Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu Şeyma Binti Haris (R. Anha)
Cevap SayisiCevap Sayisi: 0 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 230 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Şeyma Binti Haris (R. Anha)  (Okunma Sayısı 230 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Muttαki
Bismillahirrahmanirrahim Hasbun Allah ve Ni'mel Vekil
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 134

Maksadımız İman ve Ahirettir

« : 05 Mart 2008, 16:12:11 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

Şeyma Binti Haris (R. Anha)

“Peygamberimiz’in (sallALLAHu aleyhi vesellem) süt kardeşidir.

Şeyma’nın (r. anha) bir adı da Huzafe’dir. Resulullah’ın (aleyhisselam) süt annesi Halime es-Sadiye’nin kızı ve Efendimiz’in süt kız kardeşidir. Şeyma (r. anha), Resulullah küçükken Efendimiz’in bakımında annesine yardım ederdi.

Resulullah’a (aleyhisselam) peygamberlik vazifesi verilmiş, Mekke-Medine dönemi derken üzerinden yıllar geçmişti. Nihayet Cenab-ı Hakk, Resulü’ne öz yurdu olan Mekke’nin fethini nasip etmişti. Mekke’nin fethi gerçekleşince, Hevazin ve Sakif kabilelerinin içlerine korku düştü. Resulullah’ın kendilerine doğru yürüyeceğini zannediyorlardı. Bu korkuyla, Resulullah’ın kendi içlerinde emzirdiği kimseler olan Beni Sad b. Bekr kabilesiyle birlikte Hevazin, Sakif, Nesr kabileleri de birleşerek yanlarına mallarını, kadın ve çocuklarını alarak savaşmak için Müslümanlara karşı hazırlık yapmaya başladılar. Resulullah (aleyhisselam) bu hazılığı haber alınca, Mekke’den on bin kişilik bir kuvvetle onların üzerine yürüyerek Hevazin’de onları bozguna uğrattı. Savaş bitince, birtakım ganimet ve esirler ele geçirilmişti. Esirler arasında Rasulullah’a küçükken bakan süt kardeşi Şeyma da vardı. Ashabın yanına sokularak, “ben sizin Efendiniz’in kız kardeşiyim.” Dedi.

Onu Resulullah’ın huzuruna getirdiklerinde, “Ben senin kız kardeşinim.” dedi. Aradan uzun yıllar geçtiği için Resulullah, Şeyma’yı tanıyamamıştı. Şeyma (r.anha), Resulullah’a diğer süt kardeşleri Abdullah ve Ense’yi hatırlattı. Peygamberimiz (sallALLAHu aleyhi ve selem), “Peki, buna işaret bir şey var mı?” diye sordu. Şeyma (r.anaha) da, “Sırtımda yere çömeldiğim bir sırada bıraktığın bir yara izi var. Siler vadisinde, biz ailemizin davarlarını otlatıyorduk. O zaman benim babam, senin de babandı. Benim annem senin de annendi; sana ben de bakmıştım. Hatırladın mı şimdi Ya Resulullah?” dedi.

Resulullah (sallALLAHu aleyhi ve selem) izi görünce onu tanıdı. “hoş geldin” diyerek hırkasını yere serip üzerine oturttu. Mübarek gözleri yaşlandı. Süt anne ve süt babasının durumlarıanı sordu. Şeyma, onların daha önce ölmüş olduklarını haber verdi. Resulullah (aleyhisselam) ona, “Eğer kavmine dönmek istersen seni göndereyim, istersen itibarlı ve sevilen biri olarak burada kal.” dedi.

Şeyma (r.anha): “Ben dönmek istiyorum, bana ihtiyacım olan şeyleri verip beni kavmimimn yanına geri gönder.” dedi ve Müslüman olup Resulullah’ı bir kez daha sevindirdi. Resulullah (aleyhisselam) ona birçok ganimet verdi ve kavmine gönderdi. Şeyma (r.anha) da, Resulullah’ın küçüklüğünde ona oynatırken söylediği şiiri hatırlatıp okudu: “ Ey Rabbimiz, Muhammed’i bize bırak ki, onun delikanlılığını göreyim. Sonra onu itaat edilen bir efendi göreyim. Düşmanlarının ve hasetçilerinin yüzüstü geldiklerini göreyim. Ona, ebediyen devam eden bir şeref ve izzet ver.”

Şeyma’nın (r.anha) küçükken söylediği şiir ve duası, ALLAH (celle celalühü) katında kabül görmüştü. Duasının kabul edildiğini ALLAH (celle celalühü) ona da göstermişti.

İslamsız Hayat,Hayat değildir,Hayata hükmetmeyen İslam,İslam değildir,Onu hayatına geçirmeyen Müslüman,Müslüman değildir.

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Şeyma Binti Haris (R. Anha)
« Posted on: 23 Kasım 2008, 10:47:18 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Şeyma Binti Haris (R. Anha) oyunları, Şeyma Binti Haris (R. Anha) programı, Şeyma Binti Haris (R. Anha) oyunu indir, Şeyma Binti Haris (R. Anha) program yükle, Şeyma Binti Haris (R. Anha) download, Şeyma Binti Haris (R. Anha) hikayeleri, Şeyma Binti Haris (R. Anha) resimleri, Şeyma Binti Haris (R. Anha) haber, Şeyma Binti Haris (R. Anha) yükle, Şeyma Binti Haris (R. Anha) videosu, Şeyma Binti Haris (R. Anha) msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
Etiket: şeyma binti haris