Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu HAMALIN HESABI
Cevap SayisiCevap Sayisi: 9 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 332 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: HAMALIN HESABI  (Okunma Sayısı 332 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
akide
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 24

« : 03 Ağustos 2007, 02:01:27 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

HAMALIN HESABI

Bir zamanlar Doğunun şehirlerinden birinde,zengin ve varlık bir adam ölmüş.Haberciler ve tellallar şehrin sokaklarına yayılıp halka şöyle seslenmişler:
Ey ahali!Bildiğiniz gibi Veli Ağa vefat etti.Önemli bir vasiyeti var.Ahiret hayatına alışabilmek için yardımcı arıyor.Kim mezarda geçireceği ilk gecede ona eşlik ederse,Veli Ağa'nın servetinin yarısı kendisine verilecektir.

Tellalların onca bağırıp çağırmalarına rağmen,kimse bu ilginç teklife talip olmaya cesaret edemedi.Akşama doğru,şehrin en fakir adamlarından biri olan hamal,bakmış ki,elinde mal olarak bir küfe ve ipten başkası yok. Hamal olarak yatar,ağa olarak kalkarım diyerek koşmuş ve diri diri mezarda gecelemeye talipli olmuş.
Ertesi gün,genişçe bir mezar kazmışlar.Bir tarafına iyice kefenlenen Veli Ağa'yı bir tarafına da hamalı yatırıp mezarı kapatmışlar.
Az sonra sual melekleri çıkıp gelmiş.İkisi de artık bize emanet diye aralarında konuşuyorlarmış.Biri:
Öyle de.. demiş. Zengin olan zaten burada kalıcı,önce şu hamaldan başlayalım.

Öteki melek bu teklifi makul görmüş ve hamalın baş ucuna gidip sorguya başlamışlar:

Dünyada malın mülkün var mıydı?

Alay etmeyin demiş hamal.Sırtımdaki küfeden ve ipten başka bir şeyim hiç olmadı benim.

Öyleyse söyle bakalım demiş melekler.O küfe ile ipi hangi kazançla nasıl aldın?
Hamal başlamış anlatmaya:
Beş kişinin malını on kuruşa taşıdım.İkisini yedim sekizini sakladım.Ertesi gün de aynı işi yaptım.Böyle böyle para biriktirdim.Yemedim içmedim,ucuza taşıdım ve bunları aldım.
Melekler:

Olmadı demişler.Olmadı hamal efendi.Falancadan aldığın para hak ettiğinden çok azdı.Biz bunun hesabını ondan soracağız.Filancaya da çok ucuza taşımışsın,bunun da hesabını ondan soracağız.
İyi ama... demiş hamal.hakettiğim parayı isteseydim,bana taşıtmazlardı ki...
Sen merak etme demiş melekler.Nasıl olsa ikisi de buraya gelecek,o zaman biz sorarız bunların hesabını.
Ve sorguya devam etmişler:

Sen bir daha söyle bakalım.Kazandığının ne kadarını yedin,ne kadarını biriktirdin?
VALLAHi demiş hamal.Genelde hep yarı yarıya...On aldıysam beş sakladım,beş yedim.İki kazandıysam,birini kenara attım.
Olmadı demiş melekler.Bu iş hiç olmadı.Sen hem kendinin hem de çoluk çocuğunun boğazından kısmışsın.Hem kendi nefsine,hem de onların nefislerine zulmetmişsin.Bu günahtır bilmez misin?
Hamal ne cevap verecegini düşünürken kan ter içinde kalmış.Ve bütün bir gece melekler sormuş o kıvranmış, melekler sormuş o kıvranmış...Nihayet sabah olmuş ve mezarı açıp onu dışarıya çıkarmışlar.
Hamal bakmış,kadı efendi dahil bütün şehir kabrin başına toplanmış.Hatta mehter takımı bile hazır bekliyor.
Kadı,mezardan kendisini dışarıya atan hamala:
Afferin hamal efendi,kimsenin cesaret edemediği bir işi yaptın.Ama mükafatını da göreceksin.Artık zengin bir adamsın.
Halktan bir alkış ve Yaşasın kopmuş.
Hamal:
İstemem! İstemem! VALLAHi istemem! diye bağırmış.Ben,bir iple bir küfenin hesabını sabaha kadar veremedim. Onca servetin hesabını nasıl veririm.Kim isterse o alsın.Hesabını da alan versin!!??
Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: HAMALIN HESABI
« Posted on: 04 Aralık 2008, 19:46:14 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: HAMALIN HESABI oyunları, HAMALIN HESABI programı, HAMALIN HESABI oyunu indir, HAMALIN HESABI program yükle, HAMALIN HESABI download, HAMALIN HESABI hikayeleri, HAMALIN HESABI resimleri, HAMALIN HESABI haber, HAMALIN HESABI yükle, HAMALIN HESABI videosu, HAMALIN HESABI msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
nısyan
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 27

« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2007, 08:59:36 »

Allah Razı Olsun

[/URL]

her sözüm...her kelamım yüreğimden alıntıdır!

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
akide
Bilgili Üye
*

« Yanıtla #2 : 03 Ağustos 2007, 13:15:57 »

Ecmain Aynen
Sponsor Bağlantı

CanDost
Ya Rab! Bize Afiyet Ver!
Administrator
*

Toplam Oyu: 272

« Yanıtla #3 : 03 Ağustos 2007, 13:59:50 »

Bir iple bir küfenin hesabı  bu kadar zor veriliyorsa,
Bizler nasıl hesap vericez...  Sad

Allah Razı Olsun akide

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Sponsor Bağlantı

HawasHasan
O şimdi Memlekette..
Administrator
*

Toplam Oyu: 1119

Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..

« Yanıtla #4 : 03 Ağustos 2007, 14:05:21 »

Rivayet Olunurki Hz. Süleyman Dahi Diğer Peygamberlerden 40 yıl sonra Cennete girecek..
Sebebi İse Hesab....

Şehid Olmak Vardı..
Şehidler Bahçesinde Bir Gül Olmak Vardı..
ALLAH ın huzuruna Uzuvları param parça olmuş bir halde çıkmak vardı..
ALLAH nasib eder İnşaAllah.. Sad
ALLAH razı olsun kardeşim..

Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine Kur'anı çokça okuyanların,
'Bu zaman cihad zamanı değildir'
dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa, bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır.
Dediler ki;
'Ya RasulALLAH bunu söyleyecek kimse var mı dır?'
Rasulullah (S.A.V) buyurdu ki;
'Evet bu kimse ALLAH'ın ,meleklerin ve bütün insanlığın lanetlediği kimsedir.'
[İmam Nevevi;Tagribul Tezhib,Şifa-i Essudur,Meşariul Eşvag ila Mesari El Uşşag]

Sponsor Bağlantı

akide
Bilgili Üye
*

« Yanıtla #5 : 03 Ağustos 2007, 16:07:07 »

Embarrassed Allah Razı Olsun ins hasan ab i
Sponsor Bağlantı

AY TİGİN
Paylaşımcı üye
*

Toplam Oyu: 1

« Yanıtla #6 : 21 Haziran 2008, 16:06:34 »

Emeğine Sağlık
Sponsor Bağlantı

Hiba
Hiçe Sayılıyor Bak Dini İslam,Kan Gölüne Döndü Bak Afganistan
Administrator
*

Toplam Oyu: 151

Bayram mı Olurmuş Gözyaşlarından??

« Yanıtla #7 : 21 Haziran 2008, 16:08:55 »

Sad  Sad  Allah Razı Olsun

BİR UMUT Kİ BEKLENİR ENGİNLERDE...

Sponsor Bağlantı

gaysarlı
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 0

"ALLAH ne güzel dost ve yardımcıdır."

« Yanıtla #8 : 30 Haziran 2008, 11:47:17 »

Allah Razı Olsun Emeğine Sağlık
Yüce mevlam hakkımızda hayırlısını versin. Hesabını veremiyeceğimiz durumlara düşürmesin.
Sponsor Bağlantı

turk8487
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 6

« Yanıtla #9 : 30 Haziran 2008, 21:17:26 »

bu konuyu yıllar önce birisi bana anlatmıştı ve çok etkilenmiştim gerek duydukca insanlara anlatırım daha dün eşya deyiştirme hobisi olan bir ablamıza anlatmıştım yapma böyle adam bir küfeyle bir ipin hesabını verememiş sen nasıl verceksin demiştim onu bu konuda vazgeçirdim buğün burda aynısını okudum ve çok memnun oldum bilmeyen kardeşlerimde ögrenmiş olurlarda bu dünyanın sevkine sefasına deger vermezler inşALLAH bu konuyu yazdıgın için  Allah Razı Olsun senden A .E.OL AKİDE kardeşim
Sponsor Bağlantı

Etiket: