logo
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Tema'nin Rengi :

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Evliliğinizi hiç bakıma aldınız mı ?  (Okunma Sayısı 299 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
28 Aralık 2007, 21:33:48
CanDost
Ya Rab! Bize Afiyet Ver!
Administrator
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 282

« : 28 Aralık 2007, 21:33:48 »

Evliliğinizi hiç bakıma aldınız mı?
"Alo, hayatım neredesin?"
"Arabayı servise götürdüm de."
"Yine mi? Daha geçen gün götürmedin mi? Senin de bir ayağın serviste. Varsa yoksa araban."
"Senin de bir ayağın alışveriş merkezinde varsa yoksa evin."

Evet, erkekler arabalarına, kadınlar evlerine itina gösterir.

Öyle erkekler var ki, arabasının sesini dinler. "Acaba bu ses nereden geliyor? Egzoz mu patladı? Frenler mi boşaldı? Motorun yağı mı bitti? Lastikler mi eskidi? Bu arabanın burası neden çizilmiş?" der dururlar.

Kadınlar, "Ay bu halının burasına ne dökülmüş? Bu masa neden eskimiş? Bu perdeler niye yıpranmış? Eve iyi bir bakım yapmak gerek. Mutfak masraflarını kısarak evin eşyalarını değiştireyim." diye hesap yaparlar...

Peki ama kaç erkek ve kaç kadın eşini gözbebeği gibi koruyor? 'Evliliğim nasıl gidiyor?' diye düşünüyor? Arabasının aksi sesini dinleyen erkek, eşinin çıkardığı ufak tefek seslere kulak verip "Hanımdan bu ses neden çıkıyor? Bir yanlış mı yapıyorum? Evi mi ihmal ediyorum? Sevgimi mi belli etmiyorum? İlgim mi azaldı? Ondaki, bu memnuniyetsizliği gidereyim" diye düşünüyor mu?

Arabasını bakıma aldığı gibi evliliğini bakıma alıyor mu? Ülfet denilen, sevgiyi yutan canavarı öldürüyor mu? Eşinin mutluluğu için davranışlarında değişiklik yapıyor mu? Yoksa hep eşinden gelen cızırtılara "Şu cızırtıyı kes" demekle mi yetiniyor?

Tek görevinin para kazanmak olduğunu düşünüp sonra da eve gelip TV'nin karşısında çayını, kahvesini yudumlayarak eşinin ve çocuklarının bütün sıkıntılarına kulağını mı tıkıyor?

Eşiyle iki çift laf etmeden koltukta uyuya mı kalıyor? Çalışma odasına çekilip "beni rahatsız etmeyin" diye hobileriyle mi ilgileniyor?

Peki ya hanımlar?

Evini temiz tutmak için gösterdiği özeni eşinin gönlünü hoş tutmak için gösteriyor mu? Yerdeki bir kırıntıyı hemen alıp çöpe attığı gibi eşinin kalbine attığı küçük bir sıkıntı tohumunu nisyan toprağına atıp çürütüyor mu? Yoksa onu günlerce kalbinde saklayıp sık sık eşinin önüne serip "filan zaman sen benim kalbime böyle bir kin tohumu atmıştın" diyerek kendini tamamen koyverip:

"Boş ver, nasıl olsa alan aldı satan sattı" veya "beni beğenen beğendi" "beğenilmeye gerek yok" mu diyor?

Tek görevini ev temizleyip yemek yapıp çocuklarla ilgilenmek olarak mı görüyor? Akşam yorgun olarak eve gelen eşiyle ilgilenmek yerine takip ettiği dizilerin karşısında taş mı kesiliyor?

Sanırım her erkek, arabasına, her kadın da evine gösterdiği itinayı eşine gösterse bütün evlilikler ilk günkü gibi mutluluğunu sürdürerek canlılığını korur.

Gülay Atasoy-Zaman

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Evliliğinizi hiç bakıma aldınız mı ?
« Posted on: 09 Ocak 2009, 02:21:48 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit

Anahtar Kelimeler: Evliliğinizi hiç bakıma aldınız mı ? oyunları, Evliliğinizi hiç bakıma aldınız mı ? programı, Evliliğinizi hiç bakıma aldınız mı ? oyunu indir, Evliliğinizi hiç bakıma aldınız mı ? program yükle, Evliliğinizi hiç bakıma aldınız mı ? download, Evliliğinizi hiç bakıma aldınız mı ? hikayeleri, Evliliğinizi hiç bakıma aldınız mı ? resimleri, Evliliğinizi hiç bakıma aldınız mı ? haber, Evliliğinizi hiç bakıma aldınız mı ? yükle, Evliliğinizi hiç bakıma aldınız mı ? videosu, Evliliğinizi hiç bakıma aldınız mı ? msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
28 Aralık 2007, 21:42:35
Hiba
Beklemek...Vefa Dolu Yüreğinle;Sevda Yüklü Yürekleri...
Administrator
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 176

Ve Vasla Ermek...En Taze Mevsiminde Gönlünün...

« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2007, 21:42:35 »

Peki ama kaç erkek ve kaç kadın eşini gözbebeği gibi koruyor? 'Evliliğim nasıl gidiyor?' diye düşünüyor? Arabasının aksi sesini dinleyen erkek, eşinin çıkardığı ufak tefek seslere kulak verip "Hanımdan bu ses neden çıkıyor? Bir yanlış mı yapıyorum? Evi mi ihmal ediyorum? Sevgimi mi belli etmiyorum? İlgim mi azaldı? Ondaki, bu memnuniyetsizliği gidereyim" diye düşünüyor mu?

Evini temiz tutmak için gösterdiği özeni eşinin gönlünü hoş tutmak için gösteriyor mu? Yerdeki bir kırıntıyı hemen alıp çöpe attığı gibi eşinin kalbine attığı küçük bir sıkıntı tohumunu nisyan toprağına atıp çürütüyor mu? Yoksa onu günlerce kalbinde saklayıp sık sık eşinin önüne serip "filan zaman sen benim kalbime böyle bir kin tohumu atmıştın" diyerek kendini tamamen koyverip:

"Boş ver, nasıl olsa alan aldı satan sattı" veya "beni beğenen beğendi" "beğenilmeye gerek yok" mu diyor?

kesinlikle çok doğru... Alkış Alkış  Teşekkürler Allah Razı Olsun

!!!KAHROLSUN İSRAİL!!!
28 Aralık 2007, 21:51:55
fetheden
***Sabır EdenYürekler, Bulur Aşk İle Felah; Sevgi İle Dile Gelir Kalp "La İlahe İllallah" ***
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 143

"İnşaALLAH derse yakaran, inşa eder Yaradan"

« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2007, 21:51:55 »

"İçinizden kendileri ile huzura kavuşacağınız eşler yaratıp aranızda sevgi ve rahmet var etmesi,
O'nun varlığının belgelerindendir. Bunda düşünenler için dersler vardır.” Rûm/21

Aile kurulurken eşlerin birbirlerini seçmesi önem kazanır. Çünkü bu, geçici bir süre için
bir araya gelme değil, çoğunlukla ölüme kadar devam edecek bir sözleşmedir.

Allah Razı Olsun  

29 Aralık 2007, 00:28:45
gullerim
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 29 Aralık 2007, 00:28:45 »

gülümseme
çok güzel izah edilmiş
evet keşke eşler bunlara dikkat etseler
ALLAH bbütün müslüman kardeşlerimizin yuvalarına bu anlayış tohumlarını eksin
29 Aralık 2007, 01:11:22
CanDost
Ya Rab! Bize Afiyet Ver!
Administrator
Müdavim Üye
*

« Yanıtla #4 : 29 Aralık 2007, 01:11:22 »

Amin...
Ecmain...

29 Aralık 2007, 01:23:42
dilek_naz
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 11

« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2007, 01:23:42 »

cokk güzell bi konuyu ele almışlarr gercekten cokk güzeldi emeginize saglık ALLAH razı olsun..

hanımlar ve beyler bunlara dikkat etselerr bütün bu boşanmalarr anlamşsızlıklar kavgalar olmayacaktır eminim....

tekrar  Teşekkürler

SeNdEmİ SaKiN SuLaR DeNiZLeR GiBi BiR AnDa KaYbOLuP UzUn BiR SüRe SoNRa bÜyÜk bİr DaLgA İLe gELmEk iSTiYoRsuN?...
29 Aralık 2007, 01:26:59
CanDost
Ya Rab! Bize Afiyet Ver!
Administrator
Müdavim Üye
*

« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2007, 01:26:59 »

Rabbim sizden de Razı olsun
Rica ederim...