Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu uc soru bır cevap
Cevap SayisiCevap Sayisi: 2 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 207 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: uc soru bır cevap  (Okunma Sayısı 207 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
guler
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 29

« : 08 Nisan 2007, 00:53:25 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

ÜÇ SUÂL VE BİR CEVAP *

Mevlânâ Celâleddîni Rûmîye felsefecilerden bir grup geldi.Suâl sormak istediklerini bildirdiler.Mevlânâ hazretleri bunları Şemsi Tebrîzîye havâle etti.Bunun üzerine onun yanına gittiler.Şemsi Tebrîzî hazretleri mescidde, talebelere bir kerpiç le teyemmüm nasıl yapılacagını gösteriyordu.Gelen felsefeciler üç suâl sormak istediklerini belirttiler,Şemsi Tebrîzî
- Sorun! buyurdu.İçlerinden birini başkan seçtiler.Hepsinin adına o soracaktı.
Sormaya başladı
- ALLAH var dersiniz, ama görünmez, göster de inanalım.
Şems-i Tebrîzî hazretleri
- Öbür sorunu da sor! buyurdu.
O
- Şeytanın ateşten yaratıldıgını söylersiniz, sonra da ateşle ona azâb edilecek dersiniz hiç ateş ateşe azâb eder mi? dedi.
Şems-i Tebrîzî
- Peki öbürünü de sor! buyurdu.
O
- Âhirette herkes hakkını alacak, yaptıklarının cezâsını çekecek diyorsunuz.Bırakın insanları canları ne istiyorsa yapsınlar, karışmayın! dedi.Bunun üzerine Şems-i Tebrîzî, elindeki kuru kerpici adamın başına vurdu.Soru sormaya gelen felsefeci, derhâl zamânın kâdısına gidip, dâvâcı oldu.
Ve
- Ben, soru sordum, o başıma kerpiç vurdu. dedi.
Şems-i Tebrîzî
- Ben de sâdece cevap verdim. buyurdu.Kâdı bu işin açıklamasını istedi. Şems-i Tebrîzî şöyle anlattı
- Efendim, bana ALLAHü teâlâyı göster de inanayım, dedi.Şimdi bu felsefeci, başının agrısını göstersin de görelim.
O kimse şaşırarak
- Agrıyor ama gösteremem. dedi.
Şems-i Tebrîzî
- İşte ALLAHü teâlâ da vardır, fakat görünmez.Yine bana, şeytana ateşle nasıl azâb edilecegini sordu.Ben buna toprakla vurdum.Toprak onun başını acıttı. Hâlbuki kendi bedeni de topraktan yaratıldı.Yine bana Bırakın herkesin canı ne isterse onu yapsın.Bundan dolayı bir hak olmaz. dedi. Benim canım onun başına kerpici vurmak istedi ve vurdum.Niçin hakkını arıyor? Aramasa ya! Bu dünyâda küçük bir mesele için hak aranırsa, o sonsuz olan âhiret hayâtında niçin hak aranmasın? buyurdu.Felsefeci, bu güzel cevaplar karşısında mahcûb olup, söz söyleyemez hâle düştü.

Kaynak :
* Said Nursinin ögrencilerinden Molla Hamidin Nur Dede kitabından.
Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: uc soru bır cevap
« Posted on: 22 Kasım 2008, 16:39:55 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: uc soru bır cevap oyunları, uc soru bır cevap programı, uc soru bır cevap oyunu indir, uc soru bır cevap program yükle, uc soru bır cevap download, uc soru bır cevap hikayeleri, uc soru bır cevap resimleri, uc soru bır cevap haber, uc soru bır cevap yükle, uc soru bır cevap videosu, uc soru bır cevap msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
Siηηєя
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 118

« Yanıtla #1 : 08 Nisan 2007, 00:57:40 »

evet ALLAH cc raz olsun imam azam ın bu güzel cevapları farkl farklı kişilerde görmek mümkün oluyor   Roll Eyes

Lütfen konu açmadan önce daha önce verilmişmi verilmemişmi diye arama yapalım..

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
HawasHasan
Estağfirullah..
Administrator
*

Toplam Oyu: 1114

Ve Birgün Bu Dünya Gül Bahçesine Dönecek..

« Yanıtla #2 : 08 Nisan 2007, 01:13:26 »

evet ALLAH cc raz olsun imam azam ın bu güzel cevapları farkl farklı kişilerde görmek mümkün oluyor   Roll Eyes
gülümseme
amin..

Gökten yağmur yağdıkça cihad tatlı ve hoştur. İnsanlar üzerine Kur'anı çokça okuyanların,
'Bu zaman cihad zamanı değildir'
dedikleri bir zaman gelecektir. Kim bu zamana ulaşırsa, bilin ki bu ne güzel cihad zamanıdır.
Dediler ki;
'Ya RasulALLAH bunu söyleyecek kimse var mı dır?'
Rasulullah (S.A.V) buyurdu ki;
'Evet bu kimse ALLAH'ın ,meleklerin ve bütün insanlığın lanetlediği kimsedir.'
[İmam Nevevi;Tagribul Tezhib,Şifa-i Essudur,Meşariul Eşvag ila Mesari El Uşşag]

Sponsor Bağlantı

Etiket: