|
|
 |
« : 29 Aralık 2007, 12:36:47 » |
|
 |
|
 |
 |
Hepimiz ağzımızı açtığımızda, hayatın zorluklarından, işin gücün bitmemesinden yakınırız,tüm dünyanın yükünü biz taşıyormuş gibi hisettiğimiz zamanlar olur.. Birgün okul dönüşü eve geldiğimde babannemin onun deyimi ile ahiretliği(yani kadim dostu) vardı,yaşlı insanlarla oturup konuşmak ,onların hayat tecrübelerini dinlemek oldum olası hoşuma gider, biraz sohbetten sonra ; Ben odama gidiyim,Dünyanın işi hiç bitmiyor ki bıktım artık,dedim.. vay kızım vay 2 dk daha otur ,bu saçlar nasıl beyazladı öğren ,ondan sonrada haline şükret dedi babannemin ahiretliği konuşmaya başladı . Ben aslında öylesine söylemiştim dil alışkanlığı ama teyzenin anlatası gelmişti, oturup dinledim ve anlattıklarını sizede aktarıyorum , Ben, çok genç yaşta gelin gittim, evde bir sürü kişi var herşeyle ben ilgileniyordum, sabah namazından sonra kahvaltı hazırlıyorum herkes yiyor ondan sonra ineklere koyunlara bakıyorum,tarlaya gidiyorum, akşama kadar çalışıyorum,akşam gelip yemek yapıyorum ondan sonrada gaz lambasının ışığında, halı kilim dokuyorum,şimdiki gibi nerde kıyafet elde pamuk ipi büküp tezgahta dokuyoruz onuda kesip kendimize kıyafet yapıyoruz ama derede yıkadığımız için 2 aya kalmadan parçalınıyor bu arada evde horanta(kalabalık demek istiyor) çok herkesin kıyafetini ben yapıyorum ve derede ben yıkıyorum ve iki aya bir tekrar ip büküp kıyafet dikiyorum,hamile kalsan öyle bırak doktora ,hastaneye gitmeyi çocuk evde bile doğmazdı ,ya tarlada ya bağda bahçede onuda sarar sarmalar işini gücüne devam ederdin etmek zorundaydın yaranabilsen ne alâ birde bir sürü azar iştirdin .,hasta olmaya hakkın yok olsa işi gücü kim yapacak.. Şimdi senin evde her işi yapan makinan var, her istediğinizi alıp giyiyor yiyorsunuz ,bir çocuğunuz olsa kırk kere doktora gidiyorsunuz , karışanınız yok ne güzel daha ne istiyorsunuz ,rahatlık batmasın dedi..dert söyletir derler ya teyze baya bir uzun konuştu ben birazını özetledim..
Oysa teyzenin söylediklerinin dahasını babannem hep ikrar eder..
Aslında ne kadar haklılar, onu dinleyince benim dert ettiğim şeyler ne kadar basit geldi ,sonra tüm onları ben yapmışım gibi hayal ettim Aman ALLAHım ben ölürdüm heralde diye içimden geçirdim..haklıydı ne güzel söylemişti rahatlık batmasın derken.. Sorunsuz hayat yoktur, herkesin kendine göre mutlaka sorunları vardır ama onları kıyaslayacağınız başka sorunlu hayatlarda vardır,eğer şimdi evinizden ya da işyerinizde internetten bunu okuyabiliyorsanız teknolojiden faydalabilecek kadar imkanınız var demektir, ne güzel ..Bu imkana sahip olamayan bir sürü insan var,mutlu olmak için bir sebeptir bu bence..
Hayat güllük gülüstanlık değil elbetteki sorunlar olacaktır ama bardağın dolu tarafıda vardır mutlaka önemli olan onu görebilmektir..ALLAH(c.c) dağına göre kar verir derler sorunları aşabilecek güç içimizde vardır ,yeterki bardağın dolu tarafını görebilelim.. Mevlamız şükredecek o kadar güzellikler vermiş ki sorunlara dalıp onları göz ardı etmeyelim ,bu dünyada bulunma sebebimizi unutmayalım..
Ve asla unutmayalım ki ,bizim gözümüzde büyüttüğümüz sorunlara acıyla gülen insanlarda yaşıyor bu dünyada…
Kimseye rahatlık batmasın diyerek noktayı koyuyorum .ALLAH(c.c)a Emanet olun..
Saygılar.. ~~EFZA~~
|
|
 |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
|
|
Logged |
|
|
|
Robot Moderatör
|
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..
Anahtar Kelimeler: Rahatlık batmasın.. oyunları, Rahatlık batmasın.. programı, Rahatlık batmasın.. oyunu indir, Rahatlık batmasın.. program yükle, Rahatlık batmasın.. download, Rahatlık batmasın.. hikayeleri, Rahatlık batmasın.. resimleri, Rahatlık batmasın.. haber, Rahatlık batmasın.. yükle,
Rahatlık batmasın.. videosu, Rahatlık batmasın.. msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2007, 14:42:38 » |
|
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2007, 14:46:19 Gönderen: hiba »
|
|
SeNdEmİ SaKiN SuLaR DeNiZLeR GiBi BiR AnDa KaYbOLuP UzUn BiR SüRe SoNRa bÜyÜk bİr DaLgA İLe gELmEk iSTiYoRsuN?...
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
Logged |
|
|
|