|
|
 |
« : 06 Ekim 2007, 09:39:55 » |
|
 |
|
 |
 |
�Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azattır� diye yüce peygamberimiz Sallalahu aleyhi vesselam tarafından işaret edilen, Ramazanı şerifin son dilimine yani �cehennemden azat� kısmına erişmiş bulunmaktayız.
Bilhassa pazartesiyi salıya bağlayan gece Kadir gecesidir, bu her Müslüman�a yılda sadece bir defa tanınan tarifi imkânsız bir fırsattır, bu gecede aklıselim bir insanın tüm günahlarına tövbe etmemiş olması ve ertesi güne tertemiz bir Müslüman olarak varmaması mümkün değildir.
Yani şöyle düşünebiliriz kadir gecesinden sonraki sabah karşılaştığımız tüm Müslümanlara sadece şu nazarla bakabiliriz. Bu ya günahsız bir Müslüman�dır ya da deli..! Yani ancak aklı yerinde olmayan kişi böyle bir fırsatı kaçıracak kadar akılsız ve gafil olabilir.
Değerli haber73 okuyucuları kadir gecesini hakkı ile ifa edelim inşALLAH. Geceye iftar ile başlayalım, etrafımızdakilerle sohbetlerimiz gecenin önemine dair olsun, teravihlerimizi aile efradı ile ve cemaatle kılarsak farklı bir önem kazanmış olur, bu mümkün değilse camilere gidelim. Teravihten sonra sahura kadar belirli aralıklarla sohbet, kuran-ı kerim ve namazlar ile dönüşümlü bir program yapalım buna dini mecmualar ve dini film ve belgesellerde katabiliriz ancak en çok namaz ve kuran-ı kerim olsun ve belirlenen bir zamanda da mutlaka bir miktar itikâf yapalım.
Her şeyden önce yaptıklarımızı, adetten olduğu veya sırf uyanık kalmak için değil, ibadet olması bilinci ile yapalım, canı gönülden severek inanarak ve acaba�sız bir imanla yapalım. Bu gece kesinlikle dünya işlerinden konuşmayalım, özelikle Tv�den kesinlikle uzak duralım. Gecenin en önemli anı olan yani gecenin finali sayılan son anlarda, bilhassa sabah namazından hemen sonra, tövbe kapısına öyle içten, öyle aciz ve öyle muhtaç bir hal ile dayanalım ki, kendimizden geçelim, öyle bir huşu ile dayanalım ki cismaniyetten ruhaniyete geçelim.
Öyle içten bir yalvaralım ki tövbe kapısı sonuna kadar açılsın ve cismimizi dünyada bırakıp ruhumuzla o kapıdan içeri girebilelim sonra şefkate muhtaç bir çocuk gibi Rabbimizin dizine duralım ve beraatımızı almadan asla ayrılmayalım. (bu tövbenin süresi size bağlı sabaha kadarda uzatabilirsiniz ama tüm günahlardan arınmış ve tertemiz bir insan olduğunuzu his etmeden ayrılmayın.)
Manalı bir tövbe için manevi bir hal ile büyük bir mahkeme salonunda olduğumuzu düşünelim. Bu salonda kocaman bir halkanın içinde olduğumuzu ve bu halkada Resulullah dâhil bildiğimiz bütün peygamberler, evliyalar, sahabeler, veliler, âlimler, ve akrabalarımız bulunsun. Bunlarla beraber hayatımızda yaptığımız bütün ibadet hayır ve hasenatlarda bulunsun. Ve bu şekilde Rabbimize samimi bir hal ile açılalım, resmen Rabbimizle sohbet edelim, ona içimizi dökelim yanlışlarımızı bir bir sayalım, kötülüklerimizi ortaya dökelim ve sonrada ne istediğimizi dile getirelim. Evet, tıpkı bir şahsiyetin karşısında aczimizi ve hatalarımızı itiraf eder ve hatalarımızdan af ve mağfiret ister gibi bir hal içine girelim ve bu hal ile içinde bulunduğumuz halkadaki diğer şahsiyetlerden yardım dileyelim. Örneğin eksik ibadetlerimizi itiraf ederken yaptığımız diğer ibadetleri yardıma çağıralım,
�Ey yaptığım ibadetlerim, (namazlarım v.s) ne olursunuz Rabbimiz huzurunda beni savunun bana şefaatçi olun, haydi sizde Rabbimize bir şeyler söyleyin de beni kurtarın� diyelim.
Sonrada günah ve diğer hatalarımızda da, hayatımızda bir nebze olsun örnekler aldığımız akraba ve büyüklerimizi, evliya veya sahabeleri veya peygamberleri yardıma çağıralım samimi bir hal ile onlardan da yardım isteyelim. Sanki gerçekten yanı başımızda duruyorlar gibi onlarla konuşalım ve tövbemizin kabulü için onlara da hatalarımızı samimi bir hal ile itiraf edip bizi desteklemelerini isteyelim.
Örneğin �Ya Resulullah ben falan sünnettini ifa ettim� veya �Ya büyük halife hazreti Osman (r.a) ben senin falan haline hayran kaldım ve uyguladım� veyada �Ey dedeciğim ben senin nasihatlarını dinledim� v.s gibi şahsiyetlere yalvarış ve yakarışlarda bulunalım inşALLAH.
Mevlam hepimizi cehennemden azat olunan, kadir gecesini bilinci ile ihya eden ve tüm günahları affedilen ve beraatını alan kullarından eylesin inşALLAH. Gününüz ve geceniz hayırlı olsun efendim�! Selam ve dua ile� Nurettin Güneş
Rabbimize karşı tövbe ve istiğfarımızı yaparken özelikle Resulullah�tan da yardım dilemeyi unutmayalım.
Ya Resulullah görüyorsun ki, bu gecede bütün hatalarımı itiraf etmekteyim ve Rabbimizden af ve mağfiret dilemekteyim. Biliyorum ya Resulullah biliyorum. Rabbime hakkı ile kulluk yapamadığım gibi, size de layık bir ümmet olmaktan aciz kaldım. Ama ben şimdi bütün hatalarımdan kurtulmak ve bundan sonra âcizane halimle gücüm yettiğince iyi bir Müslüman olmak için var gücümle mücadele edeceğime sizin şahitliğinizle Rabbime söz veriyorum, ne olursunuz tövbeme ve sözüme şahitlik ediniz, geçmiş hatalarımdan ve günahlarımdan arınmam için Rabbime karşı beni savununuz ve affıma vesile olunuz. Hani miraçta secdeye kapanıp �Ümmetim af edilmedikçe kalkmam� demiştiniz ya, ne olursunuz ya Resulullah rabbimizden benimde affımı diler misiniz? Bende sizin ümmetinizdenim. Biliyorum ya Resulullah ben çok günahkâr ve değersiz biriyim, ama bunu da biliyorum ki siz ümmetiniz içinde ayırım yapmazsınız�
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine Kur'anı çokça okuyanların, 'Bu zaman cihad zamanı değildir' dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa, bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır. Dediler ki; 'Ya RasulALLAH bunu söyleyecek kimse var mı dır?' Rasulullah (S.A.V) buyurdu ki; 'Evet bu kimse ALLAH'ın ,meleklerin ve bütün insanlığın lanetlediği kimsedir.' [İmam Nevevi;Tagribul Tezhib,Şifa-i Essudur,Meşariul Eşvag ila Mesari El Uşşag]
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
|
|
Logged |
|
|
|
Robot Moderatör
|
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..
Anahtar Kelimeler: Gelin Cehennemden Azat Olalım oyunları, Gelin Cehennemden Azat Olalım programı, Gelin Cehennemden Azat Olalım oyunu indir, Gelin Cehennemden Azat Olalım program yükle, Gelin Cehennemden Azat Olalım download, Gelin Cehennemden Azat Olalım hikayeleri, Gelin Cehennemden Azat Olalım resimleri, Gelin Cehennemden Azat Olalım haber, Gelin Cehennemden Azat Olalım yükle,
Gelin Cehennemden Azat Olalım videosu, Gelin Cehennemden Azat Olalım msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 16 Kasım 2007, 11:02:38 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
Etiket:
Yükleniyor...
|
Selamun Aleykum
|
|