Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu peygamber efendımızden guzel oğutler
Cevap SayisiCevap Sayisi: 4 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 178 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: peygamber efendımızden guzel oğutler  (Okunma Sayısı 178 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
guler
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 29

« : 18 Mart 2007, 00:43:57 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Posted: Fri Mar 16, 2007 7:14 pm    Post subject: Peygamber Efendimizden öğütler......   

--------------------------------------------------------------------------------

1-) Hergün okuyabildiğin kadar Kur'an oku, Peygamber (sav)'e de salatı çokca getir.

2-) Beş vakit namaz ile velevki iki rekat ta olsa gece ve kuşluk namazına devam et.

3-) Üzerine farz olan zekatı ver. Az da olsa hergün sadaka ver. Eğer verecek bulamaz isen bu vazifeyi güzel söylemekle yerine getir. Ramazan orucu ile beraber her ayda üçgün oruç tut.

4-) ALLAH'ın sevdiklerinden olmak istemez misin? Peygamber'in Muhammed (sav)'i, O'nun Ailesini sev, anne ve babaya iyilik yap.

5-) Sen:" Ya Rabbi, Ya Rabbi" deyipte, ALLAH'ın: "Evet Ey kulum, iste istediğin verilir" dediği kimselerden olmak istemez misin? Ohalde yiyeceğini temizle ki duan kabul olsun. İnsanlara kendinden daha insaflı ol. İnsanlara güzel ahlakla davran.

6-) Duası kabul edilenlerden ve Kıyamet günü sayfası nurla parlayanlardan olmayı istemez misin? Kalbini temizle, "La İlahe İllALLAH" zikrini çok yap, günahlarına, mü'min erkek ve mü'min kadınlar için tevbe ve istiğfar yap. ALLAH'ı hatırlamaktan habersiz olanlardan olma.

7-) ALLAH'a hamdeden, şükreden, O'na yakın olanlardan olmak istemez misin? Şu var ki kul: El-Hamdülillah, derse, ALLAH: " Kulum Bana hamdetti, Bana şükretti" der. Ohalde: el-Hamdülillahi ve Selamün ala İbadihillezinestafa" zikrini çokça yap.

8-) ALLAH'a şükredenlerden ve ALLAH'ın neslini islah ettiği kimselerden olmayı istemez misin? Ohalde şu iki ayetteki duaya devam etmelisin:

A-) " Rabbim, bana ve anama, babama lutfettiğin nimete şükretme, Senin beğeneceğin faydalı bir iş yapmamı gönlüme ilham eyle ve Rahmetinle beni iyi kullarının arasına koy". (Neml:19).

B-) " Rabbim beni, bana ve anama, babama verdiğin nimete şükretmeye razı olacağın yararlı işleri yapmaya sevkeyle, benim için neslimden de salahı devam ettir. Ben Sana yöneldim, Sana teslim oldum." (Akaf:15).

9-) Hem dünyanı hem ahiretini toplayan şeyi sana göstereyim mi? Ohalde ALLAH'ın emirlerini gücün yettiği kadar yerine getirmeye çalış: " Ey insanlar, ruku edin, secde edin, Rabbinize ibadet edin, hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz. " (Hac:77).

10-) Bütün herşeyin özünü göstermemi ister misin? " ALLAH'a inandım de, sonra da dosdoğru istikamet üzere ol. "
Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: peygamber efendımızden guzel oğutler
« Posted on: 20 Kasım 2008, 09:38:52 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: peygamber efendımızden guzel oğutler oyunları, peygamber efendımızden guzel oğutler programı, peygamber efendımızden guzel oğutler oyunu indir, peygamber efendımızden guzel oğutler program yükle, peygamber efendımızden guzel oğutler download, peygamber efendımızden guzel oğutler hikayeleri, peygamber efendımızden guzel oğutler resimleri, peygamber efendımızden guzel oğutler haber, peygamber efendımızden guzel oğutler yükle, peygamber efendımızden guzel oğutler videosu, peygamber efendımızden guzel oğutler msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
tebliğci
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2007, 20:48:55 »

ALLAHIM ŞÜPHESİZ BU DİNE UYMAKTAN VEDE SANA DUA ETMEKTEN HİÇ BEDBAHT OLMADIM
ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIM İÇİN BU DAVAYA SIKISIKIYA BAĞLANMAK NE GÜZEEL
HEP HAKİKATLER VEDE GÜSELLİKLERLE DOLU BUDAVA
Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Siηηєя
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 118

« Yanıtla #2 : 24 Mart 2007, 08:19:35 »

ALLAHIM ŞÜPHESİZ BU DİNE UYMAKTAN VEDE SANA DUA ETMEKTEN HİÇ BEDBAHT OLMADIM
ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIM İÇİN BU DAVAYA SIKISIKIYA BAĞLANMAK NE GÜZEEL
HEP HAKİKATLER VEDE GÜSELLİKLERLE DOLU BUDAVA

Hakikatler kıymetsiz ellerde kıymetsiz olur........ paylaşım için ALLAH cc razı olsun

Lütfen konu açmadan önce daha önce verilmişmi verilmemişmi diye arama yapalım..

Sponsor Bağlantı

__EnSaR__
----BiLMeK icin BuLMaK LaZiM-KaVuSMaK iCiN öLMeK LaZiM--
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 16

« Yanıtla #3 : 24 Mart 2007, 10:09:23 »

B-) " Rabbim beni, bana ve anama, babama verdiğin nimete şükretmeye razı olacağın yararlı işleri yapmaya sevkeyle, benim için neslimden de salahı devam ettir. Ben Sana yöneldim, Sana teslim oldum." (Akaf:15).

Sponsor Bağlantı

HawasHasan
Estağfirullah..
Administrator
*

Toplam Oyu: 1114

Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..

« Yanıtla #4 : 24 Mart 2007, 13:49:08 »

ALLAH razı olsun..
Bu tavsiyeleri tutmayı nasip etsin..
Amin..

Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine Kur'anı çokça okuyanların,
'Bu zaman cihad zamanı değildir'
dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa, bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır.
Dediler ki;
'Ya RasulALLAH bunu söyleyecek kimse var mı dır?'
Rasulullah (S.A.V) buyurdu ki;
'Evet bu kimse ALLAH'ın ,meleklerin ve bütün insanlığın lanetlediği kimsedir.'
[İmam Nevevi;Tagribul Tezhib,Şifa-i Essudur,Meşariul Eşvag ila Mesari El Uşşag]

Sponsor Bağlantı

Etiket: