Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!"
Cevap SayisiCevap Sayisi: 4 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 205 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!"  (Okunma Sayısı 205 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Suzelda
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 20

« : 02 Temmuz 2007, 01:12:00 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Atiye Hamsi anlatıyor:
  Bir gün babam, İbrahim bin Ethem Hazretleri ile karsilasti.Selamlastılar.
  Babam dedi ki:
  "Biz okuduklarimizi yaziyoruz.Yasadiklarimizi yaziyoruz.Ama sen yazmiyorsun.Sen de yazsan iyi olur."İbrahim bin Ethem Hazretleri dedi ki:
  "Üc seyle mesgulüm.Henüz bunları asamadım.Bunları astıktan sonra belki bende sizin gibi yazarim.""Nedir bunlar?"
  "Biri tevekküldür.Benim rızkımı ALLAH'ın verdigine, Onun rızkıma kefil olduguna,Onun tüm islerime vekil olduguna inanmam, rızık icin Ona güvenmem hali.Bunu asmak üzereyim."
  Babam sarsıldı."Digeri nedir?"dedi.
  "Digeri ihlastır.Yaptıgım her seyi Onun icin yapmam hali.Bunu da asabilecegime kanaatim geliyor!Fakat su ücüncüsü yok mu? Belimi büken ücüncüsü.Onu henüz asamadım ve asabilecegimi hic zannetmiyorum.Tek korkum budur."
  Babam titremeye baslamıstı."Nedir o?"diye sordu.
  "Rızadır.Onun takdirine ve taksimine razı olmam,O'nun kader ve kazasına teslim olmam.Rab olarak Ondan razı olmam hali. Ah ne zor sey bu!Ne zor mertebe bu! Kalbim teslim olsa,nefsim bas kaldırıyor! Gönlüm razı olsa,aklım itiraz ediyor! Ben Ondan henüz razı olamadım!Ben buna yanıyorum!"
  İbrahim bin Ethem böyle söyledi,ama hem kendisi agladı,hem babamı aglattı.Babam:
  "Biz senin bulundugun makamdan ve halden o kadar uzagız ki..." dedi. "Ne tevekkül,ne ihlas,ne rıza!...Biz bu makamların cok uzagındayız!"Babam hüngür hüngür agladı.
                                                                              (Onların Alemi,s.295)
Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!"
« Posted on: 05 Aralık 2008, 18:38:04 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" oyunları, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" programı, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" oyunu indir, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" program yükle, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" download, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" hikayeleri, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" resimleri, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" haber, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" yükle, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" videosu, "Ne Tevekkül,Ne ihlas,,Ne rıza!" msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
HawasHasan
O şimdi Memlekette..
Administrator
*

Toplam Oyu: 1119

Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..

« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2007, 04:44:45 »

Sad Sad Sad Sad
ALLAH razı olsun Paylaşım İçin...
Sad Sad Sad
ya acaba ben ne kadar uzağım Sad Sad
ALLAH beni ıslah etsin..

Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine Kur'anı çokça okuyanların,
'Bu zaman cihad zamanı değildir'
dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa, bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır.
Dediler ki;
'Ya RasulALLAH bunu söyleyecek kimse var mı dır?'
Rasulullah (S.A.V) buyurdu ki;
'Evet bu kimse ALLAH'ın ,meleklerin ve bütün insanlığın lanetlediği kimsedir.'
[İmam Nevevi;Tagribul Tezhib,Şifa-i Essudur,Meşariul Eşvag ila Mesari El Uşşag]

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Suzelda
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 20

« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2007, 05:39:45 »

ALLAH hepimizi ıslah etsin insALLAH...
Bediüzzaman Said Nursi sözler s. 284 de söyle dıyor.
"İman Tevhidi,Tevhid teslimi,teslim tevekkülü,tevekkül saadet-i dareyni iktiza eder."
Sponsor Bağlantı

HawasHasan
O şimdi Memlekette..
Administrator
*

Toplam Oyu: 1119

Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..

« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2007, 05:41:40 »

evet..
Cümlemizi İnşaAllah..
Sponsor Bağlantı

WwwMuhabbetullahCom
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2007, 09:46:03 »

ALLAH hepimizi ıslah etsin insALLAH...
Bediüzzaman Said Nursi sözler s. 284 de söyle dıyor.
"İman Tevhidi,Tevhid teslimi,teslim tevekkülü,tevekkül saadet-i dareyni iktiza eder."

Allah Razı Olsun
Sponsor Bağlantı

Etiket: