|
|
 |
« : 23 Nisan 2007, 15:14:14 » |
|
 |
|
 |
 |
Hz.Ebu Zerr(ra)."Resulullah(sas)ile karşılaşmazdan önce üç yıl ibadet ettim"demişti.Kendisine:(bu ibadeti kimin için yaptın?"diye sordular. "ALLAH için!"cevabını verdi.Tekrar:"Pekiyi nereye yönelerek yaptın?"denildi. "Rabbim nereye yöneltmiş idiyse oraya!"dedi ve açıklamaya devam etti:"Akşam vakti namaza başlıyor,gecenin sonuna kadar devam ediyorum.O zaman kendimi bir örtü gibi atıyor,güneş tepeye yükselinceye kadar öyle kalıyordum.(Bir gün kardesim) Üneys bana:"Bbenim Mekke'de görülecek bir işim var.Sen bana baş göz ol(eksikliğimi duyurma)dedi ve Mekke'ye gitti.Oraya varınca bana dönmekte gecikti.Nihayet geldi."Ne yaptın?"dedim. "Mekke'de bir adama rastladım,senin (gibi farklı bir )din üzerine yaşıyor.Ancak o,kendisini ALLAH Teala'nın gönderdiğini zannediyor"dedi. "Halk ne diyor?" diye sordum. "Halk mı?Halk o'na şair dior,kahin diyor,sahir(sihirbaz) diyor"dedi. Esasen Üneys şairlerden biriydi.Tekrar sordum:" Pekala sen ne diyorsun?" "Ben" dedi."kahirlerin sözünü işittim,bilirim.Onunki kahin sözü değil.Onun söylediklerini şiir çeşitlerine tatbik ettim.Hiçbirine uygun gelmiyor.Benden sonra hiç kimse o'na şiir diyemez VALLAHi o doğru sözlüdür.Kahinler ise hep yalancıdırlar! dedi. " Bu açıklama üzerine ben ona:"Öyleyse benim işlerime de sen başgöz ol,bir de ben gidip göreyim!" dedim.Ebu Zerr,gerisini şöyle anlatır:"Mekke'ye geldim.Halktan zayıf bir adam buldum.Ona:"Şu sabi(sapık)dediğiniz adam nerede?"diye sormuştum.Adam,beni göstererek:"Burada bir sabii var!Burada sabii var!diye bagırmaya başladı.Derken vadi halkı kesek ve kemiklerl üzerime hücum etti.Bayılarak yığılmış kalmışım.Kendime gelip kalktığım zaman kırmızı bir dikili taş gibiydim.Zemzeme kadar gittim.Kanlarımı yıkadım,suyundan içtim.Böylece otuz gün,gece,gündüz arası kaldım.Bu esnada zemzem suyundan başka hiç bir taam almadım.Buna rağmen şişmanladım ve karnımın kıvrımları arttı.Ciğerimde açlık hissi duymadım.Mekkeliler,ay ışığı olan bir gece de uyurken Beytullah'ı tavaf eden yoktu.Onlardan sadece iki kişi İsaf ve Naile(adındaki putlarına)dua ediyordu.Tavafları sırasında bana kadar geldiler. (Dayanamayıp):"Onları birbirine nikahlayıverin bari!" dedim.Onlar dualardan vazgecmeyip,tavaflarını yaparken yanıma kadar geldiler.Bu sefer."Niye tapuyorsunuz Odundan farkları ne?"dedim.Kadın:"İmdat)burada bir adam yok mu?diye velvele koparak gittiler.Tam o sırada kadınları Resulullah (sas)ve Ebu Bekr(ra)tepeden inerken karşılayıp:"Niye bağırdınız".başınıza ne geldi?"derler.Kadınlar(onları daha tanımadan):"Ka'be ile örtüsü arasında bir sabii(sapık)var derler" Onlar sorarlar size ne dedi?"Bize ağzı dolduran(ağıza alınmaz)sözler söyledi" derler.Derken Resulullah(sas)geldi,Hacerü'l Esved'e istilamda bulundu,arkadaşıyla birlikte Beytullah'ı tavaf etti.Sonra namaz kıldı.Namazını bitirince,Ebu Zerr der ki:"Aleyhissalatu vesselam'ı islam selamı ile ilk selamlayan ben oldum. "Esselamu aleyke ya Resulullah.(Ey ALLAH'ın Resulu!Selam üzerine olsun"dedim "Bana:"Ve aleyke ve Rahmetullah.(Selam senin üzerine olsun ALLAH'ın rahmetide)!"diyesordu."Gıfar'danım!"dedim. Bunun üzerine eliyle eğilerek parmaklarını alnına koydu içimden:"Galiba kendimi Gıfar'a nisbet etmemden hoşlanmadı" dedim.Elinden tutmak üzere ilerledim.Fakat arkadaşı bana mani oldu.Onu benden iyi biliyordu.Sonra başını kaldırım sordu:"Buraya ne zaman geldin?"Otuz gündür burdayım!"dedim.Sana kim yiyecekverdi?" dedi. "Zemzem suyundan başka bir yiyeceğim olmadı.Şişmanladım bile.Öyle bir karnımın kıvrımları arttı."Zemzem suyu mübarektir.O hakikaten besleyici bir gıdadır!" buyurdu.Hz Ebu bekr(ra):"Ey ALLAH'ın Resulu! bana musade et,bu geceki yiyeceğini ben ikram edeyim dedi. Resulullah(sas)ve Ebu Bekr(ra)gittiler,onlarla ben de gittim.Ebu Bekr bir kapı açtı.Taif kurusu üzümünden benim için bir avuç çıkarmaya başladı.Bu Mekke'de ilk yemekti.Orada kaldığım kadar kaldım.Sonra Resulullah'a geldim Bana dedi ki:"Ben hurmalıklı bir yere sevk edileceğim.Burasını Medine(yesrib)olduğu kanatindeyim.Sen kavmine benden mesaj götür.Umarım,sayende ALLAH onları hayırla menfaatlendirecek ve onlar sebebiyle de sana sevap verecek" Bundan sonra ben kardeşimin Üneys'e geldim.Bana:"Ne yaptın?"diye sordu. Ben:"Müslüman oldum ve (Muhammed2in hak bir peygamber olduğunu)tastik ettim"dedim."Bende Müslüman oldum ve tastik ettim" dedi.Sonra kalkıp annemize geldik.(Durumu anlattık).O da Müslüman oldu.Sonra kavmimiz Gıfar'a geldik.Resulullah(sas)'in mesajını getirdik,ilk anda yarısı Müslüman oldu.Diğer(müslüman olmayan)yarı:"Resulullah(sas)Medine'ye geldi.Ogerisi kalan yarı da Müslüman oldu.(Kaynak:Sahih-müslim,Fezail Bölümü,)
 Kabe bugün,milyonlarca Müslümanın kıblesidir. Kutsal topraklar bizi manevi temizliğe sevk eder.
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
|
|
Logged |
|
|
|
Robot Moderatör
|
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..
Anahtar Kelimeler: Hz.Ebu Zerr nasıl MÜSLÜMAN oldu? oyunları, Hz.Ebu Zerr nasıl MÜSLÜMAN oldu? programı, Hz.Ebu Zerr nasıl MÜSLÜMAN oldu? oyunu indir, Hz.Ebu Zerr nasıl MÜSLÜMAN oldu? program yükle, Hz.Ebu Zerr nasıl MÜSLÜMAN oldu? download, Hz.Ebu Zerr nasıl MÜSLÜMAN oldu? hikayeleri, Hz.Ebu Zerr nasıl MÜSLÜMAN oldu? resimleri, Hz.Ebu Zerr nasıl MÜSLÜMAN oldu? haber, Hz.Ebu Zerr nasıl MÜSLÜMAN oldu? yükle,
Hz.Ebu Zerr nasıl MÜSLÜMAN oldu? videosu, Hz.Ebu Zerr nasıl MÜSLÜMAN oldu? msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
Etiket:
Yükleniyor...
|
Selamun Aleykum
|
|