalıdır"... oyunları, Evin reisi "islamiyet olmalıdır"... programı, Evin reisi "islamiyet olmalıdır"... oyunu indir, Evin reisi "islamiyet olmalıdır"... program yükle, Evin reisi "islamiyet olmalıdır"... download, Evin reisi "islamiyet olmalıdır"... hikayeleri, Evin reisi "islamiyet olmalıdır"... resimleri, Evin reisi "islamiyet olmalıdır"... haber, Evin reisi "islamiyet olmalıdır"... yükle, Evin reisi "islamiyet olmalıdır"... videosu, Evin reisi "islamiyet olmalıdır"... msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
CanDost
Ya Rab! Bize Afiyet Ver!
Administrator
*

Toplam Oyu: 272

« Yanıtla #1 : 12 Mart 2008, 22:21:39 »

Gözlemlediğim kadarıyla evlilikte yapılan en büyük hata “anlayışsızlık”.
Kadın da erkek de, eşinde İslâmiyet’in esaslarını görmek ister. Evin reisi, İslâmiyet olmalıdır.

Allah Razı Olsun MUTTAKİ

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
fetheden
***Sabır EdenYürekler, Bulur Aşk İle Felah; Sevgi İle Dile Gelir Kalp "La İlahe İllallah" ***
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 142

"İnşaALLAH derse yakaran, inşa eder Yaradan"

« Yanıtla #2 : 12 Mart 2008, 22:38:01 »

"Rahat olmanın, huzurlu olmanın en iyi yöntemi, eşinin iyi taraflarını görmektir."

Allah Razı Olsun MUTTAKİ...

Sponsor Bağlantı

veda
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 7

« Yanıtla #3 : 12 Mart 2008, 22:57:50 »

çok haklı bir yazı sağolasın kardeşim paylaşığın için........... Allah Razı Olsun

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Haksız bir davada ZİRVE olmaktansa,
Haklı bir davada, ZERRE olmayı tercih ederim.....

Sponsor Bağlantı

Muttαki
Forum Yöneticisi
*

« Yanıtla #4 : 14 Haziran 2008, 20:00:28 »

Ecmain
Sponsor Bağlantı

Hiba
Hiçe Sayılıyor Bak Dini İslam,Kan Gölüne Döndü Bak Afganistan
Administrator
*

Toplam Oyu: 151

Bayram mı Olurmuş Gözyaşlarından??

« Yanıtla #5 : 14 Haziran 2008, 20:06:45 »

Evlilik üstünlük gösterme meydanı değildir. “Nasıl mutlu olunur?” sorusuna cevap arama yeridir.

Alkış  Alkış  Allah Razı Olsun Muttaki

BİR UMUT Kİ BEKLENİR ENGİNLERDE...

Sponsor Bağlantı

Muttαki
Forum Yöneticisi
*

« Yanıtla #6 : 14 Haziran 2008, 20:08:51 »

Ecmain Teşekkürler hiba
Sponsor Bağlantı

sevdaDEDİM
dünün benden çaLdıkLarını beLki geri verir öbürgün...
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 63

Boşver Gitsin...

« Yanıtla #7 : 28 Haziran 2008, 14:27:31 »

Alıntı

Allah Razı Olsun MUTTAKI çok güzeldi  Emeğine Sağlık

Sponsor Bağlantı

turk8487
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 6

« Yanıtla #8 : 28 Haziran 2008, 17:35:58 »

bu yazdıgın yazıda benim yaptıgıma uyan biyer var o.da [”Ben onun kölesi miyim? O benim istediğimi yapsın.]böyle bir düşünceye sahip biriyim ama bundan sonra demiycem artık ALLAH razı olsun bana ders verdi bu yazı emegine saglık kardeşim A.E.OL
Sponsor Bağlantı

Muttαki
Forum Yöneticisi
*

« Yanıtla #9 : 28 Haziran 2008, 17:39:57 »

Ecmain
Sponsor Bağlantı

***şehadet gülleri***
Paylaşımcı üye
*

Toplam Oyu: 1

« Yanıtla #10 : 30 Haziran 2008, 13:23:04 »

Harika bir yazı olmuş evlilikte mutlu olmanın yolu bencede anlayıştır hocamızın eline sağlık bize bu yazıyı okumamıza aracı olan arkadaşımında yüreğine sağlık inş

Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şaban ve belliğnâ Ramazan"
"Yâ Rabbi, bize Recep ve Şaban'ı mübarek eyle ve bizi Ramazan'a ulaştır."

Sponsor Bağlantı

Etiket: