Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu İdeal kılıbık erkeğin şiiri
Cevap SayisiCevap Sayisi: 7 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 362 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İdeal kılıbık erkeğin şiiri  (Okunma Sayısı 362 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muamma...
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 20

« : 29 Haziran 2007, 01:23:23 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

ideal kılıbık erkeğin şiiri

Hanımım ne söylerse çıkmam onun sözünden
Ne arzu ettiğini keşfederim gözünden

Saygı gösterip ona sabah erken kalkarım
Ortalığı süpürür sobamızı yakarım

Çayımızı hazırlar soframızı kurarım
Bu arada uyanır sultanlar gibi hanım

İbriği tası alıp eline su dökerim
Hizmetimi beğenir takdir eder şekerim

Evi badana eder duvarları sıvarım
Elimden her iş gelir tahtaları ovarım

Sinirliyim titizim terstir biraz damarım
Yırtık sökük gördümmü hemen alır yamarım

Sporu çok severim salıncağı sallarım
Çocuk doğdu doğalı idmanlıdır kollarım

Biraz müşkülpesendim her yemeği yiyemem
Gururluyum hanıma şunu pişir diyemem

Ev işine karışmam herkes gibi aşırı
Haftada bir yıkarım biriken çamaşırı

Kimseye boyun eğmem temizlerin ocağı
Misafir günümüzde toplarım dört bucağı

Hanıma fincan cezve getirdim kahire den
Kahve pişirmem için çağırır daireden

Dalar karıştırırsam şekerliyle sadeyi
Oklavanın altında veririm ifadeyi

Azn   Azn   Azn  
Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: İdeal kılıbık erkeğin şiiri
« Posted on: 02 Aralık 2008, 05:38:07 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: İdeal kılıbık erkeğin şiiri oyunları, İdeal kılıbık erkeğin şiiri programı, İdeal kılıbık erkeğin şiiri oyunu indir, İdeal kılıbık erkeğin şiiri program yükle, İdeal kılıbık erkeğin şiiri download, İdeal kılıbık erkeğin şiiri hikayeleri, İdeal kılıbık erkeğin şiiri resimleri, İdeal kılıbık erkeğin şiiri haber, İdeal kılıbık erkeğin şiiri yükle, İdeal kılıbık erkeğin şiiri videosu, İdeal kılıbık erkeğin şiiri msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
gullerim
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 29 Haziran 2007, 01:26:36 »

[:D] [:D] [:D]
Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
HawasHasan
O şimdi Memlekette..
Administrator
*

Toplam Oyu: 1118

Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..

« Yanıtla #2 : 29 Haziran 2007, 01:45:38 »

Alıntı

kadın kısmısını fazla şımartmamak lazım gülümseme

Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine Kur'anı çokça okuyanların,
'Bu zaman cihad zamanı değildir'
dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa, bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır.
Dediler ki;
'Ya RasulALLAH bunu söyleyecek kimse var mı dır?'
Rasulullah (S.A.V) buyurdu ki;
'Evet bu kimse ALLAH'ın ,meleklerin ve bütün insanlığın lanetlediği kimsedir.'
[İmam Nevevi;Tagribul Tezhib,Şifa-i Essudur,Meşariul Eşvag ila Mesari El Uşşag]

Sponsor Bağlantı

muamma...
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 20

« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2007, 01:46:49 »

Alıntı

Azn   Azn   Azn  yorumsuz  [:D]
Sponsor Bağlantı

saki-yi teşnekan
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 1

« Yanıtla #4 : 07 Ağustos 2008, 12:00:45 »

Allah Razı Olsun Azn
Sponsor Bağlantı

Hak-Yemez
Kim Kur'an bilmedi, sanki dünyaya gelmedi...
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 4

« Yanıtla #5 : 07 Ağustos 2008, 12:54:13 »

Osmanlı erkeği böyle olsa idi ülkeler feth edilir miydi? Şööle bir kaytan bıyık gösterdin mi, iş tamamdır.Bak bakalım kılıbık kim miş görür..
Bu şiir günümüzün erkeklerine pek de uygundur hani...
Paylaşım için teşekkürler...

mesela dedik [:D] [:D] [:D]

Sponsor Bağlantı

zeyynnep
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 56

« Yanıtla #6 : 07 Ağustos 2008, 16:20:12 »

Alıntı

Kahkaha
Sponsor Bağlantı

Hak-Yemez
Kim Kur'an bilmedi, sanki dünyaya gelmedi...
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 4

« Yanıtla #7 : 07 Ağustos 2008, 16:39:08 »

Kalbi ılık erkek!..

İki arkadaş cami avlusunda oturmuş konuşuyorlardı. Arkadaşlardan birisi ‘Bu akşam arkadaşlarla maç izlemeye gideceğiz, sen de gelir misin?’ diye sordu. Soruyu soranın durumuna bakılırsa arkadaşının sevinç içerisinde ‘evet’ diyerek onaylamasını bekliyordu. Ama beklenen olmadı.

Arkadaşının yüzüne ciddi bir yüz ifadesiyle bakan genç, “Hayır maça gelemem. Biliyorsun ben evlendim, artık gözü yolda olan ve sürekli evde bekleyen bir eşim var. Bundan böyle hayatıma daha dikkat etmeliyim.” dedi. Bu ifadeyi duyan arkadaşı önce hayretle baktı arkadaşının yüzüne, ardından alaylı bir tavırla “Vay, vay, vay kılıbık kardeşim, yüreği sevgi dolu pek muhterem ev erkeği, bakıyorum da ilk haftada boyunun ölçüsünü almışlar. Nedir bu evdekileri ihmal etmemeliyim, artık maça gelmeyeceğim lafları?” diyerek yeni evli genç arkadaşını ayıpladı.

Yeni evli genç tam ağzını açmış arkadaşına bir cevap verecekti ki yan taraflarında oturan nur yüzlü bir dedenin konuşmasıyla başını o tarafa çevirdi. O zamana kadar olanları göz ucuyla takip eden dede söze karıştı. “Gençler kusura bakmayın az önce konuştuklarınıza kulak misafiri oldum. Ve bu misafirlik beni yıllar öncesine götürdü. Şimdi müsaadenizle size o gün başımdan geçen ve bugün sizin sayenizde hatırladığım olayı anlatmak istiyorum.” diyerek başladı anlatmaya.

“Yeni evlenmiştim, mahalleden çok sevdiğimiz arkadaşlar bir program yapmış, birlikte eğlenmek istemişlerdi. Tabii beni de çağırmışlardı. Durumu eşime anlatarak gittim; ama akşam olmak üzereyken geri döneceğime dair söz verdim. Kalkmak üzere hareket edince durumu arkadaşlarıma izah etmeye çalıştım ama hepsi birden anlaşmışlar gibi az önce arkadaşının sana ‘maça gelmiyorum’ dediğin için söylediği şeyleri söylediler. Kimisi kılıbık, kimisi korkak kimisi ‘daha önce böyle değildin, evlendin böyle oldun’ tarzında şeyler söylediler. Anlayacağınız zor durumdaydım. Ya eve gidip akşamı eşimle geçirmeyi tercih ederek korkak ve kılıbık olacak, ya da arkadaşlarımla kalarak onların baskısıyla güya kazak erkek olduğumu ispatlayacaktım. Her şeyi göze alarak oradan ayrılmaya karar verdim. Yolda gelirken evimize çok yakın olan caminin hocasıyla karşılaştım.

Durumu ona açmaya karar verdim. Söylediği “Sen kılıbık değil, kalbi ılıksın.” ifadesi o kadar hoşuma gitti ki, o günden bugüne ismim hep kalbi ılık olarak kaldı. Bu yüzden ben bunca hayatım boyunca evde asıp kesen, sövüp döven, bağırıp çağıran, kırıp dökenlerle değil, kalbi ılıklarla oturup kalkarım. Öylelerinin aslında erkeklik dedikleri onları pohpohlayan nefislerinden başkası değil. Hz. Peygamber gerçek pehlivanı bize bakın nasıl anlatıyor: “Gerçek pehlivan öfkelendiği zaman nefsine hakim olabilen kimsedir.” (Müslim, Birr, 106)

Sonra beni bir kenara çekerek konu ile ilgili Hz. Peygamber’in söylediği birkaç hadisi de ekleyerek şu kalbi ılığı evde bekleyen eşinin yanına gönderdi.

Biz bazen yabancıya bir melek gibi davranır, yüzüne güleriz de eve geldiğimizde bizden sevgi bekleyen ev halkına karşı ifrit kesiliriz. Yabancı insan ne yapsın senin güzel ahlakını. Evet, elbette ki ona da güzel davranılmalı; ama, güzel davranış, yani güzel ahlak ilk başta hayatı birlikte yaşadıklarımıza lazım değil mi?

Bir başka yerde de yine en hayırlıdan bahseden ALLAH Resulü usvetül hasene olarak kendisini de örnek göstererek bize olmamız gereken hali anlatıyor. Hz. Aişe anlatıyor: “Hz. Peygamber (sas) buyurdular ki: “Sizin en hayırlınız, ailesine karşı hayırlı olandır. Ben aileme karşı hepinizden daha hayırlıyım...” O gün bana korkak diyen ve kılıbık olmakla eleştiren arkadaşlarımın birçoğu ya eşinden ayrıldı ya da zehir zemberek bir aile hayatları oldu. Oysa ALLAH Resulü’nün sözlerini hayatıma düstur edindiğim için evim çoluk çocukların oynaştığı bir cennet köşesine döndü. Varsın bana korkak desinler. Ben Rabbimin ne dediğine kulak verir, her zaman kalbi ılıklardan olmayı tercih ederim.” Hakkınızı helal edin.

Dedenin bu anlattıklarından sonra kendisini maça davet eden arkadaşının yüzüne anlamlı anlamlı bakan genç “Sen istersen bana kılıbık demeye devam et. Ben maça gelmeyerek evde dört gözle beni bekleyen eşimin yanına giderek “Kalbi ılık”lardan olmaya kararlıyım.” diyerek ayrıldı. Dede, gencin arkasından gülerek bakıyordu........

alıntıdır
Sponsor Bağlantı

Etiket: