Selamun Aleykum

| Ana Sayfam Yap |
| Sık Kullanılanlara Ekle |

Konular:15.496
Üyeler:20.779
Site Haritası

Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Reklam Vermek için Tıkla..

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Senİn MÜslÜmanliĞini ALLAH Daha İyİ Bİlİr Fakat Senİn Zahİrİn Bİzİ İlgİlendİrİr
Cevap SayisiCevap Sayisi: 4 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 174 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Senİn MÜslÜmanliĞini ALLAH Daha İyİ Bİlİr Fakat Senİn Zahİrİn Bİzİ İlgİlendİrİr  (Okunma Sayısı 174 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sümeyye
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 30

« : 17 Haziran 2008, 23:05:44 »

hidayete açılan kapı.. www.hidayetkapisi.com

Türkiye’deki yöneticiler ve parti liderleri laikliğe, demokrasiye, cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine bağlılıklarını sözleriyle ve fiilleriyle sürekli göstermektedirler. Başka bir ifade ile onlar bu halleriyle küfre bağlılıklarını göstermiş olurlar. Buna rağmen bazı Müslümanlar hâlâ bunları savunurlar ve şöyle derler: “Bunların kalplerinde iman vardır ve niyetleri iyidir.”

Bunlara cevap ve örnek olması açısından Resulullah (S.A.V.) amcası Abbas’a karşı olan tutumunu gösterebiliriz.

Resulullah (S.A.V.) Bedir savaşında Müslümanlara şöyle seslendi: “Haşim oğullarından ve başkalarından bazılarının zorla savaşa getirildiği ve bizimle savaşmak istemediklerini öğrendim. Kim Haşim oğullarından biriyle karşılaşırsa onu öldürmesin, kim Ebu El Buhturi bin Hişam veya Abbas bin Abdulmuttalible karşılaşırsa onları öldürmesin, bunlar zorla savaş meydanına getirildi.” Abbas ve diğer sayılan kişiler esir alındı. Mekke Devleti fidyeyle esirleri kurtarmak için Resulullah (S.A.V.)’le görüşmeler başlatınca, Resulullah (S.A.V.)’in amcası Abbas’tan ve diğer akrabaları için yüz altın Okıyya isteyince Abbas Resulullah (S.A.V.)’a “savaştan önce Müslüman idim”deyince Resulullah (S.A.V.) ona şöyle dedi:

“Senin müslümanlığını ALLAH daha iyi bilir, eğer dediğin gibi isen ALLAH seni ödüllendirir. Fakat, senin zahirin (görünüşün) bizi ilgilendirir.”

Halbuki Resulullah (S.A.V.) Abbas’ın savaşa zorla getirildiğini bildiği gibi onun müslümanlığını da biliyor olmalıdır. Fakat, Resulullah (S.A.V.) zahire göre hareket etmiştir. Ayrıca, bu uzun rivayetin siyakında Abbas “bende para yok” deyince Resulullah (S.A.V.) “Sen ve hanımın Ummul Fadl filan yerde sakladınız”dedi. Abbas bunu duyunca şöyle dedi “Senin ALLAH’ın resulü olduğunu biliyorum, sen bunu ALLAH’tan öğrendin. Çünkü ben ve hanımımla beraber paralarımızı saklarken bizden başka bir kişi yok idi.” Abbas pazarlık yaparak 20 altın Okıyya ödeyerek kurtuldu. (Buhari ve İbni İshak)

Buna dayanarak zorla olsa bile lâikliğe, demokrasiye cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine bağlılıklarını gösterenlere körü körüne savunucularına şöyle deriz: Bunların müslümanlığını ALLAH daha iyi bilir. Onların zahiri ise bizi ilgilendirir. Nasıl Abbas kâfir esir olarak muamele gördüyse Türkiye’deki yöneticiler, parti liderleri ve benzer liderler Müslümanlar tarafından aynı muameleye tabi tutulurlar. Küfür ilkelerine bağlılıklarından vazgeçmezlerse, pişmanlık göstermezlerse ve islam'a tam bağlılıklarını göstermezlerse içleri ne olursa olsun zahiren kâfir muamelesi görürler. Bu nedenle, onları desteklemek veya savunmak büyük haramdır. Ayrıca Resulullah (S.A.V.) şöyle buyurdu: “Biz zahire göre hüküm veririz. ALLAH gizli olan hususların işini üstlenir.”

ALINTI

“Aralarında hükmetmesi için ALLAH’a ve Rasulüne çağrıldıkları zaman mü’minlerin sözü yalnız: “İşittik ve itaat ettik” demektir. İşte kurtuluşa erenler bunlardır!” (Nur: 51)

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Senİn MÜslÜmanliĞini ALLAH Daha İyİ Bİlİr Fakat Senİn Zahİrİn Bİzİ İlgİlendİrİr
« Posted on: 20 Ağustos 2008, 15:27:31 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
MuhammedBesir
Hademe-i Kur'an
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 323

Men Bende i Kur'anem Eger Can Darem

« Yanıtla #1 : 17 Haziran 2008, 23:29:26 »

Şeriat zahire bakar...

Allah Razı Olsun

[/URL]

busari
Paylaşımcı üye
*

Toplam Oyu: 3

« Yanıtla #2 : 17 Haziran 2008, 23:33:13 »

ellerine sağlık kardeşim. tam yerinde ve zamanında bi olayı öğrendim. bu misal bana çok faydalı oldu. Emeğine Sağlık. EMANETÇİLERİN EN GÜZELİNE EMANET OLASIN...
ayşegül
sen yolcu şu yalan dünya hancıdır öyle bir gün var ki yürekte sancıdır yer gök bir olup da hesap sorulunca en sevdiğin bile senden davacıdır...
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 22

derman aradım derdime derdim bana derman imiş

« Yanıtla #3 : 18 Haziran 2008, 13:54:41 »

“Senin müslümanlığını ALLAH daha iyi bilir, eğer dediğin gibi isen ALLAH seni ödüllendirir. Fakat, senin zahirin (görünüşün) bizi ilgilendirir.”
 [Rahman Razı Olsunn]kardeşim

EY  NEFİS !
          BİL Kİ DÜNKÜ GÜN SENİN ELİNDEN ÇIKTI
            YARIN İSE SENİN ELİNDE SENED YOK Kİ,ONA MALİKSİN
                ÖYLE İSE HAKİKİ ÖMRÜNÜ ,BULUNDUĞUN GÜN BİL....

SÖZLER.....

Sümeyye
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 30

« Yanıtla #4 : 30 Haziran 2008, 03:28:26 »

ey degerli kardeslerim rabbim sizlerdende razi olur inshaALLAH
Etiket:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Muhabbetullah.Com Bağlantılar

|Reklam| |Alıntı Koşulları|

kurye Pics & Wallpapers Sohbet simple machines forum smf.gen.tr ödüllü seo webmaster yarışması evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat Araba Yarışı oYuNLAR
Muhabbetullah.Com En iyi 1024x768 - 1280x1024 ekran çözünürlüğünde görüntülenir.
Muhabbetullah.Com Bir Forum Sistemidir.ve siteye gönderilen tüm mesajlar onaydan geçmeksizin anında paylaşılmaktadır. Muhabbetullah.Com Yönetimi yazılan mesajlardan sorumlu değildir.
Yasalara aykırı bulduğunuz mesajları linkleriyle beraber HawasHasan[at]Gmail.Com adresine bildirebilirsiniz. Şikayetiniz en kısa sürede incelemeye alınacaktır.
For English Please let us know any illegal activity to HawasHasan[at]Gmail.Com

Furkan Hizmet ve Eğitim Vakfı