|
|
 |
« : 02 Temmuz 2007, 01:12:00 » |
|
 |
|
 |
 |
Atiye Hamsi anlatıyor: Bir gün babam, İbrahim bin Ethem Hazretleri ile karsilasti.Selamlastılar. Babam dedi ki: "Biz okuduklarimizi yaziyoruz.Yasadiklarimizi yaziyoruz.Ama sen yazmiyorsun.Sen de yazsan iyi olur."İbrahim bin Ethem Hazretleri dedi ki: "Üc seyle mesgulüm.Henüz bunları asamadım.Bunları astıktan sonra belki bende sizin gibi yazarim.""Nedir bunlar?" "Biri tevekküldür.Benim rızkımı ALLAH'ın verdigine, Onun rızkıma kefil olduguna,Onun tüm islerime vekil olduguna inanmam, rızık icin Ona güvenmem hali.Bunu asmak üzereyim." Babam sarsıldı."Digeri nedir?"dedi. "Digeri ihlastır.Yaptıgım her seyi Onun icin yapmam hali.Bunu da asabilecegime kanaatim geliyor!Fakat su ücüncüsü yok mu? Belimi büken ücüncüsü.Onu henüz asamadım ve asabilecegimi hic zannetmiyorum.Tek korkum budur." Babam titremeye baslamıstı."Nedir o?"diye sordu. "Rızadır.Onun takdirine ve taksimine razı olmam,O'nun kader ve kazasına teslim olmam.Rab olarak Ondan razı olmam hali. Ah ne zor sey bu!Ne zor mertebe bu! Kalbim teslim olsa,nefsim bas kaldırıyor! Gönlüm razı olsa,aklım itiraz ediyor! Ben Ondan henüz razı olamadım!Ben buna yanıyorum!" İbrahim bin Ethem böyle söyledi,ama hem kendisi agladı,hem babamı aglattı.Babam: "Biz senin bulundugun makamdan ve halden o kadar uzagız ki..." dedi. "Ne tevekkül,ne ihlas,ne rıza!...Biz bu makamların cok uzagındayız!"Babam hüngür hüngür agladı. (Onların Alemi,s.295)
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
|
|
Logged |
|
|
|
Robot Moderatör
|
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..
Anahtar Kelimeler: "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" oyunları, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" programı, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" oyunu indir, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" program yükle, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" download, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" hikayeleri, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" resimleri, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" haber, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" yükle,
"Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" videosu, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2007, 09:46:03 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
Etiket:
Yükleniyor...
|
Selamun Aleykum
|
|