Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Müminelerin şerefli örtüsü önce TRT’ye girdi !!!!!!!!!!!!
Cevap SayisiCevap Sayisi: 4 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 379 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Müminelerin şerefli örtüsü önce TRT’ye girdi !!!!!!!!!!!!  (Okunma Sayısı 379 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
samican
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 14

« : 27 Ocak 2008, 10:44:35 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

AKP ve MHP’nin türbana özgürlük çalışmaları adım adım ilerlerken, AKP’li Tuna’nın “türban yasağının kamuda da kaldırılması” talebi yeni bir tartışma başlattı. Her ne kadar Tuna, bu sözlerin kendisini bağladığına yönelik bir açıklama yapsa da, önceki gün TRT’de yayınlanan bir programa türbanlı bir sosyoloğun davet edilmesi, türbanın çoktan kamusal alana da girdiğini gözler önüne serdi.

Türban tartışmaları devam ederken, TRT elini çabuk tuttu ve tartışmalı bir ilke imza attı. TRT 1’de önceki gece yayınlanan “Enine Boyuna” adlı tartışma programının konukları arasında bir de türbanlı sosyolog-yazar yer aldı. TRT’nin canlı yayınlanan programı boyunca telefonları, tepki nedeniyle kilitlendi.

Türban konusunun ele alındığı tartışma programının konuğu olan sosyolog-yazar Fatma Karabıyık Barbarosoğlu, türbanıyla TRT ekranlarında görünen ilk isim oldu. Programın diğer konukları ise, yazar Nazlı Ilıcak, sosyolog Tülin Bumin, Cumhuriyet Kadınları Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Çoban’dı. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Saruhan’ın da telefonla bağlandığı programda karşılıklı atışmalar hakimdi.

ELEŞTİRİLERE TEPKİLİ

TRT ekranlarına türbanıyla çıkan sosyolog Barbarosoğlu, zaman zaman Fatma Çoban’la da “türban” polemiğine girdi. Ilıcak, Bumin ve Barbarosoğlu türbanın “bir özgürlük sorunu” olduğunu ifade etti. Cumhuriyet Kadınları Derneği temsilcilerinin, türban girişimini “Anayasa’nın laiklik ilkesine” aykırı bir girişim olarak değerlendirip AKP’yi yerel seçimler öncesi bu konuyu “siyasi araç” olarak kullanmakla suçlayan ifadelerine ve kadınların türban üzerinden siyasete alet edildiklerini ileri sürmelerine türbanlı konuk Barbarosoğlu’ndan tepki geldi.

KAMUSAL ALAN İTİRAFI

“Kendisi olmadan antisi olan bir akımla karşı karşıyayız” diyen Barbarosoğlu, “Türbanizm yok ama anti-türbanizm var. Siz bizi karanlıkta mı zannediyorsunuz? Bizleri aydınlatma görevi olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Bize yukarıdan bakıyorsunuz, hakaret ediyorsunuz” şeklinde konuştu. Bu sözler üzerine Fatma Çoban, “Ben size hakaret etmiyorum, Cumhuriyet devrimlerine uymaya davet ediyorum” deyince türbanlı Barbarosoğlu, “Burası kamusal alan, bu sözlerle bize hakaret ediyorsunuz” diyerek ilginç bir yanıt verdi. Barbarosoğlu’nun bu sözlerini düzeltmek ise Nazlı Ilıcak’a düştü. Ilıcak, “Yok canım, burası kamusal alan değil” diye konuştu.

YENİ KONUKLAR YOLDA

TRT’nin önümüzdeki günlerde yeni anayasa tartışmalarının ele alınacağı bir program hazırlığı içinde olduğu öğrenildi. Türban serbestinin de ele alınacağı programlara türbanlı konukların davet edileceği de belirtildi.

--------------------------------------------------------------------------------

Kameralardan rahatsız olmuştu

FATMA Barbarosoğlu, kısa bir süre önce NTV’de katıldığı tartışma programında da stüdyoyu terk etmek istemesiyle gündeme gelmişti. Kameraların sürekli kendisini çekmesinden rahatsız olduğunu, kendisinin rating malzemesi olarak görüldüğünü belirten Barbarosoğlu, “Teknik olarak neden ben sonuncu konuşuyorum. Sık sık kamera beni ‘zoom’luyor. Neden? Çünkü başörtüsü tartışmalarında başörtülü bir konuk reytingi artırıcı bir unsur mu?” diye sormuş, Sunucu da, “programın gidişatı böyle” demişti.

HERŞEY İNCELİKLE KIRILIR,İNSAN İSE KABALIKLA-HAKLI OLAN GÜÇLÜDÜR ,HAKSIZ İSE ZAYIF

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Müminelerin şerefli örtüsü önce TRT’ye girdi !!!!!!!!!!!!
« Posted on: 03 Aralık 2008, 10:07:54 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Müminelerin şerefli örtüsü önce TRT’ye girdi !!!!!!!!!!!! oyunları, Müminelerin şerefli örtüsü önce TRT’ye girdi !!!!!!!!!!!! programı, Müminelerin şerefli örtüsü önce TRT’ye girdi !!!!!!!!!!!! oyunu indir, Müminelerin şerefli örtüsü önce TRT’ye girdi !!!!!!!!!!!! program yükle, Müminelerin şerefli örtüsü önce TRT’ye girdi !!!!!!!!!!!! download, Müminelerin şerefli örtüsü önce TRT’ye girdi !!!!!!!!!!!! hikayeleri, Müminelerin şerefli örtüsü önce TRT’ye girdi !!!!!!!!!!!! resimleri, Müminelerin şerefli örtüsü önce TRT’ye girdi !!!!!!!!!!!! haber, Müminelerin şerefli örtüsü önce TRT’ye girdi !!!!!!!!!!!! yükle, Müminelerin şerefli örtüsü önce TRT’ye girdi !!!!!!!!!!!! videosu, Müminelerin şerefli örtüsü önce TRT’ye girdi !!!!!!!!!!!! msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
enbıya
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 26

GÜLEREK GÜNAH İŞLEYENLER,AGLAYARK CEHENNME GİRECEK

« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2008, 15:23:45 »

Allah Razı Olsun

BENİMDE ADIM EZANLA KURULDU SELA İLE BİTECEK

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
ahmetcik44
Paylaşımcı üye
*

Toplam Oyu: 1

« Yanıtla #2 : 24 Şubat 2008, 13:08:04 »

Allah Razı Olsun sendende enbiya
Sponsor Bağlantı

enbıya
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 26

GÜLEREK GÜNAH İŞLEYENLER,AGLAYARK CEHENNME GİRECEK

« Yanıtla #3 : 24 Şubat 2008, 17:47:19 »

Ecmain ahmet
Sponsor Bağlantı

lazmücahit
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 2

« Yanıtla #4 : 14 Haziran 2008, 16:01:35 »

Allah Razı Olsun
Sponsor Bağlantı

Etiket: