Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Hadis Kitaplarına Kadar Giren Bid’atlar
Cevap SayisiCevap Sayisi: 14 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 807 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hadis Kitaplarına Kadar Giren Bid’atlar  (Okunma Sayısı 807 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MuhammedBesir
Hademe-i Kur'an
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 327

Men Bende i Kur'anem Eger Can Darem

« : 10 Ocak 2008, 00:54:47 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Asrımızın en büyük hastalıklarından birisi dine zarar veren bid’atlardır. Bu bid’atlar, mü’minlerin ibadetlerini ifsad etmekle kalmıyor, aynı zamanda İslam dinini bozuyor ve büyük büyük taifelerin ahirete imansız gitmelerine sebep oluyor. Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hz. leri de bu asrın hastalığına bir tiryak olmak üzere 11. Lem’a olan Mirkatü’s Sünnet ve Tiryak-ı Maraz-ı Bid’a Risalesi’ni yazmış.

Bir özeleştiri yapmak gerekirse bizler şimdiye kadar bu risaleyi okurken aklımıza hep bid’ayı haseneler geliyordu. Efendim işte çatal kaşık kullanmak, camide farzdan önce üç İhlas bir Fatiha okumak, mevlüt okumak vs. Tabii zihin böyle tahdidi şeylere hasr-ı nazar ettiği için, etrafımızı ve itikadımızı saran koca koca bid’aları göremiyorduk. Meğer hayatımızın her alanına, imanımızı kökünden sarsan bid’alar girmiş. Dolayısıyla buün artık bid’at nedir? Sorusundan çok, yaptığımız ne bid’at değildir? Sorusunu yöneltmek daha doğru gibi.

Bid’atların dini öğrendiğimiz yegane kaynaklarımızdan biri olan hadis kitaplarına nasıl sokulduğunu göstermek sadedinde bir misal vereceğim. Bu binler bid’atten bir tanesi hükmünde olan hadis-i şerif izahını, ALLAH razı olsun bir kardeş geçen bana bildirdi. Ben de sizlerle aynen paylaşıyorum. Elinizde bu kitap mevcutsa siz de bilmüşahede bakabilirsiniz:

Hadis kitabı İmam Suyuti Hz.lerinin meşhur Camiüs Sağir’i… Neşriyat Yeni Asya Yayınları.. Bendeki kitaba göre dördüncü cild, 3861 nolu hadis-i şerif. Hadisin tercümesi şu şekilde:

“Ibni Abbas (r.a.) rivayet ediyor:

Kadın, yanında mahremi olmadan yolculuk yapmasın. Erkek, ya¬nında mahremi bulunmayan bir kadının yanına girmesin.”

Evet, bu hadis-i şerif kütüb-ü sittenin bir çok kitabında geçen ve hadis kitaplarında yüzlerce kez gördüğümüz sahih bir hadistir.

Kitabı yayınlayan Yayınevi, yüzlerce hadisi direk tercüme şeklinde aldığı halde, bu hadis-i şerife bir izah yazma ihtiyacı hissediyor. İzahı buraya aktarıyorum:

“Peygamberimiz bu hadislerinde kadınların yanlarında mahremi olmadan yol¬culuk yapmamasını istemektedir. Hanefîler, bu ve buna benzer hadisleri delil göstererek bir kadının yanında mahremi olmadan üç günlük, yani 18 saatlik me¬safeye yolculuğa çıkmasının caiz olmadığını söylerler. Şâfiîler ve Mâlikîlere göre yol emniyeti veya güvenilir kadınlar bulunduğunda, kadın hac ve umreye ya¬nında mahremi olmadan gidebilir.

Âlimlerin çoğunluğuna göre sefer, mesafe olarak hesap edilmiştir. Buna göre sefer mesafesi 90 kilometrelik yoldur. Bir kadın, yanında mahremi olmadan 90 kilometrelik yola çıkamaz.

Bâzı âlimler, bu hükmün sebebinin emniyet olduğunu, bu emniyet temin edil¬diğinde kadının mahremsiz olarak yolculuğa çıkabileceğini söylemektedirler.

Bâzı âlimler ise hadiste ifâde edilen yasağın genç ve erkeklerin ilgisini çeken kadınlar için olduğunu söylerler. Kendilerine arzu duyulmayacak kadar yaşlı olan kadınların mahremsiz olarak yolculuğa çıkabileceklerini söylemektedirler.”

Buraya kadar hadisten çıkan fıkhi hükümler ve alimlerin görüşleri, eksikleriyle beraber güzel bir şekilde nakledilmiş, mesele halledilmiş. Ancak bundan sonra yayına hazırlayan şahıs, kafasından ictihadına başlıyor:

“Aslında, günümüzde inancını büyük ölçüde yaşayan pek çok kadın ve kız, Türkiye içerisinde yalnız yolculuk yapmaktadır.”

Eee… zaten hadiste kadın ve kızların yalnız yolculuk yapmasının yasak olduğunu söylüyor. Türkiye içerisi Türkiye dışarısı diye bir şey söz konusu mu?

Neyse devam edelim..

“Ve bu, bir zaruret halini almıştır…”

FesubhanALLAH.. Şeriatta zaruret nedir? Yolculuk yapılmasa ölünecek mi? Din, iffet, namus elden mi gidiyor? Hayır. Fakat müçtehidimiz (!) bunu zaruret olarak değerlendirmiş. Bakalım nereye vardıracak?

“Çünkü birçok aile kadını, mahremi olan bir erkekle gönderebilecek maddî imkâ¬na sahip değildir. Yine Türkiye'nin her yerinde üniversitelerde okuyan kız talebe¬ler vardır. Bunlar senede iki veya üç defa memleketlerine gidip gelmektedirler. Bu kızların her zaman mahremleriyle birlikte gidip gelmelerinin dar gelirli olan ailelere bir yük getireceği ise açıktır…”

Hah, işte ağzındaki baklayı çıkardı en sonunda. Üniversitede dinden tecerrüd etmiş felsefe dersi almaya koşan kız talebelere bir ruhsat çıkarmakmış bütün dert. Bir kere eğer aile fakir ve dar gelirliyse, o kız çocuğunun babasının cebinden zaruri olmayan bir tek kuruş alması caiz değildir. Her neyse.. Tüylerimiz diken diken olmuş bir vaziyette içtihadı dinliyoruz:

“…Öyle ise günümüz şartlarını nazara alarak, zarurî durumlarda bu görüşlere istinaden kadının şehirlerarası otobüslerde yolculuk yapabileceklerini söyleyebiliriz.”

Bu tek bir misal…İşte görüldüğü gibi bid’at dediğimiz dini bozan, şeriata bütün bütün muhalif düşünce ve itikadlar, güvendiğimiz hadis kitaplarına bile girmiş.

Böyle bir ortamda yapabileceğimiz tek şey, kim ne söylüyorsa edile-i şer’iyye mizanına vurmak, uygunsa alıp, bozuksa iade etmektir. Hususan son elli senedir din adına yazılan kitapları ciddi bir sorgu içerisinde ele almak gerektir. Mümkün olduğu kadar, eski ulemanın tefsir, hadis kitaplarını ve izahlarını okumalıyız.

Cenab-ı Hak Teala ve Tekaddes Hazretleri bizleri bid’atlardan, özellikle itikadi bid’atlardan muhafaza eylesin.

Muhammed Beşir

(NOT: İstanbul seyahatim nedeniyle birkaç gün gecikerek bu yazıyı hazırlayabildim. Kardeşlerden helallik talep ediyorum.)
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2008, 02:36:32 Gönderen: MuhammedBesir » Logged

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Hadis Kitaplarına Kadar Giren Bid’atlar
« Posted on: 04 Aralık 2008, 19:51:14 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Hadis Kitaplarına Kadar Giren Bid’atlar oyunları, Hadis Kitaplarına Kadar Giren Bid’atlar programı, Hadis Kitaplarına Kadar Giren Bid’atlar oyunu indir, Hadis Kitaplarına Kadar Giren Bid’atlar program yükle, Hadis Kitaplarına Kadar Giren Bid’atlar download, Hadis Kitaplarına Kadar Giren Bid’atlar hikayeleri, Hadis Kitaplarına Kadar Giren Bid’atlar resimleri, Hadis Kitaplarına Kadar Giren Bid’atlar haber, Hadis Kitaplarına Kadar Giren Bid’atlar yükle, Hadis Kitaplarına Kadar Giren Bid’atlar videosu, Hadis Kitaplarına Kadar Giren Bid’atlar msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
Hiba
Hiçe Sayılıyor Bak Dini İslam,Kan Gölüne Döndü Bak Afganistan
Administrator
*

Toplam Oyu: 151

Bayram mı Olurmuş Gözyaşlarından??

« Yanıtla #1 : 10 Ocak 2008, 01:07:13 »

Böyle bir ortamda yapabileceğimiz tek şey, kim ne söylüyorsa edile-i şer’iyye mizanına vurmak, uygunsa alıp, bozuksa iade etmektir. Hususan son elli senedir din adına yazılan kitapları ciddi bir sorgu içerisinde ele almak gerektir. Mümkün olduğu kadar, eski ulemanın tefsir, hadis kitaplarını ve izahlarını okumalıyız.

buna kesinlikle katılıyorum.çünkü artık hiçbir islami tahsilatı olmayıp sadece kendi gözlemleriyle!dini yorumlayıp insanımızın karşısına gerçeklermiş gibi sunan o kadar çok yazar varki...bu nedenle her bir yazar her bir kitap okunmadan önce ince elenip sık dokunmalı.yoksa dediğiniz  gibi çok ince noktalardan kişi farketmeden itikadına halel verebiliyo ALLAH muhafaza...
 Allah Razı Olsun emeğinize sağlık...

BİR UMUT Kİ BEKLENİR ENGİNLERDE...

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
CanDost
Ya Rab! Bize Afiyet Ver!
Administrator
*

Toplam Oyu: 272

« Yanıtla #2 : 10 Ocak 2008, 10:46:00 »

Allah Razı Olsun MuhammedBesir  kardeşim
Daha nice böyle faydalı paylaşımlarda bulunman dileğiyle 

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Sponsor Bağlantı

cihad_nur
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 0

« Yanıtla #3 : 10 Ocak 2008, 11:40:16 »

ALLAH c.c razı olsun ahiret kardeşim. Mevlam ulema-i su' şerrinden muhafaza eylesin . Zaman ahir zaman , İmansızlık zamanı  (en hafif tabiriyle iman zaafiyeti zamanı) ALLAH c.c. imanımızı itikadımızı muhafaza eylemeyi cümlemize nasip eylesin. ALLAH c.c. biz insanlara verdiği aklı nimetini müsbet dairede kullanarak hakkı ve hakikati görmeyi nasip eylesin. Bir söz insanı hem ipe götürür hem ipten döndürür. Aynen öylede bir din adamı peşindekileri hem cennete götürdüğü gibi hemde cehenneme götürür. Dikkat etmek lazım . Din-i İslamın kaynağı bellidir. Şayet kaynak olan kalıba bizim peşinden gittiklerimiz uyuyorsa yol doğrudur. Şayet uymuyorsa bilinki bu yol yanlıştır. Baki selam ve dua ile.. Vesselam ...
Sponsor Bağlantı

MuhammedBesir
Hademe-i Kur'an
Süper Üye
*

« Yanıtla #4 : 10 Ocak 2008, 21:09:30 »

sizlerden de ALLAH razı olsun.. İnşALLAH bir misalden çok hakikate kapı açılır..

Rica Ederim
Sponsor Bağlantı

öz-berk
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 4

« Yanıtla #5 : 12 Ocak 2008, 08:02:17 »

ALLAH razı olsun abi ya.maşALLAH çok güzel ve faydalı bi yazı olmuş.Bidatlar hakikaten başa bela bu devirde.Özellikle bu iyi bidattır,bu kötü bidattır gibi ayırımlarla bu hususda şerre kapı aralanmaktadır.Üzerine ehliyetsiz alimler(!) de eklenince("diyanet işleri=cinayet işleri" N.Fazıl.K.) fitnenin rüzgarı aralanan kapıyı ardına kadar açıp çarpmaktadır.Kitlesen,şerefini zaten yitirmiş olan mikroplaşmış zihniyet yerde sürünmek pahasına eşikten sızmaktadır.Bi de zaten kötü kapı ve çığır açmada usta çilingirler artık dernekleşmiş,devletleşmişlerdir(ALLAH devletimizi muhafaza buyursun).Bence bunun temel sebebi,sizin de yazınızın sonunda vurguladığınız gibi itikadi bid'adlardır.Fakat itikad hakkında gerçekten çok cahiliz.Size bir tavsiyede bulunmak istiyorum.Bence Bidatlar hakkında ayrıca bir bölüm açıp,ilgi çekici alt-başlık ve isimlerle beraber bu gibi konularda mücadele etmek sevabı büyük bir amel olacaktır.nasıl olmasın;vebali bu kadar büyük iken.Siz de bu işi yapacak kadar ehliyetli gözüküyorsunuz,buradan.Çünkü dikkat ve ilgi isteyen bir iş ve ALLAH Rasulunun (sav) dikkat ve ilgisini çekecek bir iş.hem oraya itinayla seçilmiş itikad ve ameli e-kitaplarla;nakil yoluyla da büyük mesafe vercek bir iş.Maturidi kelimesini duyunca,bi daha söyler misin diyen çok kişiler var.Eş'ariyi hiç sorma zaten.neyse söz uzadı abi.eline sağlık.bi de bişey diycektim,özel mesaj atarım diyodum ama kızma sakın he.Abi yazarken biraz daha sade bir lisanla yazsanız.sebebi şu;benim gözlemime göre bu tip yazılara muhtaç olanlar;özellikle gençler(bizim tayfa) arasında garipseyip yazının tamamını okumayanlar olabiliyor.Aslında benim hoşuma gidiyor.mesela mızraklı ilmihalini osmanlıcasında okumak ne kadar hoş olur.ama işte madem bazı hususlarda paylaşmaktan çok vermeye ihtyaç var.O zaman o hususlarda yazılan yazıları,bazı diğer unsurları da gözeterek yazmak daha faydalı olmaz mı.Sizin bu hususta çaba harcadığınız besbelli.ben ancak paylaşabilen biri olarak,vermeyi bilen ve buna ehliyeti olan biri hakkında bunu söyemek isterim.lütfen yanlış anlamayın.tekrar tebrik ederim.
ALLAHu Teala ilminizi ve gayretinizi artırsın ve ayağınızı parlak islam şeriatında sabitlesin.Amin...
Vesselam!...

Bir kız öğrenciyi başörtü taktığı için tahsil hayatından mahrum etmek İstiklal savaşı başlarında ve Maraşta başörtüsü düşman tarafından çekip düşürüldüğü için başlayan milli şahlanışın ruhuna TÜKÜRMEKTİR.
Necip Fazıl Kısakürek

Sponsor Bağlantı

ömer gül
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 507

dost istersen ALLAH yeter

« Yanıtla #6 : 12 Ocak 2008, 10:25:59 »

Allah Razı Olsun

dost istersen ALLAH yeter

Sponsor Bağlantı

MuhammedBesir
Hademe-i Kur'an
Süper Üye
*

« Yanıtla #7 : 12 Ocak 2008, 12:59:34 »

ALLAH razı olsun abi ya.maşALLAH çok güzel ve faydalı bi yazı olmuş.Bidatlar hakikaten başa bela bu devirde.Özellikle bu iyi bidattır,bu kötü bidattır gibi ayırımlarla bu hususda şerre kapı aralanmaktadır.Üzerine ehliyetsiz alimler(!) de eklenince("diyanet işleri=cinayet işleri" N.Fazıl.K.) fitnenin rüzgarı aralanan kapıyı ardına kadar açıp çarpmaktadır.Kitlesen,şerefini zaten yitirmiş olan mikroplaşmış zihniyet yerde sürünmek pahasına eşikten sızmaktadır.Bi de zaten kötü kapı ve çığır açmada usta çilingirler artık dernekleşmiş,devletleşmişlerdir(ALLAH devletimizi muhafaza buyursun).Bence bunun temel sebebi,sizin de yazınızın sonunda vurguladığınız gibi itikadi bid'adlardır.Fakat itikad hakkında gerçekten çok cahiliz.Size bir tavsiyede bulunmak istiyorum.Bence Bidatlar hakkında ayrıca bir bölüm açıp,ilgi çekici alt-başlık ve isimlerle beraber bu gibi konularda mücadele etmek sevabı büyük bir amel olacaktır.nasıl olmasın;vebali bu kadar büyük iken.Siz de bu işi yapacak kadar ehliyetli gözüküyorsunuz,buradan.Çünkü dikkat ve ilgi isteyen bir iş ve ALLAH Rasulunun (sav) dikkat ve ilgisini çekecek bir iş.hem oraya itinayla seçilmiş itikad ve ameli e-kitaplarla;nakil yoluyla da büyük mesafe vercek bir iş.Maturidi kelimesini duyunca,bi daha söyler misin diyen çok kişiler var.Eş'ariyi hiç sorma zaten.neyse söz uzadı abi.eline sağlık.bi de bişey diycektim,özel mesaj atarım diyodum ama kızma sakın he.Abi yazarken biraz daha sade bir lisanla yazsanız.sebebi şu;benim gözlemime göre bu tip yazılara muhtaç olanlar;özellikle gençler(bizim tayfa) arasında garipseyip yazının tamamını okumayanlar olabiliyor.Aslında benim hoşuma gidiyor.mesela mızraklı ilmihalini osmanlıcasında okumak ne kadar hoş olur.ama işte madem bazı hususlarda paylaşmaktan çok vermeye ihtyaç var.O zaman o hususlarda yazılan yazıları,bazı diğer unsurları da gözeterek yazmak daha faydalı olmaz mı.Sizin bu hususta çaba harcadığınız besbelli.ben ancak paylaşabilen biri olarak,vermeyi bilen ve buna ehliyeti olan biri hakkında bunu söyemek isterim.lütfen yanlış anlamayın.tekrar tebrik ederim.
ALLAHu Teala ilminizi ve gayretinizi artırsın ve ayağınızı parlak islam şeriatında sabitlesin.Amin...
Vesselam!...

Kıymetli kardeşim, öncelikle forumumuza hoş geldiniz.. Değerlendirmelerinizden ötürü teşekkür ederim. Hak razı olsun. Kızmak ne demek kardeşim, güzel değerlendirmelerinizden dolayı memnun oluyorum. Mü'minlere hoş görü, ruhamau beynehum emr-i mucibince bizim şiarımızdır.

Bid'atlar konusundaki teklifinizi değerlendirmeye ve istişareye sunarım inşALLAH. Fakat bu asırdaki dine zarar veren bid'atlar, saymakla bitmez. Bu sebeple hangi işler bid'at değildir diye saysak ancak mümkün olur.

Dinde iyi bid'at kötü bid'at ayrımı vardır. Yani bid'at konusunda da ifratkar olmamak gerekir.

Ayrıca yazı dili hususunda bazı eleştirileriniz olmuş. Ben edebi bir dil kullanmayı tercih etmiyorum. Meramımı direk muhatabın anlayacağı şekilde anlatmayı yeğliyorum. Edebi sanatlarla yazıyı süslemek gibi bir gayem ve hedefim yoktur. Fakat, sade olmak adına, şimdiki bazı garib kılıklı kelimeleri de kullanamam takdir edersiniz. Ayrıca ıstılah-ı İslamiye'de yerleşmiş bazı ıstılahları değiştirmek benim üslubuma ters geliyor. (Şeriat-ı Garra-i Muhammedi (asm) gibi) Ecdadın kullandığı güzel kelimeleri mümkün olduğu kadar kullanmaya geyret ediyorum.

Bzim esas gayemiz, daha fazla kişi okusun değildir. Kemiyete (nicelik) değil, keyfiyete (nitelik) ehemmiyet vermeye çalışıyoruz. Kim gelir istifade eder, eksiğimiz varsa bildirirse memnun oluruz.

Cenab-ı Hak sizin gibi gayretli mü'minlerin sayısını çoğaltsın inşALLAH..

Selametle..
Sponsor Bağlantı

öz-berk
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 4

« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2008, 05:51:53 »

Anlıyorum kardeş.ALLAH razı olsun...Dualarınız için de teşekkür ederim...
Hayırlısı inşALLAH...dua ile...hürmetler...
Vesselam!...
Sponsor Bağlantı

Muttαki
Bismillahirrahmanirrahim Hasbun Allah ve Ni'mel Vekil
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 136

Maksadımız İman ve Ahirettir

« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2008, 23:35:58 »

Cezakellah(ALLAH seni mükafatlandırsın) kardeşim Allah Razı Olsun
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2008, 00:06:05 Gönderen: MUTTAKİ » Logged

İslamsız Hayat,Hayat değildir,Hayata hükmetmeyen İslam,İslam değildir,Onu hayatına geçirmeyen Müslüman,Müslüman değildir.

Sponsor Bağlantı

MuhammedBesir
Hademe-i Kur'an
Süper Üye
*

« Yanıtla #10 : 16 Ocak 2008, 00:47:40 »

ALLAH c.c hepinizden razı olsun.
Çok güzel açıklamışsınız...Peki sorunun cevabını da verseydiniz,kadın yalnız başına yolculuk yapabilecek mi yapamayacak mı?Yalnız derken güvenilir kimselerle yani Şafii mezhebini taklid ederek mesela.
Ya da düz bi şekilde sorayım.Şafi hanımlar yolculuğa çıksa ne olacak?İmam-ı Şafi'ye de mi söz gidecek?Yoksa siz o şahsın keyfi yorumuna mı dikkat çektiniz?Bu ve birbirini doğuran soruları cevaplamanız dileği ile saygılar...

Sizden de ALLAH razı olsun kardeşim, Şafii mezhebine göre yanında güvenilir kadınlar olduğunda yolculuk yapabilir.

Burada dikkat çekmek istediğim husus şu: Başta yayına hazırlayanlar zaten ulemanın  görüşlerini söylemişler.. Bunun üzerine 'aslında' diyerek başlayan paragrafta, kendi kafalarından zaruret uydurarak içtihada kalkışmışlar.. Bugün üniversite okuyan kız talebelerin yalnız yolculuk yapmalarına kafalarına göre fetva çıkarmışlar. Bid'at işte budur.

Bugün hepimizin bir yakını üniversitede okuyor olabilir. Hadise muhalif hareket ettiğini kabul etse, sadece günahkar olur. (Sadece yolculuk açısından konuşuyorum.) Fakat hadisin hükmü bu zamanda geçmez dercesine hükmü beğenmeyip kendi zayıf ve sönük aklına göre değiştirmeye kalksa, bid'atkar olur. Derecesine göre küfre kadar gider bu iş..

Birbirini doğuran soruları, doğdukça cevaplamaya gayret ederim inşALLAH..

Selametle..
Sponsor Bağlantı

MuhammedBesir
Hademe-i Kur'an
Süper Üye
*

« Yanıtla #11 : 16 Ocak 2008, 02:03:04 »

Ecmain ALLAH kabul etsin..