Selamun Aleykum

| Ana Sayfam Yap |
| Sık Kullanılanlara Ekle |

Konular:15.821
Üyeler:21.803
Site Haritası

Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Reklam Vermek için Tıkla..

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu SEYDA HAZRETLERİ MÜSADE ETMİYOR
Cevap SayisiCevap Sayisi: 13 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 1413 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SEYDA HAZRETLERİ MÜSADE ETMİYOR  (Okunma Sayısı 1413 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
_Sude
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 9

Selametle....

« : 08 Ocak 2008, 12:07:15 »

hidayete açılan kapı.. www.hidayetkapisi.com

-Kahvedeki sohbet bitti. Adap yapmak için sıraya girdik. Herşey sünnete uygundu. Adabımızı yaptık , sıra ölüm rabıtasına geldi. ALLAH cc. Külli nefsin zeigatul mevt .. Her canlı ölümü tadacaktır ayeti celilesi aklıma geldi. Peygamber efendimizin ölüm hakkındaki hadisleri ve diğer peygamberlerin ALLAHa vasıl olduklarında; mesela Musa a.s. ın :
-ya Musa ! ölümü nasıl buldun ?
- Ya Rabbi .. tava içerisine düşmüş bir kuş misali , uçmak ister uçamaz ,ölmek ister ölemez , aynen böyle yaşadım.
İbrahim halilullaha;
- Ya halilim Ölümü nasıl buldun
-Ya rabbi .. bir iğnenin deliğinden canımın çekildiğini hissettim…
peygamberler böyle ölüm acısı çekmişse ALLAH rasulü 300 kılıç darbesi demişse benim halim nice olur…
Beni bir korku sardı .. Binlerce istiğfarla adabımı yapıp yattım. İnşaALLAH devam edeceğim…
Aklıma gelmişken bir sofinin ölümünü anlatayım..
Elhamdulillah müjdelerle dolu bir ölüm. Görev yaptığım beldede ümmi bir sofi vardı. Okuması yazması yoktu. Ölümünden 6 ay önce Menzile gidip intisab etmişti. Fatihayı biz öğrettik. Namaz kılmasını bilmiyordu.. biz öğrettik. Bu sofi 65-70 yaşları arasındaydı. 3-5 ay hatmemize devam etti. Birgün haber geldi, Mehmet amca sekaret olmuş. Önce doktora götürmüşler , tansiyonun sıfır olduğu artık hayat belirtilerinin kalmadığı götürün son nefeslerini evinde versin demiş…
Bize haber verdiler. Vardığımda herkesle ilgisini kesmişti. Yasin-i Şerif okuduk. Efendimize ve sadatlara hediye ettik. Tıbbın ölü dediği insanla 6.5 saat konuştuk. Elleriyle havadan bir şey almaya çalışıyordu, biliyordukki son anda insanın konuşması imanının halavetidir. Ve insan makamını görmeden ölmez. Dedimki Mehmet amca ne görüyorsun…
- Hocam sen görmüyormusun ?
-Benim gözüm kör kulağım sağır.. sen gördüklerini anlat.. Kimler var kimler yok . ?
-Hocam sadatların hepsi burda ..
-Kim burda ?
Hepsini saymaya başladı.. Seyda hz lerinden bahsetmedi.
-Dedim mehmet amca seyda hz. leri nerde ?
-Dedi hocam seyda hz leri sadatları getirdi.
-Başka ne var ne yok ?
-Kapı dışında uzun kulaklar var. Onlarda girmek istiyor ama sadatlar musade etmiyor..
-Onlar kimdir ? Seydaya sor dedim…
-Hocam onlar şeytanmış.. imanımı çalmaya gelmişler.. seyda hz. leri musade etmiyor. İnşaALLAH imanlı öleceğim…

Bu arada ailesi baba baba diyerek seslendiler.. hiç birisine tepki vermedi. Sadece bizimle meşguldü… Bu bize sadatın bir ikramıydı. Birara gözünü karşıya dikti.
-Dedim kurban ne görüyorsun.
-Hocam şimdi şu anda cennetteki makamımı gösteriyorlar. Huriymiş.. bana işaret etmekte..
Şu hadisi şerif aklıma geldi. Kişi makamını görmeden ölmez.. Hamdettim. Mürşidin son anda sofisine yardımının ne kadar büyük olduğunu anladım. Daha anlatacak çok mesele var fakat kısa kesiyorum. Mehmet amca elini uzattı bir kitap açıyormuş gibi yaptı. Sordum..
-Şimdi ne yapıyorsun.
-Kuran okuyorum dedi.
-Nereyi okuyorsun ?
-Yasin suresini okuyorum.
-Mehmet amca sen okuma yazma bilmezsin .. Nasıl okuyorsun.. ?
-Hocam seyda hz. leri söylüyor ben okuyorum..
Tıppın ölü dediği mehmet amca tam 3.5 saat Kuran okudu hafız efendiler gibi. Bu işe çok şaşdım ve Mürşidi Kamil in ne kadar tasarruf ehli olduğunu ölüm halinde sofisine himmet ettiğini aynel yakin olarak gördüm. ALLAH’a olan teslimiyetim Rasulullaha ve onun varsileri Ehlullaha olan muhabbetim binlerce kat artmış oldu.
                                                                                                                alıntı.

Hüzün Sarayinda
Kendimi Bir Dönüssüz Sefere Adadim
Sabret Kalbim...
Sabret...

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: SEYDA HAZRETLERİ MÜSADE ETMİYOR
« Posted on: 06 Eylül 2008, 04:07:20 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
ravzam
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 36

...

« Yanıtla #1 : 08 Ocak 2008, 16:24:15 »

Allah Razı Olsun gurbanım
Rabbimizin izni sadatların himmeti ile son nefesimzi imanlı olur inşaALLAH...

ALLAH ım senin sevgini,seni sevenin sevgisini,seni sevmeye yaklaşdıracak amellerin sevgisini nasib eyle!!!!

bera bin malik
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 51

« Yanıtla #2 : 08 Ocak 2008, 17:00:37 »

sadat?

fetheden
***Sabır EdenYürekler, Bulur Aşk İle Felah; Sevgi İle Dile Gelir Kalp "La İlahe İllallah" ***
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 140

"İnşaALLAH derse yakaran, inşa eder Yaradan"

« Yanıtla #3 : 09 Nisan 2008, 23:28:41 »

Nakşibendi Büyükleri "Sadat-ı Kiram" olarak anılırlar... Bu sebepledir ki "Sadatlar" kısaltmasıyla Nakşibendi Büyüklerinden bahsedilir...

ALLAH Onların Makamını ve Sırlarını Âli etsin... Bizi Onlardan ayırmasın inşaALLAH...

adıgüzel
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 61

« Yanıtla #4 : 16 Nisan 2008, 16:53:05 »

Allah Razı Olsun gurbanım
Rabbimizin izni sadatların himmeti ile son nefesimzi imanlı olur inşaALLAH...

Aynen          Teşekkürler

***  Yaratılanı sev ***
***  Yaratandan ötürü***

By_Mustafa
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 0

« Yanıtla #5 : 23 Haziran 2008, 17:59:27 »

esselamu aleyküm tebrikler kardeşim Allah Razı Olsun
armymen
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 1

« Yanıtla #6 : 03 Temmuz 2008, 09:21:35 »

« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2008, 01:03:56 Gönderen: HawasHasan » Logged
ytasdan
Yeni üye
*

« Yanıtla #7 : 02 Ağustos 2008, 20:06:03 »

Es Selam'u Aleyküm,
En başta belirtiyim ki ben tarikat ve tasavvuf yolunun ancak şeriat,kuran ve sünnete bağlı olduğu müddetçe imanı kurtarmaya kuran ve sünnet ile vesile olacağına inanıyorum.Peygamberimiz AleyhisSelam mahşerde kuranı okuyup,anlayıp hayatına geçirmeyen kişiye lanet edicek demiş." " diyecek.Peygamberimiz AleyhisSelam kızı içinde "" diyor. İsrailiyat kaynaklarında tasavvufa geçme binlerce evliya kıssası var bu kıssalar müslümanların imanını çalmak için anlatılıyor.Siz gerçek tarikat ve tasavvufu ögrenmek isterseniz size tavsiyem İmam Rabbani (Rahmetullahı Aleyh),İmam Kuşeyri,Mahmut Efendi Hazretleri, Cübbeli Ahmet Hoca,Abdülmetin Balkanlı Hoca tavsiye ederim.Şahı Nakşibend Hazretleri (Rahmetullahı Aleyh) derki Müridim Şeriattan bir tugla düşürse virdi düşmüştür demiş.Şu zamanda mürid şeriattan degil tugla duvar bırakmadı ama müridin virdi hala devam ediyor.İmam Rabbani (Rahmetullahı Aleyh) Şeriatsız tasavvuf zındık eder demiş.
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2008, 01:05:00 Gönderen: HawasHasan » Logged
HawasHasan
Hayat İman u Cihada..
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 1090

bir ay yokum..

« Yanıtla #8 : 03 Ağustos 2008, 01:06:28 »

aleykum selam..
hadisleri kaynağından yazmamanın sonucu...
yazdığınız hadis Efendimiz s.a.s demediği, diyemeyeceği bir sözdür..
"Kurtarmayacağım" gibi bir kelime geçmez o hadiste..
işte bundan ötürü hadislerde hassas davranıyoruz..
riayet edeceğinizi umuyoruz İnşaAllah..

Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine Kur'anı çokça okuyanların,
'Bu zaman cihad zamanı değildir'
dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa, bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır.
Dediler ki;
'Ya RasulALLAH bunu söyleyecek kimse var mı dır?'
Rasulullah (S.A.V) buyurdu ki;
'Evet bu kimse ALLAH'ın ,meleklerin ve bütün insanlığın lanetlediği kimsedir.'
[İmam Nevevi;Tagribul Tezhib,Şifa-i Essudur,Meşariul Eşvag ila Mesari El Uşşag]

simla
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 5

« Yanıtla #9 : 03 Ağustos 2008, 03:54:47 »

İslamı yaşamak çok güzel..gerçekten olabiliyosak murid olmak çok güzel...fakat bu tarz hikayeler zehir gibidir, bazen şifa bezen ise kötü sonuçlar doğurabilir..bu tip platformlarda bu kadar ayrıntı bilmiyorum ne kadar dogru!!
ALLAH saadatların ve Seyda Hz.'lerinin  sirrini yüceltsin bizlerinde hayatımızın değişmesine vesile oldular ne kadar dua etsem azdır.

İmza kampanyasına destek
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
http://www.ayasofyacamiiolsun.com

"Nefis kilise Ayasofya, kıyamete kadar cami olarak vakfedilmiştir. Bunu, ALLAH'a, ahirete, O'nun heybetine inanan hiçbir mahluk, sultan olsun, hakim olsun, bir mütegallibe olsun, değiştiremez. Vakıf şarlarını kim değiştirirse, ALLAH'ın, meleklerin, bütün insanların lâneti onların üzerine olsun. Yüzlerine bakan ve onlara şefaat eden hiçbir kimse bulunmasın."
Fatih Sultan Mehmed

anestu-nara
Yeni üye
*

bir ateşe yaklaştım...

« Yanıtla #10 : 06 Ağustos 2008, 21:08:18 »

Allah Razı Olsun

Gürzü kendine vur. Benliğini, varlığını kır gitsin.Çünkü bu ten gözü, kulağa tıkanmış pamuğa benzer.

REYHANİ
Paylaşımcı üye
*

GAVS-I SEMADANİ

« Yanıtla #11 : 06 Ağustos 2008, 21:15:26 »

Allah Razı Olsun gurban ALLAH-u Zülcelâl bizleri saadatların yanından ayrımasın
ytasdan
Yeni üye
*

« Yanıtla #12 : 20 Ağustos 2008, 19:49:00 »

Selam’un Aleküm,Siz önce bana aşağıda belirttiğim itikadi meseleleri Kuran, Şeriat, Sünnet, Hadis Şerif ve Ehli Sünnet İtikadı olan Mezhep İmamlarımızdan, 1000 yılın müceddidi İmam Rabbani Hazretlerinden kaynak gösterin bende size kaynak göstereyim.
1- Mürşidi Kamil ve tarikat içinde Kuran Bilinci, Şeriat Bilinci, Sünnet Bilinci aşılanmamışsa,   Küfre ve zulme karşı Cihad Ruhu verilmemişse, Çevremizdeki bunca ahlaksızlığa ve hayasızlığa seyirci kalıyor ve peygamberin emri olan Emri Bil Maruf Nehiy Anil Münker rafa kaldırılmışsa sadece Tasavvufun lafazanlığı yapılıyorsa, sadatların himmeti var edebiyatı yapıyorda dünyada ki İslam Alemine Yapılan zulme tepkisiz kalıyor ise yani hissiyatını kaybetmiş ise kendini sadece rabıtam var, zikrim var, şeyhim var diye avutup bana bu görevler verildi bunun dışına çıkmam diyipte işin kolayına kaçıyorsa bu müridi kimse kurtaramaz velevki ALLAH Teala Peygamber Efendimize veya Evliyalara şefaat yetkisi verirse eğer istisna, yani kimse şeyhine güvenip kesin ben kurtuldum diyemez. Aksini iddaa ediyorsanız kaynak göstererek önce siz müslümanlara ispatlayın. Daha pek çok şey anlatırdım fakat burası yeri değil.Gelin yüz yüze görüşelim.Doğruları açığa çıkartalım.Doğru kaynaklardan Tarikat ve Tasavvufu ögrenelim.Sizin kendi cemaatinizin bastırdığı kitaplar sadece kendi görüşlerini destekleyecek kısımları alıyor diger kısımlar önemsizmiş gibi üzerinde fazla durmuyorlar.Yani parçayı bütünden ayırıyorlar.Parça bütünden ayrıldımı artık bütün olma özelliğini yitirir.Gelin tanış olalım, konuşalım, İslam Ümmeti İçin Neler yapabiliriz, ahlaki kokuşmaya nasıl engel oluruz, cemaatler arasında nasıl ekonomik işbirliği yaparız çünki devamlı zalimleri kalkındırıyoruz ,projeler üretelim, üretken müslüman olalım, kendi güçlerimizi birleştirip İslam Coğrafyalarına açılalım ,baba mirası yiyen olmayalım, birbirimizin eksiklerini tamamlayalım, islami kalkınma için projeler hazırlayalım, harbi teslimiyetçiyseniz eğer başarının ALLAHtan geliceğine teslim olaraktan çalışmaya başlayalım. Gelin bunları konuşalım...
ytasdan
Yeni üye
*

« Yanıtla #13 : 20 Ağustos 2008, 20:43:21 »

Bir açıklama yapmak istiyorum,Bir cemaatte İslama Hizmet varsa ve İslam Davası için gayret varsa himmet vardır.Bunlar olmadan himmet olmaz.Bundan dolayı yukarıda himmet edebiyatı yapılıyor diyorum.Kelimeler ve kavramlar lütfen yanlış anlaşılmasın.Benim derdim kelimeler ve kavramlar değil uygulamadaki yanlışlıklardır.
Etiket:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: