Selamun Aleykum

| Ana Sayfam Yap |
| Sık Kullanılanlara Ekle |

Konular:15.814
Üyeler:21.793
Site Haritası

Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Reklam Vermek için Tıkla..

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu İlmİn Fazİletİnİ Beyan Eden Bazi Hadİs-İ Şerİfler
Cevap SayisiCevap Sayisi: 4 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 328 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İlmİn Fazİletİnİ Beyan Eden Bazi Hadİs-İ Şerİfler  (Okunma Sayısı 328 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gullerim
Ziyaretçi
« : 01 Aralık 2007, 01:03:15 »

hidayete açılan kapı.. www.hidayetkapisi.com

__Ebu Zer(r.a)den rivayete göre,Resulullah(s.a.v)şöyle buyurdu:’’Ey Eba Zer! ALLAH’ın kitabından bir ayet öğrenmeye gitmen,senin için yüz rekat kılandan daha hayırlıdır.O ilimle amel edilsin, edilmesin yinede böyledir. (ihya şerhi ithaf 1/100)

__Hasan-ı Basri(r.a)den rivayete göre,Resulullah(s.a.v)şöyle buyurdu:’’Bir kişinin ilimden bir bab mevzu öğrenmesi,ona dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır.’’ (gazali ihya 1/58)

__Hazreti Ali’nin oğlu Hüseyin(r.a) den rivayete göre,Resulullah(s.a.v)şöyle buyurdu:’’Bir kimse islamı diriltmek için ilim talep ederken ararken öğrenirken kendisine ölüm gelirse, cennette onunla peygamberler arasında sadece bir derece vardır.’’ (ihya şerhi ithaf 1/100-101)

__Hazreti Aişe(r.a) den rivayete göre,Resulullah (s.a.v) şöyle buyurdu:’’Kabe-i Muazzama’ya bakmak ibadettir.Anne ve babanın yüzüne bakmak ibadettir.ALLAH’ın kitabına bakmak onu öğrenmek ibadettir.’’ (el-mutteki,kenzu’l-ummal 12/212, 34714)

__İbn-i Mesut(r.a)dan rivayete göre de Resulullah(s.a.v):Bana bakmak ibadettir.’’buyurdu. (suyuti,fethu’l-kebir 3/267)

__Hazreti Enes(r.a)den rivayete göre,Resulullah(s.a.v) şöyle buyurdu:’’Alimin yüzüne bakmak ibadettir.Onunla oturmak ibadettir.Onunla konuşmak ibadettir.’’ (deylemi,firdevs 4/294, 6867)

__Muaz ibn-i Cebel(r.a)den rivayete göre,Resulullah(s.a.v)’’Ali’nin yüzüne bakmak ibadettir.’’buyurdu.

__’’ Ben ilmin şehriyim,Ali ise o şehrin kapısıdır.Her kim ilim isterse şehrin kapısına gelsin.’’buyurmuştur.

__Abdullah İbn-i Said(r.a)den rivayete göre,Resulullah(s.a.v) şöyle buyurdu:’’Ben ilmin şehriyim,Ebu Bekir,o şehrin temelidir,Ömer duvarıdır,Osman tavanıdır,Ali ise kapısıdır.Ebu Bekir,Ali ve Osman ahkkında ancak hayır söyleyin.’’

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: İlmİn Fazİletİnİ Beyan Eden Bazi Hadİs-İ Şerİfler
« Posted on: 06 Eylül 2008, 00:01:58 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
beyza
beyza
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 59

...sensiz bu güller soldu efendim...

« Yanıtla #1 : 01 Aralık 2007, 01:11:49 »

RABBIM ILMIYLE AMEL EDENLERDEN EYLESIN INSALLAH Allah Razı Olsun

gullerim
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 01 Aralık 2007, 01:17:39 »

amin
amin
amin
inşALLAH..

Ecmain
HawasHasan
Hayat İman u Cihada..
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 1090

bir ay yokum..

« Yanıtla #3 : 01 Aralık 2007, 01:38:17 »

Allah Razı Olsun çok etkileyici hadislerdi..

Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine Kur'anı çokça okuyanların,
'Bu zaman cihad zamanı değildir'
dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa, bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır.
Dediler ki;
'Ya RasulALLAH bunu söyleyecek kimse var mı dır?'
Rasulullah (S.A.V) buyurdu ki;
'Evet bu kimse ALLAH'ın ,meleklerin ve bütün insanlığın lanetlediği kimsedir.'
[İmam Nevevi;Tagribul Tezhib,Şifa-i Essudur,Meşariul Eşvag ila Mesari El Uşşag]

Gampare
Paylaşımcı üye
*

Toplam Oyu: 0

« Yanıtla #4 : 16 Aralık 2007, 12:30:43 »

RABBIM ILMIYLE AMEL EDENLERDEN EYLESIN INSALLAH Allah Razı Olsun

amin ecmain. Allah Razı Olsun
Etiket:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Muhabbetullah.Com Bağlantılar

|Reklam| |Alıntı Koşulları|

kurye Pics & Wallpapers Sohbet simple machines forum smf.gen.tr ödüllü seo webmaster yarışması evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat Araba Yarışı oYuNLAR
Muhabbetullah.Com En iyi 1024x768 - 1280x1024 ekran çözünürlüğünde görüntülenir.
Muhabbetullah.Com Bir Forum Sistemidir.ve siteye gönderilen tüm mesajlar onaydan geçmeksizin anında paylaşılmaktadır. Muhabbetullah.Com Yönetimi yazılan mesajlardan sorumlu değildir.
Yasalara aykırı bulduğunuz mesajları linkleriyle beraber HawasHasan[at]Gmail.Com adresine bildirebilirsiniz. Şikayetiniz en kısa sürede incelemeye alınacaktır.
For English Please let us know any illegal activity to HawasHasan[at]Gmail.Com

Furkan Hizmet ve Eğitim Vakfı