Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Feyiz Üzerine
Cevap SayisiCevap Sayisi: 16 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 742 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Feyiz Üzerine  (Okunma Sayısı 742 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MuhammedBesir
Hademe-i Kur'an
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 327

Men Bende i Kur'anem Eger Can Darem

« : 05 Aralık 2007, 22:55:06 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Feyiz Nedir?

Günlük hayatta en sık rastladığımız kelimelerden biri oldu feyz.. Özellikle mü’minler arasında feyiz almak, feyizli geçmek gibi tabirleri sıkça duyarız.Ders ve sohbetlerden feyiz almalar, feyizli geçen toplantılar, feyiz alış-verişleri…Öyle ki; Geçen gün bir arkadaşım: “Abi, şu ilahiyi dinlerken acayip feyz alıyorum.” deyiverdi. Şaşırdım. Acaba ben mi feyzin manasını bilmiyorum diye kendi kendime düşündüm. Sonra anladım ki, günümüzde bir çok “kavram”da yaşanan “kargaşa”dan, feyiz kavramı da nasibini almış.

Bu sebeple feyiz nedir? Feyiz zannedilen şeyler nedir? Nasıl ve nelerden feyiz alınır? Çok iyi tahlil edilmesi gerekir.

Feyiz kelime manası olarak bolluk, bereket gibi manalara gelir. Istılahi manası ise, ruhun aldığı lezzet ve sürur-u manevidir. İnsan bir çok şeyden haz alır, sürur duyar. Ya aklen lezzet alır, ya nefsi lezzet alır, veya kalben ve ruhen lezzet alır. İşte feyiz denilen şey, ruhun ve kalbin aldığı lezzettir.

Bediüzzaman Hz. bu konuda şöyle bir ta’rif yapmaktadır:
“Kat'iyen bil ki, hilkatin en yüksek gayesi ve fıtratın en yüce neticesi, iman-ı billâhtır. Ve insaniyetin en âli mertebesi ve beşeriyetin en büyük makamı, iman-ı billâh içindeki marifetullahtır. Cin ve insin en parlak saadeti ve en tatlı nimeti, o marifetullah içindeki muhabbetullahtır. Ve ruh-u beşer için en hâlis sürur ve kalb-i insan için en sâfi sevinç, o muhabbetullah içindeki lezzet-i ruhaniyedir.
Evet, bütün hakikî saadet ve hâlis sürur ve şirin nimet ve sâfi lezzet, elbette marifetullah ve muhabbetullahtadır. Onlar, onsuz olamaz…” (Mektubat, 20. Mektub)
Demek bu ta’riften anlaşıldığı gibi, iman-ı billah, imandan marifetullah, marifetullahtan muhabbetullah, muhabbetullahtan da feyiz dediğimiz lezzet-i manevi meydana gelir.
İşte beşer olarak bizler, lezzetin kaynağının nereden geldiğini karıştırdığımız için, aslında feyiz olmayan, belki zulümat olan bazı latife ve hisleri nurani feyizler zannedebiliyoruz. Kalbe gelen bu hisleri ayırmanın tek yolu, bu hislerin nurani mi zulümatlı mı; ya da başka bir deyişle Rahmani mi şeytani mi olduğunun ayrımını yapmaktır. Bu ayrımı yapacak tek ölçümüz de şeriat-ı garranın adaletli mizanıdır. Biz ancak şeriat ölçüsüne vurarak bu ayrımı sağlıklı bir şekilde yapabiliriz.
Yeri gelmişken konuyla alakalı olan şu kıssayı da anlatmakta fayda var:
Gavs-ı Azam'dan ders alan bir zat bir gün Gavs'a der ki: Ey Gavs! Ben artık sen den ders almam. Ben artık bazı nurlar görüyorum.

Gavs der ki: "Evladım! Sen o nur zannettiğin şeylere bakarken bir de beni hatırına getir,öyle bak.."
O talebe nur zannettiği şeyleri görmeye başladığı zaman Gavs-ı Azam'ı hatırına getirir. Bir de bakar ki, o nur zannettiği, nur olarak gördüğü şeylerin hepsi birer karanlıklı zulümat..
Tekrar döner, Gavs-ı Azam Abdülkadir Geylani Hz. lerinden özür dileyerek talebeliğe devam eder.
Evet, Cenab-ı Hak bu dünyada imtihan gereği zıtları bir araya koymuş. Nur ile zulümat, gece ile gündüz, iman ile küfür, mü’min ile kafir, vs. ta en küçük daireden en büyük daireye kadar hep yan yana ve sürekli mücadele içindedir. Bunlar, tam olarak ancak ahirette ayrılırlar. Bu sebeple bizler, feyzi doğru anlamalı, mizan-ı şeriata vurarak Cenab-ı Hakk’ın feyzini talep etmeliyiz. Eğer kendi aklımıza göre feyiz değerlendirmesi yaparsak, ALLAH korusun nefis ve hevamızın lezzet aldığı bir çok zulümatı feyiz zannederiz ki şeytanın en çok istifade edeceği şey, bu karıştırmadır.
Feyz-i ilahinin üzerimize sağnak sağnak yağması temennisiyle…

Muhammed Beşir

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Feyiz Üzerine
« Posted on: 23 Kasım 2008, 12:50:12 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Feyiz Üzerine oyunları, Feyiz Üzerine programı, Feyiz Üzerine oyunu indir, Feyiz Üzerine program yükle, Feyiz Üzerine download, Feyiz Üzerine hikayeleri, Feyiz Üzerine resimleri, Feyiz Üzerine haber, Feyiz Üzerine yükle, Feyiz Üzerine videosu, Feyiz Üzerine msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
Hiba
Bir "Kün" Emrini Bekler Bî Çare Yüreğim...
Administrator
*

Toplam Oyu: 151

Ve Emrin Neyse Amâdeyim Rabbim...

« Yanıtla #1 : 05 Aralık 2007, 23:04:13 »

Allah Razı Olsun önemli fakat gündem dışı kalan bir konuydu...
emeğinize sağlık...

Mahsun Yüreğim!!!

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
HawasHasan
Estağfirullah..
Administrator
*

Toplam Oyu: 1114

Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..

« Yanıtla #2 : 05 Aralık 2007, 23:07:40 »

ALLAH razı olsun..
Feyzi Çok harika bir şekilde anlarmışsınız kardeşim..
gerçekten de çok yanlış anlatılan tasvir edilen ve anlaşılan bir kavram..
sizin de belirttiğiniz gibi rahmani mi şeytanimi olup olmadığına bakmadan dil alışkanlığı olmuş ve feyizlendim deniliyor..

Alıntı
Feyz-i ilahinin üzerimize sağnak sağnak yağması temennisiyle…

Amin..
Amin.
Amin.

Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine Kur'anı çokça okuyanların,
'Bu zaman cihad zamanı değildir'
dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa, bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır.
Dediler ki;
'Ya RasulALLAH bunu söyleyecek kimse var mı dır?'
Rasulullah (S.A.V) buyurdu ki;
'Evet bu kimse ALLAH'ın ,meleklerin ve bütün insanlığın lanetlediği kimsedir.'
[İmam Nevevi;Tagribul Tezhib,Şifa-i Essudur,Meşariul Eşvag ila Mesari El Uşşag]

Sponsor Bağlantı

HawasHasan
Estağfirullah..
Administrator
*

« Yanıtla #3 : 05 Aralık 2007, 23:17:15 »

konu googlede çıkıyor..

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Burdan Bakabilirsiniz..
Sponsor Bağlantı

MuhammedBesir
Hademe-i Kur'an
Süper Üye
*

« Yanıtla #4 : 05 Aralık 2007, 23:24:40 »

Sizlerden de ALLAH razı olsun.. Rica Ederim
Sponsor Bağlantı

HawasHasan
Estağfirullah..
Administrator
*

« Yanıtla #5 : 05 Aralık 2007, 23:35:12 »

Ecmain İnşaAllah..
Sponsor Bağlantı

ASıRLıK_SiiR
İLahi ente maksudi ve rıdake matlubi
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 30

İLahi ente maksudi ve rıdake matlubi

« Yanıtla #6 : 06 Aralık 2007, 12:17:31 »

Allah Razı Olsun  inş kardeslerim.. ya insanın sevki geliyo böle okuyunca  kardeslerimden inş. daha yeni yazılarla bulusmak dileği ile  selam ve dua ile.....

[/URL]

Bense güneşlerin kol gezdiği ufuklar hayal ederdim alkımlı dünyamda, aşka dair... Düşlerim en kudsi duygularla bezenmişti oysa.
                               Meğer küçük düşlerle avunmuşum..
[/center]

Sponsor Bağlantı

nilgunyalcin
>>...Dua ile...<<
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 8

« Yanıtla #7 : 16 Aralık 2007, 17:47:40 »

Alıntı
mizan-ı şeriata vurarak Cenab-ı Hakk’ın feyzini talep etmeliyiz. Eğer kendi aklımıza göre feyiz değerlendirmesi yaparsak, ALLAH korusun nefis ve hevamızın lezzet aldığı bir çok zulümatı feyiz zannederiz ki şeytanın en çok istifade edeceği şey, bu karıştırmadır.
insanların bilinçlenmesi gereken konulardan biridir. Allah Razı Olsun
Paylaşım için teşekkürler..
Selametle.. Dua ile.

Sabrın Şehrinde Buluşmak Ümidi İle..

Sponsor Bağlantı

Hüda Su
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 22

« Yanıtla #8 : 19 Şubat 2008, 14:19:59 »

Allah Razı Olsun çok güzeldi abi  Tebessüm
Sponsor Bağlantı

EL-KITAL
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 20

« Yanıtla #9 : 19 Şubat 2008, 14:32:01 »

konu googlede çıkıyor..

Burdan Bakabilirsiniz..

burda bişe çıkmıyor ki

Sponsor Bağlantı

EL-KITAL
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 20

« Yanıtla #10 : 19 Şubat 2008, 14:34:48 »

Sizlerden de ALLAH razı olsun.. Rica Ederim

Allah Razı Olsun da konuyu pek geniş ele almamışsın. gülümseme
Sponsor Bağlantı

MuhammedBesir
Hademe-i Kur'an
Süper Üye
*

« Yanıtla #11 : 19 Şubat 2008, 14:36:14 »

Allah Razı Olsun çok güzeldi abi  Tebessüm

Ecmain Kardeşim, teşekkür ederim..

konu googlede çıkıyor..

Burdan Bakabilirsiniz..

burda bişe çıkmıyor ki

O adres kapatıldığı için çıkmıyordur..
Sponsor Bağlantı

zerre
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 3

"zerre kiminse gezdiği bütün yerler Onundur."

« Yanıtla #12 : 26 Şubat 2008, 17:27:06 »

çok güzel bir yazı olmuşş.
ayrıca sona alıntıladığınız kıssa da çok güzel:)ALLAH rzı olsun..
vesselam..

"Kuran ..bir maden-i rahmettir.Ona yapış.her derde bir deva,her zulmete bir ziya,her ye'se bir rica içinde vardır.
işte bu ebedi hazinenin anahtarı imandır ve teslimdir ve Onu dinleyip kabul etmek ve okumaktır."