| 22 Nisan 2008, 11:51:00 |
|
|
 |
« : 22 Nisan 2008, 11:51:00 » |
|
Geçtiğimiz ay içerisinde Fahr-i Kainat Efendimiz’in dünyaya teşrifleri olan Mevlid Kandili’ni ihya etmiştik. Geçtiğimiz günler içerisinde de Kutlu Doğum Haftası adı altında bazı etkinlikler yapıldı. Gül geceleri, Kur’an ziyafetleri vs… Kutlu doğum haftası bütün yurtta coşku içerisinde kutlandı. Peki ama bu Kutlu doğum haftası nasıl bu şekilde belirlenmişti?
İşte burada birkaç hafta önce görüştüğümüz bir zatın sözlerini aktarmak istiyorum. Bu zat, Konya eski dönem mebuslarından birisi.. Kendisi diyor ki: “Biz bu kutlu doğum haftası etkinliklerinin yapılmasını ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı’na teklif eden gruptuk. İlk teklifi verdiğimiz zamanlarda, Kutlu Doğum Haftası olarak belirlediğimiz tarih, Mevlid Kandili’ni de içerisine alıyordu. Ve Mevlid Kandili ekseninde bu etkinlikleri gerçekleştiriyorduk. Fakat sonra hicri sene farkından dolayı Mevlid Kandili ile Kutlu Doğum Haftası birbirinden uzaklaştılar.”
Ben burada bu şahsın sözlerinin değerlendirmesini yapmayacağım. Bir kişi ya da grubun kutlamasıyla o gün mübarek olur mu olmaz mı bu tartışma içerisine de girmek istemiyorum. Benim esas sorgulamak istediğim nokta şu: Toplum olarak gerçekten Kutlu Doğum Haftasına önem veriyoruz. Güller dağıtılıyor, hafızlar mevlitler okuyor, Kur’an ziyafetleri yapılıyor, hatta yaklaşan derbi maçının bile Kutlu Doğum’a yakışır bir şekilde olmasına dair demeçler veriliyor. (Kutlu doğuma uygun bir derbi ne demek onu size bırakıyorum) Fakat doğumuna sevindiğimiz, dünyaya teşrif edişini kutladığımız zatı (asm) ne kadar tanıyoruz? O zatın (asm) mahiyeti hakkında bilgimiz nedir? Ya da soruyu şu şekilde sorayım: Acaba bizim bu şekilde hareket etmemiz, O’nu (asm) tanımadığımızın bir göstergesi mi?
Alakasız kutlamalar içerisinde (güreş tutmak, futbol turnuvaları yapmak, vb.) en işe yarar şey, Rasulullah’ın (asm) siyerinin, kısa da olsa okunması. Peki ama Rasulullah’ın (asm) mahiyetini anlamak için siyer ve tarih kitapları yeterli mi? Sebeb-i hilkatimizi, tek örnek alınacak zatı idrak edebiliyor muyuz? Şu kadarını söyleyeyim, eğer sadece siyer kitaplarından öğrenmişsek Rasulullah’ı (asm), mahiyetini kesinlikle kavrayamamışız demektir.Neden?
Rasulullah (asm) ın yüz yapraklı bir gül goncası gibi yaprak yaprak mertebeleri vardır. Siyer kitapları bizlere sadece zat-ı Muhammedi’yi (asm) anlatırlar. Sadece zat-ı Muhammedi’yi (asm) bilen birisi Rasulullah’ın (asm) manevi makamatını takdir edemez. Bilemediği için muhabbeti de o derecede kalır. Ve sadece takliden tevellüdünü kutlar. Kendi ya da çocuğunun doğum gününe bile daha çok sevinir. Oysaki bir ruh-u Muhammedi (asm), bir nur-u Muhammedi (asm), ve nihayetinde bir hakikat-ı Muhammediye (asm) öğrenilse, o zaman Fahr-i Kainat’ın (asm) mahiyeti bilinir. İşte o zaman gerçek sürur ve sevinç hasıl olur.
Öyleyse bizler, sadece şahs-ı Muhammedi’yi (asm) değil, Rasulullah’ı (asm) tüm mertebeleri ile tanımaya gayret etmeliyiz. Yoksa dünyada O’na tam ittiba edemeyeceğimiz gibi, kabirde de “Peygamberin kim?” sualine muhatab olduğumuz zaman, Muhammed (sav) dediğimizde ortaya gelen binlerce sahte Muhammed içerisinde Fahr-i kainat Efendimiz’i (asm) bulamamanın sıkıntısını yaşarız. (ALLAH muhafaza). Ki o gün şeytanın bile ben Muhammed’im diyip karşımıza dikileceğini düşünürsek, tanımadığımız, mahiyetini bilmediğimiz bir zatı orada nasıl tefrik edebiliriz?
O zaman anlaşılıyor ki, dünyada ALLAH’ın rızasını kazanmak, kabirde suallere sıkıntısız cevap vermek, haşirde şefaate mazhar olmak ve liva’ül hamd sancağı altına girebilmek için Rasulullah’ın (asm) keyfiyetini, mahiyetini tanımamız, bilmemiz şarttır. Yoksa suni sevinçlerle, yüzeysel bilgilerle bu işin sonu nereye varır bilinmez.
Cenab-ı Hak cümlemize Rasul-i Ekrem (asm) ı zat-ı Muhammedi’yle, nur-u Muhammedi’yle, ruh-u Muhammedi’yle, hakikat-ı Muhammedi’yle birlikte tanımayı ve tanıtmayı nasib eylesin…Muhammed Beşir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Robot Moderatör
|
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.
Anahtar Kelimeler: Kutlu Doğuma Seviniyor Musunuz? oyunları, Kutlu Doğuma Seviniyor Musunuz? programı, Kutlu Doğuma Seviniyor Musunuz? oyunu indir, Kutlu Doğuma Seviniyor Musunuz? program yükle, Kutlu Doğuma Seviniyor Musunuz? download, Kutlu Doğuma Seviniyor Musunuz? hikayeleri, Kutlu Doğuma Seviniyor Musunuz? resimleri, Kutlu Doğuma Seviniyor Musunuz? haber, Kutlu Doğuma Seviniyor Musunuz? yükle,
Kutlu Doğuma Seviniyor Musunuz? videosu, Kutlu Doğuma Seviniyor Musunuz? msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
|
|
|
|
|
|
| 22 Nisan 2008, 11:57:52 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 22 Nisan 2008, 11:57:52 » |
|
amin.. ALLAH razı olsun.. gene güzel bir konuya değinmişsin.. evet ne yazıkki gördüğümüz kadarı ile normal bir doğum günü gibi kutlanıyor.. herhangi birinin doğum günün kutlayan dindar bir kitle aynı şekilde kutlayacaktır.. sadece isimler ve duvarlara asılan sözler farklı olacaktır.. bunun nedeni de Rasulullah (asm) ın yüz yapraklı bir gül goncası gibi yaprak yaprak mertebeleri vardır. Siyer kitapları bizlere sadece zat-ı Muhammedi’yi (asm) anlatırlar. Sadece zat-ı Muhammedi’yi (asm) bilen birisi Rasulullah’ın (asm) manevi makamatını takdir edemez. Bilemediği için muhabbeti de o derecede kalır. Ve sadece takliden tevellüdünü kutlar. Kendi ya da çocuğunun doğum gününe bile daha çok sevinir. bu.. ALLAH razı olsun..
|
|
|
|
|
|
Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine Kur'anı çokça okuyanların, 'Bu zaman cihad zamanı değildir' dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa, bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır. Dediler ki; 'Ya RasulALLAH bunu söyleyecek kimse var mı dır?' Rasulullah (S.A.V) buyurdu ki; 'Evet bu kimse ALLAH'ın ,meleklerin ve bütün insanlığın lanetlediği kimsedir.' [İmam Nevevi;Tagribul Tezhib,Şifa-i Essudur,Meşariul Eşvag ila Mesari El Uşşag]
|
|
|
| 22 Nisan 2008, 12:02:53 |
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 22 Nisan 2008, 12:02:53 » |
|
Ecmain İnşaAllah.. Ne yazık ki durum bu.. ALLAH bizi yüzeysellikten kurtarsın diyelim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 22 Nisan 2008, 12:05:21 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 22 Nisan 2008, 12:05:21 » |
|
 yüreğinize sağlık...  rabbim rasulümüzün de,O'nun dünyaya teşrifinin de kıymetini bilip,gereğini icra etmeyi nasip etsin...
|
|
|
|
|
|
!!!KAHROLSUN İSRAİL!!!
|
|
|
| 22 Nisan 2008, 12:06:41 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 22 Nisan 2008, 12:06:41 » |
|
RABBİM ! Rasulullah’ı (asm) tüm mertebeleri ile tanıma gayretimizi artırsın, taklitten alıkoysun, samimiyetle O `nu yasamayı , yasatmayı nasip eder inş . . .sav.. tsk.
|
|
|
|
|
|
Vaveyla.. 
|
|
|
| 22 Nisan 2008, 12:09:46 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 22 Nisan 2008, 12:09:46 » |
|
Ben de değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 22 Nisan 2008, 13:57:06 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 22 Nisan 2008, 13:57:06 » |
|
Öyleyse bizler, sadece şahs-ı Muhammedi’yi (asm) değil, Rasulullah’ı (asm) tüm mertebeleri ile tanımaya gayret etmeliyiz.  ALLAH ilminizi artırsın kardeşim.
|
|
|
|
|
|
İslamsız Hayat,Hayat değildir,Hayata hükmetmeyen İslam,İslam değildir,Onu hayatına geçirmeyen Müslüman,Müslüman değildir.
|
|
|
| 22 Nisan 2008, 14:42:42 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 22 Nisan 2008, 14:42:42 » |
|
Amin...  Duanız için 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 28 Haziran 2008, 17:55:35 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 28 Haziran 2008, 17:55:35 » |
|
çok derin bir konuya deyinmişsin canım kardeşim.kutlu doğumun o atmosferini yaşamak ve yaşatmaktır amaç,ama bazen efendimize yakışmayan nahoşlukla karşı karşıya kalıyoruz.belki bilmeyerek,istemeyerek abartılıyor.beni rahatsız eden bir durumu hemen paylaşayım.özel kanalların birinde kutlu dogum programını,devlet tiyatrolarında izledigim bir oyuna benzettim.şok oltum nutkum tutuldu.oyunun ismini vermem doğru olurmu bilemedigimden yazmaya çekindim.tiyatrodaki oyun değil beni şoka sokan.kutlu doğumu o oyuna benzetmem.belki onlar farkında değildir sadece ben benzetmişimdir bilemiyorum.ama şunu net söyliyeyim proğramı izlerken feyz duymam,huzur,çoşku vs duymam lazımken buz kesildim.güvendiğim kanalda bu abartıyı izlediğime,çok üzüldüm.ama belki ben de abartıp büyütmüş olabilirim.bu arada dinimizde mevlüt kandili var ama kutlu doğum varmıydı hiç hatırlamıyorum. uzun zamandır benide rahatsız eden bir konuydu.yazının yazılış tarihini bilmiyorum ben yeni okudum hakkını helal et kardeşim.fikrine,yüreğine,sağiık 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 03 Temmuz 2008, 01:22:38 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 03 Temmuz 2008, 01:22:38 » |
|
 İnş..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 01 Ağustos 2008, 15:14:01 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 01 Ağustos 2008, 15:14:01 » |
|
"Sebeb-i hilkatimizi, tek örnek alınacak zatı idrak edebiliyor muyuz? Şu kadarını söyleyeyim, eğer sadece siyer kitaplarından öğrenmişsek Rasulullah’ı (asm), mahiyetini kesinlikle kavrayamamışız demektir.Neden? Rasulullah (asm) ın yüz yapraklı bir gül goncası gibi yaprak yaprak mertebeleri vardır. Siyer kitapları bizlere sadece zat-ı Muhammedi’yi (asm) anlatırlar. Sadece zat-ı Muhammedi’yi (asm) bilen birisi Rasulullah’ın (asm) manevi makamatını takdir edemez. Bilemediği için muhabbeti de o derecede kalır. Ve sadece takliden tevellüdünü kutlar. " Bu yazıya karşı ne diyeceğimi bilemiyorum.Amellerimiz emr-i ilahiye uymuyor..ALLAH ondan razı değil..razı olmadığını bildiğimiz halde,nasıl Onun rızasını talep edebiliriz,öyle ya. Gul in kuntum tuhibbunALLAHe fettebiuni yuhbib kümüllah-“De ki: Eğer ALLAH'ı seviyorsanız bana uyun ki, ALLAH da sizi sevsin. (Al-i İmrân Sûresi: 31.)”
siizin de dediğiniz gibi:
O zaman anlaşılıyor ki, dünyada ALLAH’ın rızasını kazanmak, kabirde suallere sıkıntısız cevap vermek, haşirde şefaate mazhar olmak ve liva’ül hamd sancağı altına girebilmek için Rasulullah’ın (asm) keyfiyetini, mahiyetini tanımamız, bilmemiz şarttır. Yoksa suni sevinçlerle, yüzeysel bilgilerle bu işin sonu nereye varır bilinmez. Biz istediğim kadar Onun ümmetindeniz diyelim;Ama efendimiz asm ın bu da benim ümmetimdendir”demesi çok önemlidir. O mahşer günü Efendimiz asm in bu da benim ümmetimdendir demesi..peki bunu nasıl hak edeceğiz?
Cenab-ı Hak cümlemize Rasul-i Ekrem (asm) ı zat-ı Muhammedi’yle, nur-u Muhammedi’yle, ruh-u Muhammedi’yle, hakikat-ı Muhammedi’yle birlikte tanımayı ve tanıtmayı nasib eylesin…Muhammed Beşir amin.! Bu yönde bizlere hayırlısıyla,samimi ,daim ,güzel gayretler nasip etsin Rabbimiz.! Amin.
|
|
|
|
|
|
"Kuran ..bir maden-i rahmettir.Ona yapış.her derde bir deva,her zulmete bir ziya,her ye'se bir rica içinde vardır. işte bu ebedi hazinenin anahtarı imandır ve teslimdir ve Onu dinleyip kabul etmek ve okumaktır."
|
|
|
| 01 Ağustos 2008, 15:18:21 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 01 Ağustos 2008, 15:18:21 » |
|
amin  ablam 
|
|
|
|
|
|
İslamsız Hayat,Hayat değildir,Hayata hükmetmeyen İslam,İslam değildir,Onu hayatına geçirmeyen Müslüman,Müslüman değildir.
|
|
|
| 01 Ağustos 2008, 15:44:04 |
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 01 Ağustos 2008, 15:44:04 » |
|
 Sizden de ALLAH razı olsun...
|
|