Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: evrime katılıyormusunuz  (Okunma Sayısı 504 defa)
ay~ışığı
Üye Bilgileri Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 121
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 21 Haziran 2009, 10:56:40 »

Selamun aleykum arkadaşlar evrim teorisi hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim :=?

Sponsor Bağlantı

poyraz kuzey
Üye Bilgileri Yeni üye
*

Toplam Oyu: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 21 Haziran 2009, 15:26:23 »

EVRİM BİR MASALDI- BİTTİ

Evrim diye bir şey yoktur.  Bilimsel bir teori gibi gösterilen bu iddia- ahmaklıktan başka bir şey değildir- aslında. Bilimsel olarak; fizik Kimya biyoloji  formülleri yaşamın rastlantılarla doğmasını imkansız kılar… tesadüfen meydana gelebilen tek bir protein bile yokken trilyonlarcasının bir araya gelip canlıları oluşturması imkansızdır...

Yaratılışı ispat eden fosiller var! Tüm canlılık çok kusursuz bir tasarımın, çok üstün bir yaratılışın ürünüdür. Bu ise bizlere bir Yaratıcı'nın varlığını, hem de sonsuz bir güç, bilgi ve akla sahip bir Yaratıcı'nın varlığını ispatlar.
Daha fazla bilgi için tüm kardeşlerimin yararlanabilceği site linkleri…

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap.
ay~ışığı
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 21 Haziran 2009, 15:32:38 »

gerçektende böyle mi düşünüyorsunuz...

hıı bu arada ufak bir şey söyleyeceğim mümkün oldukça çok az kopyala yapıştır yaparsan sevinirim

poyraz kuzey
Üye Bilgileri Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 21 Haziran 2009, 15:55:12 »

Evet gerçekten böyle düşünüyorum. Çünkü Kuran da evrim yoktur.

Yüce ALLAH bir ayetinde;
Andolsun, Biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık.
Sonra onu bir su damlası olarak, savunması sağlam bir karar yerine yerleştirdik.
Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan ALLAH, ne yücedir.
(Müminun Suresi, 12-14)

İnsan bedenini oluşturan 60-70 kiloluk et ve kemik kütlesinin özü başlangıçta bir damla suda toplanmıştır. Akıl sahibi, duyan, gören, işiten ve vücut yapısı olarak oldukça kompleks bir yapıda olan insanın bir damla sudan meydana gelmesi şüphesiz ki olağanüstü bir gelişimin sonucudur. Bu gelişim ise, elbette başıboş bir sürecin, rastgele oluşan tesadüflerin sonucunda gerçekleşemez.
Eğer ALLAH dileseydi canlıları evrimle de yaratabilirdi. Ancak Kuran'da bu yönde bir bilgi yoktur.
Bilim de bu iddiaların geçersizliğini ortaya koymaktadır. Durum bu kadar açıkça ortadayken, evrim teorisini savunmanın Müslümanlar açısından açıklanabilir bir yönü yoktur!

SİZİN DE EVRİME İNANMADIĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM!
poyraz kuzey
Üye Bilgileri Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 21 Haziran 2009, 16:05:33 »

Benim size doğru bilgiyi vermem önemli. size göre kopyala yapıştır olabilir ama ben o bilgilerin özüne zaten inanıyorum. kaynak göstermeye çekinseydim link vermezdim...

Doğru tektir. Kimin söylediğinin önemi yoktur. Sizin için kopyalanması mı önemli, gerçekliği mi??
Genelde doğruyu öğrenmede kararlı olmayanların mantığı hep bahane bulmak olur. ben böyle bir cevaba hazırlıklıydım zaten... Ama olsun önyargının bir önemi yok! okumanız bile yeterli...

Saygılar
ay~ışığı
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 21 Haziran 2009, 16:08:57 »

Çünkü Kuran da evrim yoktur.
Kuranda olmayan onlarca şey vardır en azından dinazorlar kuranda yoktur
SİZİN DE EVRİME İNANMADIĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM!
dikkay yanılıyor olabilirsiniz..

poyraz kuzey
Üye Bilgileri Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 21 Haziran 2009, 16:12:35 »

ayrıca başlığın altında ''selamun aleyküm yazmışsın'' farketmemişim... ALLAH'în selamını almak çok önemli inşALLAH

Selama karşılık vermeden başlamışım.

Ve Aleyna Aleyküm Selam
ay~ışığı
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 21 Haziran 2009, 16:16:34 »

bilimsel olarak evrime yaklaşak arkadaş yokmu

poyraz kuzey
Üye Bilgileri Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 21 Haziran 2009, 16:29:27 »

Aslında yanılmadım. Bu soruyu soran birinin kafasında bir çelişki olduğu ve inanmama ihtimalinin yüksek olduğu zaten belli. Ama ben ilk başta  hüsnü zanla yaklaşıp öyle olmamasını temenni ettim.

SİZİN DE EVRİME İNANMADIĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM! dedim...

o zaman şöyle soralım;

Neden?

Ben olmadığını AYETLERLE ve bilimsel olarak da ispat edebilirim... Ama siz evrimi ispat edemezsiniz?
poyraz kuzey
Üye Bilgileri Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 21 Haziran 2009, 16:33:00 »

Evrim bilimsel değil ki... bilimsel yaklaşılsın

SADECE SPEKÜLASYON
ay~ışığı
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 21 Haziran 2009, 16:46:56 »

sizler maymunlarla arammızda %90 a yakın  bir benzerlik olduğunu bilmiyorsunuz herhalde
gerçi fareler ile de epey bir benzerliğimiz var isterseniz farenin gen haritasına bakın aşağıdaki linkte

« Son Düzenleme: 23 Haziran 2009, 13:49:09 Gönderen: ay~ışığı » Kayıtlı

poyraz kuzey
Üye Bilgileri Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 30 Haziran 2009, 08:07:19 »

Kimse sana cevap yazmamış mı AYIŞIĞI?? Evrim safsatasına inanan kimse yok demek ki Elhamdülillah!
Ama gördüğüm kadarıyla doğrulardan da uzak kalmışsın … NEYSE BEN KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİİM O ZAMAN. Gönderdiğin linklere bakmadım bile! Değmez…

%90 lık bir benzerlik olduğunu nereden biliyorsun?? Çok komik…Bu koskoca bir yalan!! benzerliği bilebilmeniz için maymunların da gen haritasının çıkarılmış olması gerekiyor ki bu zamana kadar sadece insanların gen haritası çıkarılmıştır. Böyle bir sonuç asla çıkaramazsın-ız !!!

Kaldı ki bugün insanın gen haritasının çıkarılmış olması "insan ile maymun akrabadır" gibi bir sonuç ortaya koymaz. Evrimciler bilgisiz insanları kandırarak benzerliğin %98 olduğunu uydurmuşlardır.

Bir de aklı evvel evrimcilerin uydurduğu bir şey daha var ki gülmekten kırılıyorum.
"insan ile maymun arasındaki genetik benzerlik" konusunda kullandıkları örnek;  insanda 46, şempanze ve gorillerde ise 48 kromozom bulunması.

Yani  kromozom sayılarının yakınlığını evrimsel bir ilişkinin göstergesi sayarlar. Oysa eğer evrimcilerin kullandığı bu mantık doğru olsaydı, insanın şempanze kadar yakın bir akrabası daha olması gerekirdi: "Patates"! Çünkü patatesin kromozom sayısı maymununkiyle aynıdır: 48.

Biyokimyasal benzerlikler evrim terosini çaresiz bırakır.

Ünlü bir kimyacı olan Prof. Michael Denton da moleküler biyoloji alanında elde edilen bulgulara dayanarak şu yorumu yapar:
"Moleküler düzeyde, her canlı sınıfı, özgün, farklı ve diğerleriyle bağlantısızdır. Dolayısıyla moleküller, aynı fosiller gibi, evrimci biyoloji tarafından uzun zamandır aranan teorik ara geçişlerin olmadığını göstermiştir... Moleküler düzeyde hiçbir organizma bir diğerinin "atası" değildir, diğerinden daha "ilkel" ya da "gelişmiş" de değildir... Eğer bu moleküler kanıtlar bundan bir asır önce var olsaydı... organik evrim düşüncesi hiçbir zaman kabul görmeyebilirdi." (Michael Denton. Evolution: A Theory in Crisis. London: Burnett Books, 1985, ss. 290-91)

Evet değerli arkadaşım, (arkadaşlar!)

Binlerce bilimsel bulgudan sadece işine yarayanları bularak " bak biz maymundan geldik, fare ile de birbirimize benziyormuşuz" demek olmaz!

İnsan bedeninin diğer canlılarla moleküler benzerlikleri olacaktır; çünkü aynı elementlerden oluşmakta, aynı suyu ve atmosferi kullanmakta, aynı moleküllerden oluşan besinleri tüketmektedir. Elbette ki metabolizmaları ve dolayısıyla genetik yapıları birbirine benzeyecektir. Ama bu "ortak malzeme", bir evrimin değil "ortak tasarımın", yani hepsinin aynı plan üzerine aynı Yaratıcı tarafından yaratılmış olmalarının sonucudur.

Herkesin anlayacağı açıklıkta anlatmak gerekirse; Dünya üzerindeki tüm inşaatlar da benzer malzemelerlerle (tuğla, demir, çimento vs.) yapılılır. Ama bu durum bu binaların birbirlerinden "evrimleştikleri" anlamına gelmez. Ortak bir malzeme kullanılarak, ayrı ayrı inşa edilirler. Canlıların durumu da böyledir.Canlılık evrimin iddia ettiği gibi bilinçsiz rastlantılarla değil, sonsuz bir bilgi ve akıl sahibi olan Yüce ALLAH'ın yaratmasıyla meydana gelmiştir.

MaşaALLAH- Çok şükür

EVRİM TEORİSİ ÇÖKMÜŞTÜR  İntihar
_emanet_
Üye Bilgileri Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 30 Haziran 2009, 12:42:36 »

bu evrim konusu maymun vs vs vs vs konusu bencede cok sacma. cok celiskiler iceren bir teorie. aklini böyle seylerler karistirmalarina izin vermemen gerekir aslinda ay isigi. özellikle islam ve iman hakinda henüz birseyleri tamamen yani temelini saglam atmadigin sürece. cok tehlikeli olabilir bu senin icin. Kuran senin pusulan olsun, seni o teorieye yöneltecegini sanmiyorum. önce Kurani Kerimi arastir sonra bu sacma teorilere bi bak; gercekleri göreceksin Wink
bu konuda poyraz kuzeye katiliyorum.

σηυη вιя тєк αℓℓαнιη∂αη вυ кα∂αя güzєℓ ѕözℓєя ¢ιкαякєη ѕιzιη 300 тαηяιηιzιη ∂ιℓιмι тυтυℓ∂υ؟
EFTAL
Üye Bilgileri Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 49
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 02 Temmuz 2009, 22:45:52 »

Selamun Aleykum
Evrim konusunda  poyraz kuzeyin savunduklarına  tamamen katılıyorum .
Çok yerinde ve sabit  yaklaşmış üzerine ekleyecek kelıme yok bence..
Evrim  diye bir safsataya bende  inanmıyorum  komik buluyorum  zavallı darwin vaktini bosuna harcamışsın  [:D]

Atese dayanabilecegin kadar  günah isle!!!
KaOs
Üye Bilgileri Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 12
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #14 : 03 Temmuz 2009, 09:10:32 »

EVRİM BİR MASALDI- BİTTİ

Evrim diye bir şey yoktur.  Bilimsel bir teori gibi gösterilen bu iddia- ahmaklıktan başka bir şey değildir- aslında. Bilimsel olarak; fizik Kimya biyoloji  formülleri yaşamın rastlantılarla doğmasını imkansız kılar… tesadüfen meydana gelebilen tek bir protein bile yokken trilyonlarcasının bir araya gelip canlıları oluşturması imkansızdır...

Yaratılışı ispat eden fosiller var! Tüm canlılık çok kusursuz bir tasarımın, çok üstün bir yaratılışın ürünüdür. Bu ise bizlere bir Yaratıcı'nın varlığını, hem de sonsuz bir güç, bilgi ve akla sahip bir Yaratıcı'nın varlığını ispatlar.
Daha fazla bilgi için tüm kardeşlerimin yararlanabilceği site linkleri…

Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap.

Harun Yahya adıyla kitaplar çıkaran Adnan Oktar'ın bu konudaki (ve açıkçası diğer bir çok konuda da) yazıp çizdiklerinin hiçbirinin bilimsel bir değeri yok.Aslında özellikle evrim konusundaki iddiaları kendisine de ait değil ! Amerika'da evrim karşıtı Hristiyanların yaptıkları çalışmaları çoğu zaman hiç değiştirmeden tercüme ederek yayınlıyor.Dahası bu Hristiyan kesim bilimsel olarak tezlerini geliştiremeyince olayı çok daha başka mecralara kaydırdılar.Sonuçta Harun Yahya da deyim yerindeyse ortada kaldı.Bu söylediklerim çoğu Kardeşimize ilginçe gelebilir fakat maalesef durum bundan ibaret.Asıl problem de Harun Yahya'nın bu çoğu çeviri olan iddialarının bilimsel olarak bir değeri olmaması ve kabul görmemesi; dahası çürütülmüş olması... İşin başka ilginç bir yanı da Harun Yahya'nın başka dillerden çevirerek kaynak diye gösterdiği veya sözde(!) eleştirdiği çalışmaların orijnal metinleriyle Türkçe çevirilerinin çok çok farklı olduğu bir çok nokta olması.

Bu konuda özellikle son bir yılda İslamcı yazarlardan da çok sayıda köşe yazısı geldi.Bunların çoğu da maalesef ve kesinlikle bilimsel temelden uzak ve siyasi çatışmalar temelliydi.Eğer bir bilimsel çalışma değerlendirilecekse bir Müslüman bu bilimsel çalışmanın taraflarının siyasi ve ideolojik üstünlük kurma çabalarından uzak bir şekilde ve objektif olarak yaklaşmalıdır olaya.

Bülent Şahin Erdeğer'in bu konuda yazdığı yazı son zamanlarda bu konu hakkında yazan Müslüman yazarların yazıları içerisinde en elle tutulanı.Konuyla alakadar tüm Kardeşlerimin bu iki bölümlük yazısı okumasını tavsiye ederim.

Bülent Şahin Erdeğer'in Yazısı Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Bölüm 1
& Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Bölüm 2

ay~ışığı
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : 04 Temmuz 2009, 10:16:22 »

Harun Yahya adıyla kitaplar çıkaran Adnan Oktar'ın bu konudaki (ve açıkçası diğer bir çok konuda da) yazıp çizdiklerinin hiçbirinin bilimsel bir değeri yok.Aslında özellikle evrim konusundaki iddiaları kendisine de ait değil !
Ben de diyordum bu adam 300 kadar eser ve 405 e yakın wep sitesi (bu sitelerin aylık geliri site başına 5 lira dahi olsa aylık 2.000 lira siteye aktarılıyor demektir buda gelirlerinin 2.000 lirayı bir kaç site için gözü kapalı olarak harcandığını gösteriyor) onlarca dergi yayını  ve binlerce Adnan oktar röportaj ki çoğu ABD, Avrupa ülkelerinde yapılan röportajlar, binlerce belgesel(bu belgeseller yüzlerce kanalda harunyahya mührü ile yer aldı)  gelirlerini nasıl sağladıklarını çok çok merak ediyordum; sadece kitaplardan bu kadar(85 kadar çalışanın geliri de dahil olarak) gelir elde etmesi  imkansızdır diye düşünüyordum

birde çocuklar için yazdıkları kitap ve yaptıkları belgeseller de az değil inşALLAH çocuklarımızı zehirlemiyordur!

merhaba
Üye Bilgileri Yeni üye
*

Toplam Oyu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

EN İYİ NASİHAT İYİ ÖRNEK OLMAKTIR.

« Yanıtla #16 : 18 Temmuz 2009, 01:12:30 »

evrim diye bişi yok ama istisnalar var mesela bush yada putin olmert canlı örnekler

YA İSLAMDA YÜKSELİRSİN                           YA İNKARDA ÇÜRÜRSÜN                                YOL MEZARDA BİTMİYOR GİTTİĞİNDE GÖRÜRSÜN.
ay~ışığı
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : 19 Temmuz 2009, 05:48:40 »

evrim diye bişi yok ama istisnalar var mesela bush yada putin olmert canlı örnekler
Kahkaha Kahkaha

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer:  

Muhabbetullah.Com Bağlantılar

|Reklam| |Alıntı Koşulları| |Arşiv| |Arşiv2| |Wap| |Wap2| |imode| |XML| |Rss1| |Rss| |Tags| |Sitemap| |UrlList| İletişim / Contact HawasHasan[at]Gmail.Com

Web Stats | evrime katılıyormusunuz | Diyet

Hosgeldiniz
Sitemize 10 Saniyede Üye Olabilirsiniz
Üye Olmak İçin Tiklayin