Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Sahabede İslam'ı aynen anlatma titizligi!..
Cevap SayisiCevap Sayisi: 11 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 309 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sahabede İslam'ı aynen anlatma titizligi!..  (Okunma Sayısı 309 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
HawasHasan
O şimdi Memlekette..
Administrator
*

Toplam Oyu: 1119

Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..

« : 14 Eylül 2007, 00:08:55 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Musluman, Sahabeye buyuk deger verir, cok sever. Cunku Sahabe, Rasulullah'ta (aleyhissalatu vesselam) gordugunu eksIksiz anlatma titizligine sahip essiz insandir. Islam'i onlar kadar anlayan baska kimse yoktur. Cunku onlar bizzat olaylara sahit olmus, fiilen yasamislardir.

Sahabenin sahit oldugu bir olayi nasil bir titizlikle anlattigini asagidaki ornek ile gorecegiz. Bu misalde de gorecegiz ki, sahabe Rasulullah'ta gordugunu anlatmada essiz ve misilsizdir. Ne gormuslerse eksIksiz aktarma titizligine onlar en onde sahipler. Onlari devreden cikaranlar, Rasulullah'i (aleyhissalatu vesselam) anlatani devreden cikaranlar demek olur ki, buna hicbir inanmis insan razi olamaz.

Iste mesaj yuklu bir anlatim olayi...

Buyuk Sahabi Hazret-i Selman-i Farisi (radiyALLAHu anh) , Tabiinden Nehdi ile yol kenarindaki bir agacin altinda oturuyorlardi. Bu sirada Selman kalkarak agacin kurumus dallarindan birini alip sararmis yapraklari dokulunceye kadar sallamaya basladi.

Arkadasi Nehdi de kendisine bakiyordu. Hazret-i Selman (radiyALLAHu anh) merakla bakan arkadasina;

- Nicin boyle yapiyorum biliyor musun? dedi.

- Hayir bilmiyorum, dedi arkadasi. Hazret-i Selman (radiyALLAHu anh) soyle acikladi yaptigini :

- Bir zaman, dedi, Rasulullah ile boyle bir agacin altinda oturmustuk, O da boyle kurumus bir dali yapraklari dokulunceye kadar sallamisti da, sonra bana da ayni sekilde sormustu :

- Biliyor musun Selman, nicin kurumus dali yapraklari dokulunceye kadar salliyorum? diye. Ben de bilmedigimi soyleyince su aciklamayi yapmisti. Demisti ki :

- Bir Musluman abdestini alir, namazlarini kilar, gucu yettigi kadar iyilikler yapar, hayir islerse, gunahlari daldaki su sararmis yapraklarin dokulusu gibi uzerinden dokulup gider. Ibadet ve iyilikleri onda bir gunah lekesi birakmaz... Bundan sonra Rasulullah, Hud Suresi'ndeki 114. ayeti okumustu. Ayette de, kilinan bes vakit namazla yapilan iyilik ve hayirlarin pismanlik duyulan gunahlari silecegine isaretler yapiliyordu. Bunlari anlatan Hazret-i Selman (radiyALLAHu anh) sozlerini soyle bagladi :

- Iste, dedi, ben de simdi kurumus dali ayni sekilde yapraklari dokulunceye kadar salliyorum ki, sahit oldugum o olayi aynen bir daha yasayarak eksIksiz anlatmis olayim da, kilinan namazlarla, yapilan iyilik ve hayirlarin, arada sirada dusulen gunahlarin silinmesine sebep oldugunu bir daha duyurmus olayim sayilayim!..

Iste size, Rasulullah'ta gordugunu aynen atlatma titizliginden bir ornek... Ibretlidir ki, kilinan bes vakit namazla, yapilan hayir hizmetlerinin, pismanlik duyulan gunahlarin affina sebep olacagini bildiren bu ayet de, dustugu bir gunah sebebiyle pismanlik duyup umitsizlige kapilan bir zatin sorusu uzerine gelmisti...

Medineli bu zat, bir ara bir gunaha maruz kalmis, sonra da kapildigi buyuk pismanlik ile Efendimiz (aleyhissalatu vesselam)'e gelerek bu gunahin caresini sormustu. Efendimiz (aleyhissalatu vesselam) boyle bir soruya hemen cevap vermeyip gelecek vahyi beklemeyi tercih etti. Nitekim cok gecmeden Hud Suresi'nde adi gecen ayet geldi. Ayetin isaret ve ikazi acikti :

- Gunaha maruz kalan insan, busbutun umitsizlige kapilip da dinî hayattan uzaklasma duygusuna girmesin. Bes vakit namazlarini kilsin, gucunun yettigi kadar hayir, hasenat hizmetleri yapsin; cunku ibadetler ve yapilan yardim hizmetleri, pismanlik duyulan gunahlarin silinip yok olmasina sebep olur!.. Sorusunun cevabini gelen ayetten boyle alan adam, cok sevinmis de demisti ki :

- Ya RasulALLAH, bu mujde sadece bana mi mahsus? Yoksa benim gibi tum pismanlik duyan gunahlilara da sâmil mi? Efendimiz (aleyhissalatu vesselam)'in cevabi sevindiriciydi... Buyurdu ki :

- Sadece sana degil, namazlarini kilan, hayir hasenat hizmetlerini ihmal etmeyen her pismanlik duyan gunahliya da sâmildir!

Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine Kur'anı çokça okuyanların,
'Bu zaman cihad zamanı değildir'
dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa, bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır.
Dediler ki;
'Ya RasulALLAH bunu söyleyecek kimse var mı dır?'
Rasulullah (S.A.V) buyurdu ki;
'Evet bu kimse ALLAH'ın ,meleklerin ve bütün insanlığın lanetlediği kimsedir.'
[İmam Nevevi;Tagribul Tezhib,Şifa-i Essudur,Meşariul Eşvag ila Mesari El Uşşag]

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Sahabede İslam'ı aynen anlatma titizligi!..
« Posted on: 04 Aralık 2008, 19:23:24 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Sahabede İslam'ı aynen anlatma titizligi!.. oyunları, Sahabede İslam'ı aynen anlatma titizligi!.. programı, Sahabede İslam'ı aynen anlatma titizligi!.. oyunu indir, Sahabede İslam'ı aynen anlatma titizligi!.. program yükle, Sahabede İslam'ı aynen anlatma titizligi!.. download, Sahabede İslam'ı aynen anlatma titizligi!.. hikayeleri, Sahabede İslam'ı aynen anlatma titizligi!.. resimleri, Sahabede İslam'ı aynen anlatma titizligi!.. haber, Sahabede İslam'ı aynen anlatma titizligi!.. yükle, Sahabede İslam'ı aynen anlatma titizligi!.. videosu, Sahabede İslam'ı aynen anlatma titizligi!.. msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
Sevvalk
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 145

MademÖlüm BirdefaGelecek Neden ALLAH İçin Olmasın

« Yanıtla #1 : 14 Eylül 2007, 10:44:24 »

Sad Allah Razı Olsun

GÜLLERİN   EFENDİSİ

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
HawasHasan
O şimdi Memlekette..
Administrator
*

« Yanıtla #2 : 14 Eylül 2007, 21:11:57 »

Ecmain İnşaAllah..
Sponsor Bağlantı

Sümeyra-1924
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 46

Hiçbir nizam İslam kadar kadına değer vermemiştir!

« Yanıtla #3 : 04 Ekim 2008, 17:41:39 »

Sadece sana degil, namazlarini kilan, hayir hasenat hizmetlerini ihmal etmeyen her pismanlik duyan gunahliya da sâmildir!

Allah Razı Olsun

“Aralarında hükmetmesi için ALLAH’a ve Rasulüne çağrıldıkları zaman mü’minlerin sözü yalnız: “İşittik ve itaat ettik” demektir. İşte kurtuluşa erenler bunlardır!” (Nur: 51)

Sponsor Bağlantı

ayşegül
sen yolcu şu yalan dünya hancıdır öyle bir gün var ki yürekte sancıdır yer gök bir olup da hesap sorulunca en sevdiğin bile senden davacıdır...
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 41

ya sabr..

« Yanıtla #4 : 06 Ekim 2008, 13:54:17 »

Allah Razı Olsun gerçekten çooooooooooook faydalı bir konu olmuş  Allah Razı Olsun
                                        Emeğine Sağlık

[/URL]
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Sponsor Bağlantı

HawasHasan
O şimdi Memlekette..
Administrator
*

« Yanıtla #5 : 06 Ekim 2008, 13:59:06 »

Ecmain Rica Ederim
Sponsor Bağlantı

REYHANİ
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 6

GAVS-I SEMADANİ

« Yanıtla #6 : 06 Ekim 2008, 21:04:38 »

ALLAH-u Zülcelâl razı olsun

Rabbim Şefaatlerine nail etsin İnşaALLAH

Cihad demek gücünün tamamını kullanmak imkanlarının tamamını kullanmak demektir....

İmmamı Rabbani...k.s...

"İman edenler ALLAH yolunda savaşır. İnkar edenler ise "tağut" yolunda..."
(Nisa suresi, 76)

Sponsor Bağlantı

nursi
Paylaşımcı üye
*

Toplam Oyu: 0

« Yanıtla #7 : 06 Ekim 2008, 22:35:31 »

Allah Razı Olsun Emeğine Sağlık konu çok güzel bizlerle paylaştığın için  Teşekkürler
Sponsor Bağlantı

Gülsümce
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 73

ALLAH'ım iman ziynetiyle beni güzelleştir.

« Yanıtla #8 : 07 Ekim 2008, 01:09:01 »

Rabbim onların gösterdiği titizliği bizlerede nasip etsin inş.
sağolasın çok nasihat yüklü bir paylaşım
  Allah Razı Olsun  Emeğine Sağlık

Sponsor Bağlantı

rabiaaa
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 14

YARABBİ Beni Bensiz Bırak Sensiz Bırakma

« Yanıtla #9 : 18 Ekim 2008, 21:46:23 »

Allah Razı Olsun guzel paylasım ıcın... Emeğine Sağlık

Ben Yaşadıkça KUR'AN'ın Bendesiyim.Ben Hz.Muhammed(s.a.v)'in Yolunun Tozuyum!!!

Sponsor Bağlantı

HawasHasan
O şimdi Memlekette..
Administrator
*

« Yanıtla #10 : 18 Ekim 2008, 21:50:22 »

Ecmain Rica Ederim
Sponsor Bağlantı

zeyynnep
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 57

« Yanıtla #11 : 18 Ekim 2008, 21:56:58 »

Allah Razı Olsun Emeğine Sağlık
Sponsor Bağlantı

Etiket: Sahabede İslam'ı aynen anlatma titizligi!..