Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: güvenmek  (Okunma Sayısı 1336 defa)
nazlı_06
Üye Bilgileri Yeni üye
*

Toplam Oyu: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 16 Mayıs 2009, 01:58:13 »

sevmek güvenmekmidir?kimlere güvenilir.
Sponsor Bağlantı

Yalnız yolcu...
Üye Bilgileri Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 21
Çevrimdışı Çevrimdışı

Güller ağlar ülkemde...

« Yanıtla #1 : 16 Mayıs 2009, 09:52:52 »

sevmek güvenmek degildir...

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Sevvalk
Administrator
*

Toplam Oyu: 227
Çevrimdışı Çevrimdışı

MademÖlüm BirdefaGelecek Neden ALLAH İçin Olmasın

« Yanıtla #2 : 17 Mayıs 2009, 06:41:00 »

sevmek güvenmeyi getirir.ama nedense her sevdiğimize güvenmeye kalksak sonu hüsranla sonuçlanıyor.Bir insan kendisine gerçekten güvenirse çevreside ona güvenecektir.

DiLviN
Üye Bilgileri Süper Üye
*

Toplam Oyu: 73
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : 17 Mayıs 2009, 07:28:25 »

sevmek güvenmektir,zira seven kişi sevdiğine koşulsuz ve nedensiz güvenir..
sevdaDEDİM
An oluyor bir garip duyguya variyorum,
*

Toplam Oyu: 120
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ben bu sefil dunyada acep ne ariyorum?..

Site
« Yanıtla #4 : 18 Mayıs 2009, 17:27:09 »

sevmek güvenmek degildir...

HAK ETTİĞİN SENİNDİR...
www.HidayetKapisi.com
köprü
Üye Bilgileri Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Şükrün mikyası;kanaattır ve iktisattır ve rızadır

« Yanıtla #5 : 11 Haziran 2009, 07:53:44 »

neye güvenmek

dilaram
Üye Bilgileri Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 19
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 12 Haziran 2009, 23:06:28 »

guven çok başka bışey
 ıllkı sevdıgın kışıye guveneceksın dıye bır koşul yok 
 guvenmek karşındakınden alacagın hııs baglı bır şey  hyatta neler vardırkı ınsanın en guvendıgınden  ne kotulukler goruyo
 sevgısız yaşarım ama kaarşımdakıne guvenmıyosam her şey bıtmıştır benım için
DiLviN
Üye Bilgileri Süper Üye
*

Toplam Oyu: 73
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #7 : 12 Haziran 2009, 23:46:21 »

sevmeyı engelliyen en büyük nedenlerden biri güvensizliktir...
sevgisiz yaşanmaz..insan güven duyduğu bi insana sevgisini rahatca sunar.
mutlu olmak :sevgiyi yaşamak ve güven duymaktan geçer..
köprü
Üye Bilgileri Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Şükrün mikyası;kanaattır ve iktisattır ve rızadır

« Yanıtla #8 : 15 Haziran 2009, 06:01:53 »

evet

gizli
Üye Bilgileri Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

YoKLuĞuNDaN GaYRıSı VaRLıĞıNı YiTiRDi..!

« Yanıtla #9 : 04 Kasım 2009, 15:12:54 »

sevgisiz hiç bir şey olmaz arkadaşlar insanın asıl fıtratı sevgi üzerine yaratılmıştır peygamber efendimiz bile sevgiden yaratılmıştır eğer ALLAH c.c peygamber efendendimizi sewmeseydi onu yaratmazdı. her şeyin başlangıcı sevgi ve güvendir.sevmek zor nefret etmek kolaydır.aynı şekilde güvenmekte zordur. güvenceğiniz insanları güzel seçmek zorundasınız. ben şu sahsa güweniyorum ondan bana zarar gelmez dediğiniz bir kimse sizi sırtınızdan vurabilir.

BüTüN SeVGiLeR YaLaN,GeRÇeK SeVGi ALLAHa OlaN..!
güllerinefendisi
Yaşamak pahalı diyorlar...Yaşadığımız bunca ucuz şey arasında...İnsan kalbi kırmak: bedava! İhanet:bedava! Yalan: bedava!..
*

Toplam Oyu: 65
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 04 Kasım 2009, 20:27:59 »

sevmek güvenmek değildir.yanılgiya düşülebilir bu konuda.her sevdiğine (arkadaş,eş,dost gibi gibi) herkese güvenecek olsak.....

herkese güvenmem.

ஐ◄███▓▒░░  Susmak kabuLLenmek değiLdiR anLayabiLene CevaptıR .  ░░▒▓███►ஐ
DEĞER VERDİK YETERİ KADAR ARTIK HERKES EDERİ KADAR.
sevdaDEDİM
An oluyor bir garip duyguya variyorum,
*

Toplam Oyu: 120
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ben bu sefil dunyada acep ne ariyorum?..

Site
« Yanıtla #11 : 04 Kasım 2009, 22:46:44 »

aynı şekilde güvenmekte zordur. güvenceğiniz insanları güzel seçmek zorundasınız. ben şu sahsa güweniyorum ondan bana zarar gelmez dediğiniz bir kimse sizi sırtınızdan vurabilir.

çok değerli bir büyüğüm hep "ben iyilik yaptıklarımdan korkarım" der

düşman düşmandır yaklaşamaz ama dost bildiklerimiz en kör noktamızı kullanırlar malesef..

Burda da Efendimizin şu Sözü hayat buluyor..

Sevdiğini ölçülü sev, bir gün düşmanın olur; sırrını dışarı verir. Buğz ettiğine de ölçülü buğz et, bir gün dostun olur; söylediğinden utanırsın.
(Tirmizî, Birr ve’s-Sıla, 60)

HAK ETTİĞİN SENİNDİR...
www.HidayetKapisi.com
Zeyynnep
Hadis-i Şerif:İki nimet vardır ki,insanlar onların kıymetini hakkıyla takdir edemezler.Onlardan biri sıhhat,diğeri de boş vakittir.
Administrator
*

Toplam Oyu: 243
Çevrimdışı Çevrimdışı

Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez.

« Yanıtla #12 : 05 Kasım 2009, 16:15:35 »

çok değerli bir büyüğüm hep "ben iyilik yaptıklarımdan korkarım" der

düşman düşmandır yaklaşamaz ama dost bildiklerimiz en kör noktamızı kullanırlar malesef..

Burda da Efendimizin şu Sözü hayat buluyor..

Sevdiğini ölçülü sev, bir gün düşmanın olur; sırrını dışarı verir. Buğz ettiğine de ölçülü buğz et, bir gün dostun olur; söylediğinden utanırsın.
(Tirmizî, Birr ve’s-Sıla, 60)

Allah Razı Olsun

gizli
Üye Bilgileri Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 07 Kasım 2009, 12:51:59 »

ewet aynı şekilde bir peygmber ismini tam hatırlayamayacağım ama oğluna hep şu nasihate bulunmuştur:DÜŞMANIN BİRDE OLSA ONU AZIMSAMA,DOSUN ÇOKTA OLSA ONU ÇOK GÖRME. ÇÜNKÜ DÜŞMANIM DEDİĞİN BİR GÜNDOSTUN,DOSTUM DEDİĞİNDE BİR GÜN DÜŞMANIN OLABİLİR...

ay~ışığı
*

Toplam Oyu: 121
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 07 Kasım 2009, 13:47:23 »

sevmek güvenmekmidir?kimlere güvenilir.

ayrı şeylerdir
mesela güvendiğiniz bir kişiyi sevmek zorunda deilsiniz...
sevmek te olduğunuz birine güvenmeniz de gerekmez...

kimlere güvenilir.

ALLAH'ın izni İle ALLAH yolunda yürüyenlere güvenmek. ve Onları ALLAH için sevmek süper bir şeydir. gülümseme

gizli
Üye Bilgileri Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : 14 Kasım 2009, 13:01:20 »

ALLAH için sevmek çok ayrı bir şey zaten normal sevgidende öte oluyo o ALLAH için sevdiğin şahsa olan muhabbet anlatılacak gibi değil yani...

misal
Üye Bilgileri Yeni üye
*

Toplam Oyu: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : 20 Ocak 2010, 13:49:25 »

bencede güven ve sevmeyi birbirinden iki farklı duygu. ve güvenide sevgi kimi çesitlemek gerek. fazla derine inmeden kafa karıstırmadan sadece herseyin ilahi buudlu olan ile beser buudlu olanı aynı kefeye koymamak gerek. beser buudlu olanı ele alacak olursak insanın yaratılanı sevmesi onun Yaratana olan sevgiden ise ne güzel. mesela bir köpek dahi olsa onu ALLAH yarattı diye sevmek bambaska birsey. ama köpek saldırabilir ısırabilir buradaki sevgi ALLAH icinse güvende ALLAH' a olan baglılıktır. cünki ALLAH dilemezse bir sinek kanadını cırpamaz. ve dünya üzerinde hicbir canlı o sevene ALLAH izin vermedikce bir zarar veremez. yani sevgi ilahi buudlu olursa güvende ilahi buudlu olur. herseyinde her isinde ALLAH icin seven insan ALLAH'ın adı ile baslar ALLAH'ın adı ile hayatını idame ettirir. yol üstünde karsılacagı sevgiler onun ne sevgisini ne muhabbetini azaltabilir aksine askını arttırtıkca arttırır.  cünkii o ALLAH icin sevmistir, onun sevgiside öyle kül misali en ufak rüzgarda ucup gitmez ates hesabı dahada hararetlenir.
ALLAH keşke hepimizi o ateş ile yaksa keşke o ilahi aşkın tadına varabilsek. yanlıs anlamayın arkadaslar bende o aska talibim ama daha erisemedim günahım  o kadar fazla ki ilahi aşkın ucundan kösesinden bie gecemedim. ama askı tanımak icin Mevlanalarımız, Yunus Emrelerimiz var bende onlardan aşkı tanımaya calısyorum. belki internet ortamında yazmam bile benim ile ALLAH'a giden yol arasında kalkandır bir buyuk settir bilinmez.
biraz konuyu dagıttım arkadaslar affınıza sıgınırm. özetlersek beseri olanı sevgi ve güven ile ilahi olanı birbirinden ayırırsak ilahi olanda herikisi birbirine baglıdır sevgi güveni güvende sevgiyi getirir. hani misal bir zamnlar sms olark elden ele dolasan benim büyük derdim var deme benim Büyük Rabbim var de diye iste bu bile güvnin bir nisanesi olarak gösterilebilr. konu derin bende bir basit insn oldugum icin tam olarak izahını yapamıyorum arkadaslar hakkınızı helal edin.

beseri olan güveni ele alırsak bir insan sevebilir herkesi cünki yaratılısında insanın kalbine bu naksedilmis. ama her sevdigini güvenmek zoruda degildir. ve her güvenilende sevemeyebilir. mesela Hz Peygamber Efendimiz (s.a.v) Muhammedil Emindi. herkesn güvendigi bir insan ama müsrikler ona yapmadıkları eziyet bırakmadılar eger gercekten onu sevseler ona bu eziyeti yaparlarmıydı. aynı sekilde her anne cocugunu sever ama hep sahit olmusuzdur telefonu onun elinden al fotograf makinesini onun elinden al yere atar kırılır diye. madem sevgi güveni beraberinde getirir neden o zaman annenin bu telası. misal bir ögretmen yapısı geregi ögrencilerini sevmek zorunda ama hangi ögretmen bir sınav esnasında (istisnalar var biliyorum) dersi bırakıp ögrencilerini kendi hallerine bırakır. neden sevgi orada onlara baglanmayı getirmiyor. bence daha da bu örnekler arttırabilr ama hem degerli zamanızu almak istemem hemde tespitte hata yapmak istemem olur ki hakkınıza girerim. simdiden hakkınızı helal edin.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Gitmek istediğiniz yer:  

Muhabbetullah.Com Bağlantılar

|Reklam| |Alıntı Koşulları| |Arşiv| |Arşiv2| |Wap| |Wap2| |imode| |XML| |Rss1| |Rss| |Tags| |Sitemap| |UrlList| İletişim / Contact HawasHasan[at]Gmail.Com

Web Stats | güvenmek | Diyet

Hosgeldiniz
Sitemize 10 Saniyede Üye Olabilirsiniz
Üye Olmak İçin Tiklayin