Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu işte ' NEY ' in hikayesi.
Cevap SayisiCevap Sayisi: 1 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 435 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: işte ' NEY ' in hikayesi.  (Okunma Sayısı 435 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hasbihal
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 14

« : 26 Mart 2008, 16:31:28 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Peygamber Efendimiz(s.a.v.) edindiği bir sırdan dolayı içi içini yerken,derin bir düşünce halindeyken,Hz.Ali(r.a) yanına geldi Efendimizin düşünceli halini merak edip sordu:
Ya Resulullah anam babam sana feda olsun,sizi böyle düşündüren,kederlendiren nedir?
Efendimiz O'na:

Ya Ali bu sırra dayanamazsın dedi.

Hz.Ali(r.a.) ALLAHU TEALA'nın arslanı ALİ,hemen büyük bir cesaretle:"Efendim anam babam size feda olsun ne olur söyleyin" dedi.
Efendimiz "Peki ya Ali" dedikten sonra açıklayınca sırrı Hz.Ali(r.a)'yi daha o dakika yüreğinde büyük bir sızı karşıladı ve "Efendim ben biraz dışarı çıksam müsade eder misiniz?" diye sordu ve çıktı...

Hz.Ali(r.a) artık kendinde değildi,ne olduğunu anlayamadı kendine,dünya üzerinde en çok huzur bulduğu mekandan uzaklaşıyor ve Mekke dışında çölde kurumuş bir su kuyusuna kadar koşa koşa gidiyordu.İçi feci şekilde yanıyor bu sırrı taşıyamıyacam diye kendi kendine kahrediyordu fakat yapamıyacaktı bağırmak geliyordu içinden ve kuyuya eğilerek bağırdı:HUUUUUUUU!!!...

Hazret rahatlamıştı ve tekrar huzur yuvasına doğru koşmaya başladı fakat o kurumuş su kuyusunu sıkıntı kapladı,sır onuda yaktı kavurdu,kuyu bile rahat edemedi ve içinden su fışkırmaya başladı.Su öyle bir çıkıyordu ki durmuyordu su ve öyle boşalmıştı ki taştı kuyu kendini aştı suyun boyu...
Derken orayı bir sazlık kapladı,cennet mekanlarından küçük bir parsel halini aldı adeta...

Bir gün o güzel mekana koyunlarıyla birlikte susuzluktan yanan bir çoban geldi.Susuzluğunu giderirken rüzgarın etkisiyle ses çıkaran kamışlar dikkatini çekti.İçlerinden bir tanesini aldı ve kopardı.

Evine vardığında bir kenara koydu ve altı veya yedi ay hiç ellemedi sonra önce içini dağladı.Daha sonra üstüne yedi delik açtıktan sonra bir üfledi ki çıkan ses Hz.Ali(r.a.)'nin sıkıntısı,feryadı,haykırışı,rahatlayışı,açılışı olan HUUUU!!!... sesiydi.

O an bülbüllere gam düştü gamlarından ötmeye başladılar güllere.
Güllerin Efendisi Hz.MUHAMMED MUSTAFA(s.a.v)'in derdine artık herkes vakıftı kısmen ve dertleniyordu kahinat bi ahuzar eden o sesle:
HUUU!!!...

Zannımca bu tasavvufi bir rivayet olsa gerek...

Bildiğim kadarıyla kültür dergisinin Hz Mevlana özel sayısında yayınlanmış.Bu konuda daha başka rivayetlerde var ney'in Hz. Mevlana nın vefatından sonra bulunduğuna dair...Bu yazıda gerçeklik payı olup olmadığını bilemiyorum çok hoşuma gitti paylaşmak istedim bende biraz araştırdım ama kesin bir sonuca ulaşamadım

..

"elif" olmak zordur
cünkü "elif" olmak
yuvarlak bir dünyada dik durmanın
dik ve önde
belki acıyla
ama vazgeçmeden durmanın
dünya ne kadar dönerse dönsün
olduğu yerde kalmanın adıdır "elif" olmak...
« Son Düzenleme: 26 Mart 2008, 16:37:47 Gönderen: hasbihal » Logged

Elhamdülillahi alâ ni’metil islâm. Ve alâ tevfîkil îmân. Ve alâ hidâyetil rahmân.”[/b]

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: işte ' NEY ' in hikayesi.
« Posted on: 23 Kasım 2008, 12:37:21 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: işte ' NEY ' in hikayesi. oyunları, işte ' NEY ' in hikayesi. programı, işte ' NEY ' in hikayesi. oyunu indir, işte ' NEY ' in hikayesi. program yükle, işte ' NEY ' in hikayesi. download, işte ' NEY ' in hikayesi. hikayeleri, işte ' NEY ' in hikayesi. resimleri, işte ' NEY ' in hikayesi. haber, işte ' NEY ' in hikayesi. yükle, işte ' NEY ' in hikayesi. videosu, işte ' NEY ' in hikayesi. msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
MAZLUM_RABİA
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 2

« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2008, 17:35:44 »

Allah Razı Olsun
Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Etiket: