Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Rabbim! Ben de var yok; Sende yok yok...
Cevap SayisiCevap Sayisi: 10 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 563 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Rabbim! Ben de var yok; Sende yok yok...  (Okunma Sayısı 563 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
efza
İLİMSİZ AMEL HEDER,AMELSİZ İLİM VEBALDİR.
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 32

Bana bir ben lazım birde Anlayan...

« : 25 Aralık 2007, 09:47:05 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

KÜÇÜK ÇOCUKLARIN çok sevdiğim bir halleri vardır. Kendilerinde olmayan, ama çok istedikleri bir şeyi anlatmak için, o minicik ellerini birleştirir, omuzlarını büzer ve boş avuç içlerini uzatıp göstererek “yok” derler. Onların tertemiz dünyalarında, “yok”u anlatmanın en sade, en etkili ve en samimi şekli, boş avuç içlerini kaldırıp göstermektir. “Bak ellerim bomboş. Bak ellerimde hiçbir şey yok” demektir bu.

Hem kendi çevremdeki, hem de başkaca çocuklarda şahit olduğum bu davranış, benim hep dikkatimi çekmiştir. Ne vakit, dua etmek için Rabbime ellerimi kaldırsam ve isteklerimi dile getirmeye başlasam, aklıma çocuklar gelir. Boş avuç içlerini göstere göstere “yok” diyen çocuklar… “ALLAH’ım” derim. “Rabbim! Bak ellerim bomboş. Ellerimde hiçbir şey yok. Ellerimde bir tek “yok” var. Ve ben, yoktan var ettiğin bu ellerle, Senin sonsuz keremine el açmaktayım. Çünkü ben de var yok; Sende yok yok.”

İşte bu hissiyatla, “İnsan şu kâinat içinde nazik ve nazenin bir çocuğa benzer” ifadelerini hatırlarım. Elimde tek var olan “yok” ile, sonsuz kerem sahibi bir Rabbin dergahında dua ederken ve arzularımı O’na arz ederken, elimdeki “yok,” sahip olduğum en büyük hazine olur, anlarım. Zaafımdan büyük bir kuvvet, aczimden, büyük bir kudret, fakirliğimden zenginlik çıkar, görürüm.

Ve ellerimdeki yegane var olan “yok” ile geldiğim Rabbimin huzurunda, O’nun sonsuz hazinelerinden dilerken, Descartes’in o meşhur sözünden çok daha esaslı bir hakikatı, bütün kâinata duyurmak isterim: “Dua ediyorum, öyleyse varım!”

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Rabbim! Ben de var yok; Sende yok yok...
« Posted on: 05 Aralık 2008, 16:59:32 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Rabbim! Ben de var yok; Sende yok yok... oyunları, Rabbim! Ben de var yok; Sende yok yok... programı, Rabbim! Ben de var yok; Sende yok yok... oyunu indir, Rabbim! Ben de var yok; Sende yok yok... program yükle, Rabbim! Ben de var yok; Sende yok yok... download, Rabbim! Ben de var yok; Sende yok yok... hikayeleri, Rabbim! Ben de var yok; Sende yok yok... resimleri, Rabbim! Ben de var yok; Sende yok yok... haber, Rabbim! Ben de var yok; Sende yok yok... yükle, Rabbim! Ben de var yok; Sende yok yok... videosu, Rabbim! Ben de var yok; Sende yok yok... msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
nilgunyalcin
>>...Dua ile...<<
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 8

« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2007, 11:13:14 »

Paylaşım için teşekkürler EFZA kerdeş.. 2yaşında bir yiğenim var ve o da o minicik ellirini pamuk ellerini açıp "gok" der..
"Dua edenin, 'Rabbim' demesi,
ALLAH‘ın 'efendim' demesinin ta kendisidir...
Birisi her gece kalkıp ALLAH‘ı anıyor, O'na dua ediyordu..
Şeytan ona dedi:
Ey ALLAH‘ı çok anan kişi ! Bütün gece ALLAH deyip çağırmana karşılık seni buyur eden var mı? Sana bir tek cevap bile gelmiyor, daha ne zamana kadar dua edeceksin?
Adamın gönlü kırıldı, başını yere koydu ve uyudu.
Rüyasında ona şöyle dendi:
Kendine gel uyan! Niye duayı, zikri bıraktın? Neden usandın? Adam: Buyur diye bir cevap gelmiyor ki, kapıdan kovulmaktan korkuyorum dedi.
Bunun üzerine dendi ki ona:
Senin ALLAH demen, O'nun buyur demesi sayesindedir...
Senin yalvarışın, ALLAH‘ın senin ruhuna haber uçurmasındandır...
Senin çabaların, çareler araman, ALLAH‘ın seni kendine yaklaştırması, ayaklarındaki bağları çözmesindendir...
Gafilin, cahilin canı, bu duadan uzaktır...
Çünkü Yarabbî demeye izin yok ona...
Ağzında da kilit var, dilinde de...
Zarara uğradığı zaman, ağlayıp, sızlamasın diye ALLAH ona dert, ağrı, sızı, gam, keder vermedi...
Bununla anla ki, ALLAH'a dua etmeni, O'nu çağırmanı sağlayan dert,
Dünya saltanatından daha iyidir...
Dertsiz dua soğuktur. Dertliyken yapılan dua gönülden kopar..."

Selametle..
Dua ile.

Sabrın Şehrinde Buluşmak Ümidi İle..

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
dilek_naz
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 11

« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2007, 19:53:52 »

emegine o güzell yüregine saglık efza kardeş gercekten cokk güzell olmuş..

rabbime acılan her eli boş cevirmez inşALLAH..

inşALLAH..

gönlüne saglık..

ALLAH razı olsun

SeNdEmİ SaKiN SuLaR DeNiZLeR GiBi BiR AnDa KaYbOLuP UzUn BiR SüRe SoNRa bÜyÜk bİr DaLgA İLe gELmEk iSTiYoRsuN?...

Sponsor Bağlantı

CanDost
Ya Rab! Bize Afiyet Ver!
Administrator
*

Toplam Oyu: 272

« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2007, 19:55:26 »

efza ve nilgunyalcin Rabbim sizden razı olsun
Ellerinize sağlık

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Sponsor Bağlantı

efza
Bilgili Üye
*

« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2007, 20:41:26 »

Saolasn Candost abi Sizdende Rabbim Razı olsun inşaALLAH
Devamı gelecek...

« Son Düzenleme: 25 Aralık 2007, 22:02:48 Gönderen: efza » Logged
Sponsor Bağlantı

CanDost
Ya Rab! Bize Afiyet Ver!
Administrator
*

« Yanıtla #5 : 25 Aralık 2007, 20:42:40 »

Cantürk ?
Sponsor Bağlantı

efza
Bilgili Üye
*

« Yanıtla #6 : 25 Aralık 2007, 22:04:18 »

çok pardon küçük bir yanlışlık oda nerden çıktı Candost abi gülümseme
Kusura bakma inşaALLAH. Utangaç
Sponsor Bağlantı

CanDost
Ya Rab! Bize Afiyet Ver!
Administrator
*

« Yanıtla #7 : 26 Aralık 2007, 21:17:46 »

Estağfirullah ne kusuru kardeşim
Sponsor Bağlantı

kafkas_
Paylaşımcı üye
*

Toplam Oyu: 3

ALLAH Var ,Keder Yok

« Yanıtla #8 : 19 Şubat 2008, 18:05:30 »

Yok bildiklerim senin nazarındadır
Yitirdiklerim senin katındadır
Bitirdiklerim senin yanındadır
Unuttuklarım senin hatırındadır
Unutulmuşları sonunda sen anarsın
Gidene de kalana da Varis sensin

Allah Razı Olsun.......... bunu sizmi yazdınız?? Şaşkın

Her Babayiğidin Harcı Değildir Yusufluk ve..Her Kadının Harcı Değildir Yusuf Yüreklileri Taşıyabilmek, Layık Olabilmek, Züleyha Olabilmek!..

Sponsor Bağlantı

ceylin01
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 0

« Yanıtla #9 : 24 Mayıs 2008, 11:07:51 »

Yüreğine sağlık kardeşim çok duygulandım bütün dualarımızı Rabbim kabul etsin AMİN...
Sponsor Bağlantı

imam hatipli
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 1

« Yanıtla #10 : 03 Ağustos 2008, 20:05:53 »

ağzına sağlık çook güzel
 Tebessüm
Sponsor Bağlantı

Etiket: