Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Risale-i nur hizmetinde bize düşenler nelerdir?
Cevap SayisiCevap Sayisi: 6 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 271 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Risale-i nur hizmetinde bize düşenler nelerdir?  (Okunma Sayısı 271 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hasbihal
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 14

« : 26 Mayıs 2008, 17:24:29 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

1. Once kendi imanimizi kirtarmak sonra baskalarinin imanini kurtaracak surette calismak...
2. Nurlarin nesri
3. Nurlari program yapip hayata gecirmek

26. mektub 10. mesele   ..

Onuncu Mesele

Ziyaretçilere ait bazı dostlar tarafından ihtar ile bir düstur izah edilmek istenilmiştir. Onun için yazılmıştır.

Malûm olsun ki, bizi ziyaret eden, ya hayat-ı dünyeviye cihetinde gelir; o kapı kapalıdır. Veya hayat-ı uhreviye cihetinde gelir. O cihette iki kapı var:

Ya şahsımı mübarek ve makam sahibi zannedip gelir. O kapı dahi kapalıdır. Çünkü ben kendimi beğenmiyorum; beni beğenenleri de beğenmiyorum. Cenâb-ı Hakka çok şükür, beni kendime beğendirmemiş.

İkinci cihet, sırf Kur'ân-ı Hakîmin dellâlı olduğum cihetledir. Bu kapıdan girenleri ale'r-re'si ve'l-ayn kabul ediyorum. Onlar da üç tarzda olur:

Ya dost olur,

ya kardeş olur,

ya talebe olur.

Dostun hassası ve şartı budur ki: Katiyen Sözlere ve envâr-ı Kur'âniyeye dair olan hizmetimize ciddî taraftar olsun; ve haksızlığa ve bid'alara ve dalâlete kalben taraftar olmasın; kendine de istifadeye çalışsın.

Kardeşin hassası ve şartı şudur ki:  Hakikî olarak Sözlerin neşrine ciddî çalışmakla beraber, beş farz namazını edâ etmek, yedi kebâiri işlememektir.

Talebeliğin hassası ve şartı şudur ki: Sözleri kendi malı ve telifi gibi hissedip sahip çıksın ve en mühim vazife-i hayatiyesini onun neşir ve hizmeti bilsin.

İşte bu üç tabaka, benim üç şahsiyetimle alâkadardır::
Dost, benim şahsî ve zâtî şahsiyetimle münasebettar olur. Kardeş, abdiyetim ve ubudiyet noktasındaki şahsiyetimle alâkadar olur. Talebe ise, Kur'ân-ı Hakîmin dellâlı cihetinde ve hocalık vazifesindeki şahsiyetimle münasebettardır

Şu görüşmenin de üç meyvesi var:

Birincisi:

Dellâllık itibarıyla mücevherât-ı Kur'âniyeyi benden veya Sözlerden ders almak; velev bir ders de olsa.

İkincisi:

İbadet itibarıyla uhrevî kazancıma hissedar olur.

Üçüncüsü:

Beraber dergâh-ı İlâhiyeye müteveccih olup rapt-ı kalb ederek, Kur'ân-ı Hakîmin hizmetinde el ele verip tevfik ve hidayet istemek. ....Eğer talebe ise, her sabah mütemadiyen ismiyle, Bazen hayaliyle dahi yanımda hazır olur, hissedar olur. Eğer kardeş ise, birkaç defa hususî ismiyle ve suretiyle dua ve kazancımda hazır olup hissedar olur. Sonra umum ihvanlar içinde dahil olup, rahmet-i İlâhiyeye teslim ediyorum ki, dua vaktinde "ihvetî ve ihvânî" dediğim vakit onlar içinde bulunur. Ben bilmezsem, rahmet-i İlâhiye onları biliyor ve görüyor. Eğer dost ise ve ferâizi kılar ve kebâiri terk ederse, umumiyet-i ihvan itibarıyla duamda dahildir. Bu üç tabaka dahi beni mânevî dua ve kazançlarında dahil etmek şarttır.
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2008, 17:50:40 Gönderen: hasbihal » Logged

Elhamdülillahi alâ ni’metil islâm. Ve alâ tevfîkil îmân. Ve alâ hidâyetil rahmân.”[/b]

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Risale-i nur hizmetinde bize düşenler nelerdir?
« Posted on: 05 Aralık 2008, 12:29:46 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Risale-i nur hizmetinde bize düşenler nelerdir? oyunları, Risale-i nur hizmetinde bize düşenler nelerdir? programı, Risale-i nur hizmetinde bize düşenler nelerdir? oyunu indir, Risale-i nur hizmetinde bize düşenler nelerdir? program yükle, Risale-i nur hizmetinde bize düşenler nelerdir? download, Risale-i nur hizmetinde bize düşenler nelerdir? hikayeleri, Risale-i nur hizmetinde bize düşenler nelerdir? resimleri, Risale-i nur hizmetinde bize düşenler nelerdir? haber, Risale-i nur hizmetinde bize düşenler nelerdir? yükle, Risale-i nur hizmetinde bize düşenler nelerdir? videosu, Risale-i nur hizmetinde bize düşenler nelerdir? msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
üstad
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 0

« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2008, 13:29:58 »

ALLAH razı olsun güzel bir konuya değin mişsin Tebessüm
Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
hasbihal
Süper Üye
*

« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2008, 21:44:34 »

Ecmain
 Teşekkürler
Sponsor Bağlantı

EL-KITAL
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 20

« Yanıtla #3 : 21 Ağustos 2008, 12:56:00 »

Allah Razı Olsun

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Sponsor Bağlantı

hasbihal
Süper Üye
*

« Yanıtla #4 : 21 Ağustos 2008, 16:00:24 »

Ecmain
Sponsor Bağlantı

belemir02
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 7

« Yanıtla #5 : 21 Ağustos 2008, 16:05:06 »

ALLH risale i nur talebesi olmayı nasip etsin İNŞ.
 Allah Razı Olsun

''Zalime gelip çatan adalet günü, mazlumun uğradığı cevir ve cefa mihnetinden çetindir. Şiddet son dereceyi buldu mu ferahlık gelir çatar. Bela halkaları tam daraldı mı genişlik yüz gösterir.''
Hz. ALİ

Sponsor Bağlantı

ayşegül
sen yolcu şu yalan dünya hancıdır öyle bir gün var ki yürekte sancıdır yer gök bir olup da hesap sorulunca en sevdiğin bile senden davacıdır...
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 41

ya sabr..

« Yanıtla #6 : 21 Ağustos 2008, 16:06:39 »

Allah Razı Olsun

[/URL]
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Sponsor Bağlantı

Etiket: