Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Peygamber Mescidinde Çifte Telli Oynamak
Cevap SayisiCevap Sayisi: 1 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 227 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Peygamber Mescidinde Çifte Telli Oynamak  (Okunma Sayısı 227 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şeyma_Su
Paylaşımcı üye
*

Toplam Oyu: 3

« : 20 Haziran 2008, 01:52:36 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Menkıbeler, hayat öpücükleri gibidir; nefesim kesildiği zamanlarda beni ayağa kaldırırlar!
Sevgili Peygamberimizin mübarek mescidinde, hazret-i Bilal’in kollarınıaçıp döne döne, şakır şukur oynaması ise en sevdiğim “hayatöpücüklerimden” biridir...
*
Olur iş değil! Bakarlar ki bir gün; Bilâl mescitte oynuyor! Hazret-i Ömer yaklaşarak yanına;
-Yâ Bilâl! Ne yapıyorsun böyle? Hiç mescitte oynanır mı?
Fakat Bilal-i Habeşi neşe içindedir. Şöyle bir daha yaylanıp döner kolları havada. Sonra Resulullah Efendimizi göstererek;
-Bak, der. Mescidin sahibi orada, bana ancak o karışabilir!..
Bunu Hazret-i Ömer’e söyler ki; gadabıyla meşhur, öfkesinden yer bile titrer!..
-Vah vaah, diye üzülür eshab... Bilal aklını kaçırdı, çıldırmış, derler!..
*
Hazret-i Ömer üstelemez. Durumu Resûlullaha arz edince, Efendimiz onu yanlarına çağırarak; “az önce neden oynadığını” sorarlar.
-Sevincimden yâ ResûlALLAH. Rabbimin bana olan bir ihsanından...
-Hangi ihsanından?
-Yâ ResûlALLAH, ALLAHü teâlâ sana her şeyi verdi, ama bir şey vermedi.O sana vermediğini bana ihsan etti de onun için oynuyorum...
-O ihsan nedir yâ Bilâl? diye sorar Kâinatın Efendisi...
-Hidayet, der o zaman Hazret-i Bilal... İnsanların imanla şereflenmeyetkisini sana vermedi. Bu eğer senin elinde olsaydı, önce akrabanıimana getirirdin... En yakınlarından başlardın da sıra bana gelmezdi...Fakat... İşte akrabaların seni inkâr ederken, ben... Hem de hor vehakir görülen, aşağılanıp işkence edilen... Habeşistan’dan gelmiş karabir köle olan ben, sana îman ettim, seni sevdim, hattâ âşığın oldum...Canım senin yoluna fedâ olsun ya Resulullah!..
Ben oynamayayım da kim oynasın?..
*
Bu sözler, Resûlullah’ın çok hoşuna gider. Hazret-i Ömer’e dönerek;
-Bırak ya Ömer, diye tebessüm ederler...
Hakkıdır, bırak da oynasın Bilal!..

Muammer Erkul

Göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten,
                Affet senden habersiz aldığım her nefesten...

N.F.K ..........

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Peygamber Mescidinde Çifte Telli Oynamak
« Posted on: 20 Kasım 2008, 19:57:52 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Peygamber Mescidinde Çifte Telli Oynamak oyunları, Peygamber Mescidinde Çifte Telli Oynamak programı, Peygamber Mescidinde Çifte Telli Oynamak oyunu indir, Peygamber Mescidinde Çifte Telli Oynamak program yükle, Peygamber Mescidinde Çifte Telli Oynamak download, Peygamber Mescidinde Çifte Telli Oynamak hikayeleri, Peygamber Mescidinde Çifte Telli Oynamak resimleri, Peygamber Mescidinde Çifte Telli Oynamak haber, Peygamber Mescidinde Çifte Telli Oynamak yükle, Peygamber Mescidinde Çifte Telli Oynamak videosu, Peygamber Mescidinde Çifte Telli Oynamak msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
gülbahçe
Paylaşımcı üye
*

Toplam Oyu: 4

« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2008, 10:24:59 »

::)asrı saadette yaşamayı o kadar çok isterdimki... Embarrassed Embarrassed Embarrassed

KİMİ ZAMAN GÜLMEKTİR,KİMİ ZAMAN SEVMEKTİR KİMİ ZAMAN ÖLMEKTİR DÜNYA...

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Etiket: