Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu KULLUK ÜZERİNE MESLEĞİN USTASINDAN BİR KAÇ SÖZ
Cevap SayisiCevap Sayisi: 3 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 144 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: KULLUK ÜZERİNE MESLEĞİN USTASINDAN BİR KAÇ SÖZ  (Okunma Sayısı 144 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
REYHANİ
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 6

GAVS-I SEMADANİ

« : 06 Ağustos 2008, 00:44:37 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

İnsan  namaz kılmak zikir yapmak taat etmek ister ama yapamaz çünki kalbi hastadır hastalığın çaresi ALLAH zikri istiğfar ve ahireti düşünmektir ilk hesap defteri açılacak olan İmamı Ömer dir.Defteri istiğfarla dolu olduğundan şark ve garbı aydınlatacaktır. Biz de cenneti cehennemi arş üstündekileridevamlı gözümüzün önüne getirmemiz lazımdır. Bu olursa çaremizi bulmuş oluruz. Haris Bin Mübareğe(ra) Resulullah(s.a.v) soruyor :
Ya Haris nasılsın?
Haris Bin Mübarek(r.a):
Ben hak bir müminim Ya ResulALLAH diyor.
Resulullah(s.a.v):
Ya Haris her sözün bir hakikatı vardır senin bu sözünün hakikati nedir.
Haris Bin Mübarek(r.a):
Ya Resulullah ben cennetteki müminleri birbiriyle ziyaret ederken cehennemdekileri de azap çekerken görür gibi oluyorum ve arş da ki hadiseleride adeta görür gibi inanıyorum .
 Resulullah(s.a.v):
"Kalbini münevver yapmak isteyen Harise baksın."
işte bizde böyle ahireti görüyormuş gibi bu tabloyu devamlı gözönünde bulundurmamız lazımdır. Böyle hakiki imanı ve derdimize derman olacak kalp halinibulabiliriz. Gayret etmemiz lazım dilenci gibi kapıda beklememiz lazımdır. Biz mesela bir dükkana gitsek para istesek dükkan sahibineısrarcı olmazsak dükkan sahibi arkamızdan gelmez. İşte ALLAHınkapısında dilenci olmamız lazımdır. Bugün olmadı bu ay bu yıl olmadı diye bırakmayacağız son nefese kadar devam edeceğiz. ALLAHu zülcelal verecek inşaALLAH.ALLAHu zülcelal hepimize ameli salihnasib etsin.
Seyda Muhammed Konyevi Hz. 02.08.2008 Yatsı sohbeti

Cihad demek gücünün tamamını kullanmak imkanlarının tamamını kullanmak demektir....

İmmamı Rabbani...k.s...

"İman edenler ALLAH yolunda savaşır. İnkar edenler ise "tağut" yolunda..."
(Nisa suresi, 76)

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: KULLUK ÜZERİNE MESLEĞİN USTASINDAN BİR KAÇ SÖZ
« Posted on: 02 Aralık 2008, 21:38:13 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: KULLUK ÜZERİNE MESLEĞİN USTASINDAN BİR KAÇ SÖZ oyunları, KULLUK ÜZERİNE MESLEĞİN USTASINDAN BİR KAÇ SÖZ programı, KULLUK ÜZERİNE MESLEĞİN USTASINDAN BİR KAÇ SÖZ oyunu indir, KULLUK ÜZERİNE MESLEĞİN USTASINDAN BİR KAÇ SÖZ program yükle, KULLUK ÜZERİNE MESLEĞİN USTASINDAN BİR KAÇ SÖZ download, KULLUK ÜZERİNE MESLEĞİN USTASINDAN BİR KAÇ SÖZ hikayeleri, KULLUK ÜZERİNE MESLEĞİN USTASINDAN BİR KAÇ SÖZ resimleri, KULLUK ÜZERİNE MESLEĞİN USTASINDAN BİR KAÇ SÖZ haber, KULLUK ÜZERİNE MESLEĞİN USTASINDAN BİR KAÇ SÖZ yükle, KULLUK ÜZERİNE MESLEĞİN USTASINDAN BİR KAÇ SÖZ videosu, KULLUK ÜZERİNE MESLEĞİN USTASINDAN BİR KAÇ SÖZ msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
Es-seyyid Hamidullah
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 0

« Yanıtla #1 : 06 Ağustos 2008, 01:11:30 »

güzel bir nasihatlar manzumesi lakin tamamı ifadede yetersiz ,ahireti düşünmeden önce dünyayı düşünmek ve dünyadaki hal ve gidişatı düzeltmek lazımdır ,bu ise zikirden ziyade nefsi ona zor gelen işlere zorlamakla mümkün olur ,bunun alametlerinden en önemlisi ise  gurur ve kibirden yüz çevirmektir ,bunun alameti ise insanları hor ve hakir görmekten vazgeçmek ALLAH c.c kullarından en zayıfından dahi kendi nefsini aşağı görmek ,akrabaya iyilik etmekten yüz çevirmemek ,aradaki fitneleri ortadan kaldırmaya çalışarak dargın olanları barıştırmak ve dargın olduklarınla barışmak ,kendi nefsin  için kızmaktan ve insanlara kin ve nefret duymaktan vazgeçmek ,sana kötülük edene dahi iyilikle mukabele etmeye gayret etmekle ve nefsi buna zorlamakla mümkündür ,bunları yapmaya gayret ederken zikirle namazla kur'an la dua ile ALLAH c.c yardım talep etmek lazımdır ,bazı hadisatın detaylarına girilmeden anlatılan sözler insanlar üzerinde herhangi bir etki yapmıyor detaylamak yanlışları ve doğruları hayatın içinde göstermek  ,gündelik gidişat üzerinde etkileri ve taalluk noktalarını göstermek kısa bir iki cümleden daha doğru ve yapıcı olur ,çünkü bu gün anlayışlar kıtlaşmış kalın dünyevi ve nefsani perde insanların gözlerini kör etmiş durumdadır ,onlara muhakkak detayları göstermek ince noktaları üzerinde vurgu yaparak anlatmak lazımdır ,sanırım fazlaca uzattım ,konu için teşekkürler
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2008, 01:33:54 Gönderen: Es-seyyid Hamidullah » Logged
Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
busari
Paylaşımcı üye
*

« Yanıtla #2 : 06 Ağustos 2008, 19:09:39 »

Emeğine Sağlık Allah Razı Olsun şeyda hazretlerini duymuştum ama hakkında tam bilgim yok. sanırım bay olmamdan kaynaklanıyo bu. ALLAH onun gibi insanlardan razı olsun. kardeşlerimizin iffetlerinevesile oluyolar inşALLAH.... slm ve dua ile...
Sponsor Bağlantı

REYHANİ
Faydalı Üye
*

GAVS-I SEMADANİ

« Yanıtla #3 : 06 Ağustos 2008, 20:34:24 »

Emeğine Sağlık Allah Razı Olsun şeyda hazretlerini duymuştum ama hakkında tam bilgim yok. sanırım bay olmamdan kaynaklanıyo bu. ALLAH onun gibi insanlardan razı olsun. kardeşlerimizin iffetlerinevesile oluyolar inşALLAH.... slm ve dua ile...

abey ALLAH razı olsun şeyda değil seyda  Wink
Sponsor Bağlantı

Etiket: KULLUK ÜZERİNE MESLEĞİN USTASINDAN BİR KAÇ SÖZ