Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Fakirlikten Zenginliğe Çıkınca İnsanlar Nasıl Değişebiliyor.(Herkesin Dikkatine)
Cevap SayisiCevap Sayisi: 8 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 279 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Fakirlikten Zenginliğe Çıkınca İnsanlar Nasıl Değişebiliyor.(Herkesin Dikkatine)  (Okunma Sayısı 279 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
derbeder5767
Hiç biriniz Kendiniz İçin İstediğini Mümin Kardeşi İçin de İstemedikçe Gerçek anlamda İman Etmiş olamaz:):)
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 2

Müminler Ancak Kardeştirler

« : 03 Haziran 2008, 15:46:41 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Selamun Aleyküm.

Şimdi 3 arkadaş var.Bunlar; Ali,Veli,Mehmet.köylerinden,kasabalarından kalkıyorlar Şama doğru bir yol alıyorlar.Amaçları İş bulup çalışmak.Tabi yolda epey bi yürüyorlar belirli bi süre yürüdükten sonra oturup dinleniyorlar.Bunlar dinlenirken yaşlı bir adam geliyor ve bunlara isimlerini sorar nereye gidyorsunuz diye.Bu 3 arkadaş da kendini tanıtır.Şama gidiyoruz derler.Yaşlı adamda derki Şamda ne işiniz var oraya niçin gidersiniz.Ali derki ben bi iş bulup hem çalışıp hem de evlenip yuvamı kurmak istiyorum der.Mehmet de derki ben de iş bulup çalışıp evlenip yuva kurup aileme bakacam der.Ali ise bende iyi bi eş bulmak için ve çalışıp yuvamı kurup aileme bakmak için gidiyorum der.Bunu üstüne yaşlı adam Mehmet ile Veliye der ki.Siz alın bu verdiğim şeyi yiyin yutun şehre geri dönün siz istediğiniz gibi olcaksınız der.Şama gitmenize gerek kalmayacaktır.Aliye ise derki olum sana vercek bişeyim yok.ALLAH c.c senin gönlüne göre bi eş nasip etsin der ve  3 arkadaş buradan geri döner.Aradan uzun zaman geçer.(Tabi bu arada bu 3 kişi yaşlı adamın dediği gibi olur zengin olurlar ve Ali de güzel,iyi bi eş bulur.)Yaşlı adam bu sefer başka kılıkta bunların olduğu yere gelir.Veli'nin kapısını tıklar ve kapıya hanımı çıkar evde kimse yok mu der yaşlı adam.Veli gelir ve der ne istiyon.Yaşlı adam olum der uzun yoldan geliyom karnım aç bana bi tas çorba, su verin der.Veli de derki benim kimseye verecek suyum çorbam yok der.Yaşlı adam bu sefer Mehmetin evine gider kapıyı çalar.Mehmetin eşi çıkar kapıya.Yaşlı adam derki uzun yoldan geliyorum bana bi tas çorba ile su verin der.Mehmet derki işine git be adam benim kimseye vercek suyum çorbam yok der.Adamı kapısından geri kovar.Bu sefer Yaşlı adam Ali'nin evine gider ve kapıyı çalar.Kapıyı açan Ali'nin eşidir.Ali evde olmadığı için hanımı yaşlı adamı evine davet eder eşim birazdan gelecek der.Yaşlı adama çorba,su vs verir.Ali geldiğinde eşi der ki Ali Yaşlı bi amca geldi seni sordu bendde seni evde yok diye içeri aldım der.Ali de iyi etmişin hanım der.Hem yaşlı amcaya bişeyler verseydin der.Eşi de evet çorba felan koyuverdim önüne der.Sonra eşi Aliye ya senin bu giymediğin paltoyu da verelim Yaşlı amcaya der.Ali ilki aklına gelmiş hanım der çok iyi olur.Ali gider Yaşlı adama o paltoyu da verir.

Daha sonra yaşlı adam kalkar ve derki.Hani siz 3 arkadaş Şama gidiyordunuz hatırladın mı der.Ali de evet Hatırladım peki siz nereden biliyorsunuz bunu der.Yaşlı adam der ki Hani sizi yoldan birisi geri çevirdi,Mehmet ile Veliye bişey verdi sana da bi Dua etti İyi ve hayırlı bi eş ile evlenmen için der.Ali evet evet doğru der.Sonra daYaşlı adam derki İşte o adam BENDİM der.Ben oraya ALLAH tarafından gönderildim.Az önce arkadaşlarından geliyorum İkiside beni kapıdan kovdular.Onlar ALLAH'ın gazabına uğradılar ve Eski hallerinie geri döndüler.Bu ALLAH tarafından Bi sınavdı bu sınavı Bi tek sen geçtin ALLAH c.c seni daha da çok mükafatlandıracaktır der ve ayrılır.Ali ise çok mutlu ve huzurlu bi şekilde yaşamına devam eder.Diğer arkadaşları ise yine eski hallerini alır ve yoksulluk içinde gezerler..

Evet İşte arkadaşlar gördüğünüz gibi insanoğlu her an değişebiliyorlar.Bu dünya Sınav dünyası.Bu hikayeyi saolsun  bi hocamız Cuma hutbesinde vermişti ALLAH c.c ondan da razı olsun.Ben de Sizlerle paylaştım.İnşALLAH güzel bi ders çıkarırız:)

Selametle

Gerçek Mümin Odur ki, Onun elinden,dilinden,gözünden Kimseye Zarar gelmeyendir.gülümseme

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Fakirlikten Zenginliğe Çıkınca İnsanlar Nasıl Değişebiliyor.(Herkesin Dikkatine)
« Posted on: 05 Aralık 2008, 05:47:56 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Fakirlikten Zenginliğe Çıkınca İnsanlar Nasıl Değişebiliyor.(Herkesin Dikkatine) oyunları, Fakirlikten Zenginliğe Çıkınca İnsanlar Nasıl Değişebiliyor.(Herkesin Dikkatine) programı, Fakirlikten Zenginliğe Çıkınca İnsanlar Nasıl Değişebiliyor.(Herkesin Dikkatine) oyunu indir, Fakirlikten Zenginliğe Çıkınca İnsanlar Nasıl Değişebiliyor.(Herkesin Dikkatine) program yükle, Fakirlikten Zenginliğe Çıkınca İnsanlar Nasıl Değişebiliyor.(Herkesin Dikkatine) download, Fakirlikten Zenginliğe Çıkınca İnsanlar Nasıl Değişebiliyor.(Herkesin Dikkatine) hikayeleri, Fakirlikten Zenginliğe Çıkınca İnsanlar Nasıl Değişebiliyor.(Herkesin Dikkatine) resimleri, Fakirlikten Zenginliğe Çıkınca İnsanlar Nasıl Değişebiliyor.(Herkesin Dikkatine) haber, Fakirlikten Zenginliğe Çıkınca İnsanlar Nasıl Değişebiliyor.(Herkesin Dikkatine) yükle, Fakirlikten Zenginliğe Çıkınca İnsanlar Nasıl Değişebiliyor.(Herkesin Dikkatine) videosu, Fakirlikten Zenginliğe Çıkınca İnsanlar Nasıl Değişebiliyor.(Herkesin Dikkatine) msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
HawasHasan
O şimdi Memlekette..
Administrator
*

Toplam Oyu: 1119

Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..

« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2008, 22:27:28 »

ALLAH bizi hak yolda sabit kılsın İnşaAllah..
 Allah Razı Olsun

Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine Kur'anı çokça okuyanların,
'Bu zaman cihad zamanı değildir'
dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa, bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır.
Dediler ki;
'Ya RasulALLAH bunu söyleyecek kimse var mı dır?'
Rasulullah (S.A.V) buyurdu ki;
'Evet bu kimse ALLAH'ın ,meleklerin ve bütün insanlığın lanetlediği kimsedir.'
[İmam Nevevi;Tagribul Tezhib,Şifa-i Essudur,Meşariul Eşvag ila Mesari El Uşşag]

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
adıgüzel
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 65

« Yanıtla #2 : 03 Haziran 2008, 22:32:18 »

ALLAH bizi hak yolda sabit kılsın İnşaALLAH..
 Allah Razı Olsun
Aynen

***  Yaratılanı sev ***
***  Yaratandan ötürü***

Sponsor Bağlantı

derbeder5767
Hiç biriniz Kendiniz İçin İstediğini Mümin Kardeşi İçin de İstemedikçe Gerçek anlamda İman Etmiş olamaz:):)
Yeni üye
*

« Yanıtla #3 : 03 Haziran 2008, 23:51:01 »

ALLAH c.c cümlemizden razı olsun.Hep beraber böyle bildiğimiz hikayeleri paylaşmak kadar güzel bişey mi var:)
Sponsor Bağlantı

HiFa
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 04 Haziran 2008, 09:02:41 »

ALLAH bizi hak yolda sabit kılsın İnşaALLAH..
 Allah Razı Olsun
Aynen
Sponsor Bağlantı

hatis2519
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 0

« Yanıtla #5 : 04 Haziran 2008, 09:49:03 »

bu güzel hikayeyi bizimle paylaştığın için çok sağol ALLAH (c.c) senden razı olsun böyle güzel hikayeler senden bekliyoruz inşALLAH
Sponsor Bağlantı

derbeder5767
Yeni üye
*

« Yanıtla #6 : 04 Haziran 2008, 14:10:47 »

ALLAH c.c cümlemizden razı olsun:)gülümseme elimden geldiğince boş vakitlerimde yine yazmaya çalışırım.Sizlerinde paylaşımını bekleriz Ecmain

Selametle
Sponsor Bağlantı

yanlız
YANLIZ
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 13

İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞINGİBİ İNANMAYA B

« Yanıtla #7 : 04 Haziran 2008, 14:19:42 »

Aynen Allah Razı Olsun Emeğine Sağlık

İNANDIĞINIZ GİBİ YAŞAMAZSAN YAŞADIĞIN GİBİ İNANMAYA BAŞLARSI

Sponsor Bağlantı

MAZLUM_RABİA
Faydalı Üye
*

« Yanıtla #8 : 25 Haziran 2008, 17:05:02 »

[Rahman Razı Olsunn]kardeşim :)hepımız sınav dünyasındayız...
Sponsor Bağlantı

Etiket: