Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Namaza Alismak icin
Cevap SayisiCevap Sayisi: 12 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 421 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Namaza Alismak icin  (Okunma Sayısı 421 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
WwwMuhabbetullahCom
Ziyaretçi
« : 28 Nisan 2007, 06:33:07 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Namaz kılmak istiyorum hatta kılıp bırakıyorum mu diyorsunuz buyrun benden size çözümler

Birinci olarak: Namazın ehemmiyeti konusunda bilginizi artırmanız gerekiyor. Türkiye'de bu konuda ciddi bir bilgi problemi var ve yanlış anlayış hakim. Bundan dolayı da namaz hakkında: "Kılarsan sevap alırsın, kılmazsan bir şey olmaz" ya da: "Şimdi kılamazsan sonra kaza edersin" diye düşünülüyor. Oysa namazın terki dini yönden oldukça büyük sorumluluk gerektirir. Uyku, unutma ve bayılma dışında da kazaya bırakılmasını mazur kılacak bir gerekçe yoktur. Bir kimse ima yoluyla yani başını veya bedeninin üst tarafını hareket ettirerek namaz kılamayacak kadar hasta olursa o zaman onun üzerinden namaz görevi düşer. Aksi takdirde ima yoluyla bile olsa namazını kılması gerekir.

İkinci olarak: Kılınması zorunlu olan namazlar farz ve vacib namazlardır. Diğer namazlar sevap için kılınan nafile namazlardır. Eğer namaza alışmakta zorluk çekiyorsan, önce sadece farz ve vacip namazları kılarak namazla bir ünsiyet kurabilir ve bu konuda bir duyarlılık kazanabilirsin. Dua ve zikirlerini oturarak, seccade üzerinde değil ayakta dolaşarak da yapabilirsin. Bu ünsiyetini kuvvetlendirdikten sonra özellikle farz namazların öncesinde ve sonrasında kılınan revatib sünnetleri de yerine getirmeye özen gösterirsen iyi olur. Ama farzları ve vacipleri asla terk etme. Namaz vakti girdiğinde içine bir kurt düşmeli ve o vaktin farzını kılmadan için rahat etmemeli. Bu psikolojiyi kazanırsan göreceksin bir süre sonra namazı terk edemezsin.

Üçüncü olarak: İmani hassasiyetini güçlendirmeli özellikle ahiret inancını gözden geçirmeli, bu konuda zayıflıklar varsa gidermelisin. Yüce ALLAH, Kur'an-ı Kerim'de: "Ey iman edenler! İman edin" buyuruyor. Böyle buyurması bazılarının imanlarının pratik hayata yeterince yansımaması sebebiyledir. Burada iman edenlere: "İmanlarınızı gözden geçirin ve zayıf noktaları sağlamlaştırın, aksi takdirde bu zayıf noktalar ileride kopmalara sebep olabilir" denmektedir. Çünkü insan hayatında çeşitli inanç depremleri ile karşı karşıya kalır. Bu depremlere karşı hazırlıklı olmak için imanlarımızı sık sık gözden geçirmemiz gerekir. Namaz iman bağımızı sağlam tutmamız için en önemli araçtır.

Dördüncü olarak: Çevrenize dikkat edin. Çevrenizdeki insanlar namaz konusunda ihmalkar iseler bu sizi de ihmalkarlığa sevk eder. Bunun için ya çevrenizi ıslah ederek ihmalkarlıklarını gidermelerine ön ayak olun ya da kendinize yeni bir çevre edinin. Namazlarına dikkat eden bir arkadaş çevreniz olursa, siz de namazı terk etmez, hatta edemezsiniz.

Beşinci olarak: Kur'an-ı Kerim'in gerek metnini ve gerekse mealini sıkça okuyun. Kur'an'la irtibatınızı sürdürürseniz namaz konusundaki hassasiyetinizi de korursunuz.
 RABBİM İHLALI İBADETLER NASİP ETSİN CUMLEMİZE... AMİN..
Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Namaza Alismak icin
« Posted on: 03 Aralık 2008, 10:31:33 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Namaza Alismak icin oyunları, Namaza Alismak icin programı, Namaza Alismak icin oyunu indir, Namaza Alismak icin program yükle, Namaza Alismak icin download, Namaza Alismak icin hikayeleri, Namaza Alismak icin resimleri, Namaza Alismak icin haber, Namaza Alismak icin yükle, Namaza Alismak icin videosu, Namaza Alismak icin msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
HawasHasan
O şimdi Memlekette..
Administrator
*

Toplam Oyu: 1119

Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..

« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2007, 06:36:59 »

"Ey iman edenler! İman edin" buyuruyor. Böyle buyurması bazılarının imanlarının pratik hayata yeterince yansımaması sebebiyledir. Burada iman edenlere: "İmanlarınızı gözden geçirin ve zayıf noktaları sağlamlaştırın, aksi takdirde bu zayıf noktalar ileride kopmalara sebep olabilir" denmektedir. Çünkü insan hayatında çeşitli inanç depremleri ile karşı karşıya kalır.

ALLAH bizi Namazlardan Uzak Kalmayan kullarından eylesin..
Namaz Dinin direği..
ALLAH razı olsun..

Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine Kur'anı çokça okuyanların,
'Bu zaman cihad zamanı değildir'
dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa, bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır.
Dediler ki;
'Ya RasulALLAH bunu söyleyecek kimse var mı dır?'
Rasulullah (S.A.V) buyurdu ki;
'Evet bu kimse ALLAH'ın ,meleklerin ve bütün insanlığın lanetlediği kimsedir.'
[İmam Nevevi;Tagribul Tezhib,Şifa-i Essudur,Meşariul Eşvag ila Mesari El Uşşag]

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
WwwMuhabbetullahCom
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 28 Nisan 2007, 06:48:38 »

AMİN ABİ ALLAH RAZI OLSUN...
Sponsor Bağlantı

b.s
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 109

« Yanıtla #3 : 19 Ocak 2008, 02:58:37 »

ben şimdi komşunun kızına namaz öğreteceğim.çok anlattım iyice heves etti.yaşı genç,ailesi taraftar değil, yani bu iş gizli olacak.
herhangi sebebten zorlanırsak.sadece farzları kıl demem sakat olur mu?yada böyle bir talebi olursa ne diyeyim?
Sponsor Bağlantı

MuhammedBesir
Hademe-i Kur'an
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 327

Men Bende i Kur'anem Eger Can Darem

« Yanıtla #4 : 19 Ocak 2008, 03:02:44 »

Mecburiyet olmadıkça sadece farzlara alıştırmayın.. Çünkü tembellik arız olur, nasıl başlarsa öyle devam eder ve ilerde rahat zamanlarda da farları kılmaya devam edebilir. Fakat hiç kılmayacaksa farzlarını kılması çok yerinde ve isabetli bir hareket olur..

ALLAH yar ve yardımcınız olsun..

Sponsor Bağlantı

b.s
Müdavim Üye
*

« Yanıtla #5 : 19 Ocak 2008, 03:20:43 »

şimdi tam manasıyla bir teslimiyet yok.beni görüp heves etti.zor gelip caymasın diye sormuştum.

Allah Razı Olsun
Sponsor Bağlantı

MuhammedBesir
Hademe-i Kur'an
Süper Üye
*

« Yanıtla #6 : 19 Ocak 2008, 03:24:24 »

O zaman Caymaması için en güzeli, farzları olsun kılmasını telkin etmeniz olur diye düşünüyorum.. Ecmain
Sponsor Bağlantı

b.s
Müdavim Üye
*

« Yanıtla #7 : 19 Ocak 2008, 03:50:16 »

kardeşim seni de yoruyorum ama, son birşey daha sorayım.namazı kılarak da göstermem lazım,daha iyi tesir etmesi bakımından.vakit namazlarımın dışında bir namaz ne diye niyet edeyim.ayriyetten(bir kere göstermek olmaz anlayana kadar.hatta namaz vakitlerin de bana gelmesini evdeysem birlikte kılmayı da teklif edeyim)şimdi öğretirken, uygulamalı ve de anlatımlı gösterim olsun diye, hem kılıp hem aralarda konuşsam, bu namaz olmaz değil mi benim açımdan?bir sakınca doğurur mu?
hakkınızı helal ediniz.
Sponsor Bağlantı

MuhammedBesir
Hademe-i Kur'an
Süper Üye
*

« Yanıtla #8 : 19 Ocak 2008, 13:56:46 »

est. Öğretirken hem namaz kılıp hem konuşmak namazı ifsad eder. Selam verdikten sonra aralarda konuşup anlatabilirsiniz..

Nafile herhangibir namazı niyeti "niyet ettim ALLAH rızası için iki rekat namaz kılmaya" şeklinde olur. Bu ister ismi belli bir nafile olsun (teheccüd ve kuşluk gibi), ister ismi olmayan herhangi bir nafile olsun durum böyledir.

Cenab-ı Hak kıldığınız ve kılacağınız namazları dergah-ı izzetinde kabul eylesin..
Sponsor Bağlantı

b.s
Müdavim Üye
*

« Yanıtla #9 : 19 Ocak 2008, 22:39:33 »

amin.cümlemizinkini. Allah Razı Olsun
Sponsor Bağlantı

CanDost
Ya Rab! Bize Afiyet Ver!
Administrator
*

Toplam Oyu: 271

« Yanıtla #10 : 19 Ocak 2008, 23:48:35 »

Müjde kardeşim sizin adınıza seviniyorum
Birine namaz kılmayı öğretmekle
Çok güzel bir yatırım yapıyorsunuz
Rabbim kolaylıklar versin...

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Sponsor Bağlantı

b.s
Müdavim Üye
*

« Yanıtla #11 : 20 Ocak 2008, 00:25:38 »

amin kardeşim hepimize. bu ikinci kişi olacak inşaALLAH.diğeri başladı, devam ediyorum haberini bugün iletti,iki ayı biraz geçti.şimdi öğreteceğim kızcağaza da Rabbim iyilik versin,devam ettiririm bu vazifeyi inşaALLAH.oysaki ben iyi bir örnek değilim.inşaALLAH onlar benden kat kat iyi müslüman olurlar.
Sponsor Bağlantı

ferhatkay25
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 0

« Yanıtla #12 : 22 Ekim 2008, 15:37:10 »

Teşekkürler Emeğine Sağlık
Sponsor Bağlantı

Etiket: