Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Rahatlık batmasın..
Cevap SayisiCevap Sayisi: 8 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 454 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Rahatlık batmasın..  (Okunma Sayısı 454 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
efza
İLİMSİZ AMEL HEDER,AMELSİZ İLİM VEBALDİR.
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 32

Bana bir ben lazım birde Anlayan...

« : 29 Aralık 2007, 12:36:47 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Hepimiz ağzımızı açtığımızda, hayatın zorluklarından, işin gücün bitmemesinden yakınırız,tüm dünyanın yükünü biz taşıyormuş gibi hisettiğimiz zamanlar olur..
Birgün okul dönüşü eve geldiğimde babannemin onun deyimi ile ahiretliği(yani kadim dostu) vardı,yaşlı insanlarla oturup konuşmak ,onların hayat tecrübelerini dinlemek oldum olası hoşuma gider, biraz sohbetten sonra ;
   Ben odama gidiyim,Dünyanın işi hiç bitmiyor ki bıktım artık,dedim..
   vay kızım vay 2 dk daha otur ,bu saçlar nasıl beyazladı öğren ,ondan sonrada haline şükret dedi babannemin ahiretliği konuşmaya başladı . Ben aslında öylesine söylemiştim dil alışkanlığı ama teyzenin anlatası gelmişti, oturup dinledim ve anlattıklarını sizede aktarıyorum ,
    Ben, çok genç yaşta gelin gittim, evde bir sürü kişi var herşeyle ben ilgileniyordum, sabah namazından sonra kahvaltı hazırlıyorum herkes yiyor ondan sonra ineklere koyunlara bakıyorum,tarlaya gidiyorum, akşama kadar çalışıyorum,akşam gelip yemek yapıyorum ondan sonrada gaz lambasının ışığında, halı kilim dokuyorum,şimdiki gibi nerde kıyafet elde pamuk ipi büküp tezgahta dokuyoruz onuda kesip kendimize kıyafet yapıyoruz ama derede yıkadığımız için 2 aya kalmadan parçalınıyor bu arada evde horanta(kalabalık demek istiyor) çok herkesin kıyafetini ben yapıyorum ve derede ben yıkıyorum ve iki aya bir tekrar ip büküp kıyafet dikiyorum,hamile kalsan öyle bırak doktora ,hastaneye gitmeyi çocuk evde bile doğmazdı ,ya tarlada ya bağda bahçede onuda sarar sarmalar işini gücüne devam ederdin etmek zorundaydın yaranabilsen ne alâ birde bir sürü azar iştirdin .,hasta olmaya hakkın yok olsa işi gücü kim yapacak.. 
    Şimdi senin evde her işi yapan makinan var, her istediğinizi alıp giyiyor yiyorsunuz ,bir çocuğunuz olsa kırk kere doktora gidiyorsunuz , karışanınız yok ne güzel daha ne istiyorsunuz ,rahatlık batmasın dedi..dert söyletir derler ya teyze baya bir uzun konuştu ben birazını özetledim..

Oysa teyzenin söylediklerinin dahasını babannem hep ikrar eder..

Aslında ne kadar haklılar, onu dinleyince benim dert ettiğim şeyler ne kadar basit geldi ,sonra tüm onları ben yapmışım gibi hayal ettim Aman ALLAHım ben ölürdüm heralde diye içimden geçirdim..haklıydı ne güzel söylemişti rahatlık batmasın derken..
    Sorunsuz hayat yoktur, herkesin kendine göre mutlaka sorunları vardır ama onları kıyaslayacağınız başka sorunlu hayatlarda vardır,eğer şimdi evinizden ya da işyerinizde internetten bunu okuyabiliyorsanız teknolojiden faydalabilecek kadar imkanınız var demektir, ne güzel ..Bu imkana sahip olamayan bir sürü insan var,mutlu olmak için bir sebeptir bu bence..

Hayat güllük gülüstanlık değil elbetteki sorunlar olacaktır ama bardağın dolu tarafıda vardır mutlaka önemli olan onu görebilmektir..ALLAH(c.c) dağına göre kar verir derler sorunları aşabilecek güç içimizde vardır ,yeterki bardağın dolu tarafını görebilelim..
  Mevlamız şükredecek o kadar güzellikler vermiş ki sorunlara dalıp onları göz ardı etmeyelim ,bu dünyada bulunma sebebimizi unutmayalım..

Ve asla unutmayalım ki ,bizim gözümüzde büyüttüğümüz sorunlara acıyla gülen insanlarda yaşıyor bu dünyada…

Kimseye rahatlık batmasın diyerek noktayı koyuyorum .ALLAH(c.c)a Emanet olun..

Saygılar..

~~EFZA~~
Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Rahatlık batmasın..
« Posted on: 05 Aralık 2008, 17:16:20 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Rahatlık batmasın.. oyunları, Rahatlık batmasın.. programı, Rahatlık batmasın.. oyunu indir, Rahatlık batmasın.. program yükle, Rahatlık batmasın.. download, Rahatlık batmasın.. hikayeleri, Rahatlık batmasın.. resimleri, Rahatlık batmasın.. haber, Rahatlık batmasın.. yükle, Rahatlık batmasın.. videosu, Rahatlık batmasın.. msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
nilgunyalcin
>>...Dua ile...<<
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 8

« Yanıtla #1 : 29 Aralık 2007, 12:57:35 »

Paylaşım için Teşekkürler...
Güzel demiş Teyzemiz ki bunu hep derler..
Mevla(c.c.) bizlere unutturmasın onların yaşadıklarını..

Selametle..
Dua ile..

Sabrın Şehrinde Buluşmak Ümidi İle..

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Hiba
Hiçe Sayılıyor Bak Dini İslam,Kan Gölüne Döndü Bak Afganistan
Administrator
*

Toplam Oyu: 151

Bayram mı Olurmuş Gözyaşlarından??

« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2007, 13:48:13 »

Allah Razı Olsun kardeşim...rabbim elimizdeki imkanların kıymetinii bilip şükrünü eda edebilen kullarında eylesin bizleri...

BİR UMUT Kİ BEKLENİR ENGİNLERDE...

Sponsor Bağlantı

CanDost
Ya Rab! Bize Afiyet Ver!
Administrator
*

Toplam Oyu: 272

« Yanıtla #3 : 29 Aralık 2007, 13:49:51 »

efza kardeşim çok güzel dile getirmişsin MaşaALLAH
İnanın elimizdeki imkanlara bakarsak Cennette yaşıyoruz
Yeter ki elimizdekilerin kıymetini bilelim
Çok afedersiniz bir gaz çıkarmanın ne büyük bir nimet olduğunu
Gece saatlerce gaz sıkıntısından ağlayan bebeğinin sırtını sıvazlayan anne bilir
Varken herşeyin değerini bilelim ve nankörlük etmeyelim
Bunu hem sıhhat hem de maddi olanaklar için söylüyorum
Ve her şey için mutlaka Yaratana şükredelim

Teşekkürler efza

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Sponsor Bağlantı

efza
İLİMSİZ AMEL HEDER,AMELSİZ İLİM VEBALDİR.
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 32

Bana bir ben lazım birde Anlayan...

« Yanıtla #4 : 29 Aralık 2007, 14:06:23 »

efza kardeşim çok güzel dile getirmişsin MaşaALLAH
İnanın elimizdeki imkanlara bakarsak Cennette yaşıyoruz
Yeter ki elimizdekilerin kıymetini bilelim
Çok afedersiniz bir gaz çıkarmanın ne büyük bir nimet olduğunu
Gece saatlerce gaz sıkıntısından ağlayan bebeğinin sırtını sıvazlayan anne bilir
Varken herşeyin değerini bilelim ve nankörlük etmeyelim
Bunu hem sıhhat hem de maddi olanaklar için söylüyorum
Ve her şey için mutlaka Yaratana şükredelim

Teşekkürler efza

ALLAH razı olsun yorumlarınız için Asıl ben Teşekkür ederim.
Sizler okudukça paylaşırım inşaALLAH.
Vesselam.
Sponsor Bağlantı

gullerim
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2007, 14:28:23 »

ALLAH c.c. razı olsun kardeşim yüreğine sağlık

mahmut ustaosmanoğlu (k.s.) hz köyde yasamış çocukluğunu annesi gercekten bulunmaz iman abidesiymiş
hatta efendi hz diyor ki her anne benim annem gibi olsaydı her çocukta bir mahmut olurdu o iman abidesi anne diyorki köydeki zor işler için çünkü gercekten zor bu işler olmasın günde 100 rekat namaz kılayım
hakkaten zor Sad
elhamdülillah öyle yaşamıyoruz ama bunun şükrünü de yapmak lazım
şimdide köyde yasıyanların işleri bile kolay oldu
onlardada çamasır makinesi çeşme elektirik vs vs kolaylaştırıcı araçlar var hamdolsun
demekki şimdi biz 100 rekat namaza müsaitizz gülümseme
çok konuştum  Tebessüm
güzel bi yazıydı kardeş teşekkürler
Sponsor Bağlantı

dilek_naz
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 11

« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2007, 14:42:38 »

efza can ALLAH cc razı olsun emegine saglık...

teyzemiz cokk güzell sölemiş..

elimizdekilerin kıymetini bilmemiz gerekir... biz cokk rahat yaşıyoruz ve herşey elimizin altında...

tekrara saolasın cokkk güzeldi...

cok ders cıkarmamız gerekir..

ELHAMDÜLİLLAH...
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2007, 14:46:19 Gönderen: hiba » Logged

SeNdEmİ SaKiN SuLaR DeNiZLeR GiBi BiR AnDa KaYbOLuP UzUn BiR SüRe SoNRa bÜyÜk bİr DaLgA İLe gELmEk iSTiYoRsuN?...

Sponsor Bağlantı

esra 20
Bazı şeylerde tarafsız olmayı bilmeli insan..en çokda hakkı hakedene vermeyi.. yine söylüyorum bişey yapamıyorsan yapana saygı duyacaksın.. kimi, neyi, nasıl, eleştirdiğini de bileceksin..
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 3

EyvALLAH!!! Selametle...

« Yanıtla #7 : 29 Ocak 2008, 01:41:24 »

bu anlatılanlar çok tanıdık geldi gerçekten..o çileleri çekenler şimdilerde bu makinalaru çıkaranlara dua ediyor..gerçekten o zamanlar çok zor yokluk bi taraftan ağır işler bide teyzemin dediği gibi yaranılmama hiç bişekilde takdir edilmeme bütün bunlar üst üste gelince o ağır şartlarda yaşamıyoruz iyi ki  bazen annem diyo ki şu yaşınızda kocadınız.biz sizin gibiyken ...  Utangaç Utangaç

haliimize çoooook şükretmeliyiz...

Sponsor Bağlantı

zikrifikri
Paylaşımcı üye
*

Toplam Oyu: 3

« Yanıtla #8 : 19 Temmuz 2008, 16:31:10 »

süper olmuş teşekkürler devamını bekleriz ALLAHa emanet olun.
Sponsor Bağlantı

Etiket:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Muhabbetullah.Com Bağlantılar
Credit Card | Adverse Credit Remortgage | Dish TV | Direct TV | Problem Mortgage
|Reklam| |Alıntı Koşulları| |Arşiv| |Arşiv2| |Wap| |Wap2| |imode| |XML| |Rss1| |Rss| |Tags| |Sitemap| |UrlList|

kurye Diyet | Zayıflama Program Download Forum diyet ilahiler zayıflama dizi izle ssk Gazeteler video izle Sohbet tv izle evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat Araba Yarışı oYuNLAR
Muhabbetullah.Com En iyi 1024x768 - 1280x1024 ekran çözünürlüğünde görüntülenir.
Muhabbetullah.Com Bir Forum Sistemidir.ve siteye gönderilen tüm mesajlar onaydan geçmeksizin anında paylaşılmaktadır. Muhabbetullah.Com Yönetimi yazılan mesajlardan sorumlu değildir.
Yasalara aykırı bulduğunuz mesajları linkleriyle beraber HawasHasan[at]Gmail.Com adresine bildirebilirsiniz. Şikayetiniz en kısa sürede incelemeye alınacaktır.
For English Please let us know any illegal activity to HawasHasan[at]Gmail.Com