Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu ÜSTAZIMIZ SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN (K.S) H.ZNİN HAYATI VE BİRÇOK KONU
Cevap SayisiCevap Sayisi: 116 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 2431 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ÜSTAZIMIZ SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN (K.S) H.ZNİN HAYATI VE BİRÇOK KONU  (Okunma Sayısı 2431 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ayşegül
sen yolcu şu yalan dünya hancıdır öyle bir gün var ki yürekte sancıdır yer gök bir olup da hesap sorulunca en sevdiğin bile senden davacıdır...
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 38

ya sabr..

« Yanıtla #40 : 22 Mayıs 2008, 12:24:59 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

yarın yevmul mahşerde kimseyi salih amelinden başka kurtaracak bişey yok başkalarından bu konuda medet ummanın doğru olmadığını düşünüyorum (şahsi fikrim)

URL=http://imageshack.us][/URL]
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: ÜSTAZIMIZ SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN (K.S) H.ZNİN HAYATI VE BİRÇOK KONU
« Posted on: 22 Kasım 2008, 17:45:42 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: ÜSTAZIMIZ SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN (K.S) H.ZNİN HAYATI VE BİRÇOK KONU oyunları, ÜSTAZIMIZ SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN (K.S) H.ZNİN HAYATI VE BİRÇOK KONU programı, ÜSTAZIMIZ SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN (K.S) H.ZNİN HAYATI VE BİRÇOK KONU oyunu indir, ÜSTAZIMIZ SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN (K.S) H.ZNİN HAYATI VE BİRÇOK KONU program yükle, ÜSTAZIMIZ SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN (K.S) H.ZNİN HAYATI VE BİRÇOK KONU download, ÜSTAZIMIZ SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN (K.S) H.ZNİN HAYATI VE BİRÇOK KONU hikayeleri, ÜSTAZIMIZ SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN (K.S) H.ZNİN HAYATI VE BİRÇOK KONU resimleri, ÜSTAZIMIZ SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN (K.S) H.ZNİN HAYATI VE BİRÇOK KONU haber, ÜSTAZIMIZ SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN (K.S) H.ZNİN HAYATI VE BİRÇOK KONU yükle, ÜSTAZIMIZ SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN (K.S) H.ZNİN HAYATI VE BİRÇOK KONU videosu, ÜSTAZIMIZ SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN (K.S) H.ZNİN HAYATI VE BİRÇOK KONU msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
fazıl14
Paylaşımcı üye
*

Toplam Oyu: 3

« Yanıtla #41 : 22 Mayıs 2008, 12:28:07 »

SIRAT-I MUSTAKIM:ALLAH-u Teala insanların dünyevi hayatlarında saadete ulaşmaları, kötülüklerden arınıp zülüm ve haksızlıklardan kurtulmaları için peygamberler göndermiştir. Bütün peygamberlerin davet ettikleri hak yolu Kuran-ı Kerim ’’Sırat-ı Mustakım’’ olarak adlandırıyor.

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
fazıl14
Paylaşımcı üye
*

« Yanıtla #42 : 23 Mayıs 2008, 13:47:24 »

üstazımız Süleyman Hilmi Tunahan (K.S) işaret buyrulan zattır.
BediüzzamanSaid Nursiyle ilgili olarak Yeni Asya Gazetesinde 3 Mayıs 1976tarihinde Av. Abdurrahman Şeref Laçla yapılan mülâkattan iktibasedilmiştir.
Bizim bugün başlıca vazifemiz; îmanı muhafazayaçalışmaktır. Bunu yapıyoruz. Biz tedrîsat yapmıyoruz. İslâmın esâsımaddi ve mânevi kurtuluşun kaynağı olan Kuran-ı Kerimin okutulupöğretilmesi ve yalnız Türkiyeye değil, bu yolla bütün dünyayayayılması işini birâderim Süleyman Efendi ve Onun tesis eylediğiKuran Kursları yapıyor. Hem de çok kısa zamanda yapıyorlar. Eskiden0-5 senede öğrenilen İslâmi ilimleri şimdi Kuran Kursları -2 seneiçinde öğretiyorlar. Âlim yetiştiriyorlar. Fakih (Fıkıh âlimi)yetiştiriyorlar. Müfessir yetiştiriyorlar. Bu hâl bir mûcize-ikurâniyyedir.
Bugünkü bu şaşılacak hal hakkında ben küçük yaşlarda iken; benimgözlerime doğru bir ışık çakmış ve beni ikaz eylemek istemişti. O zamanher halde tekâmül etmemiş olduğum için anlayamamışım. Şimdi anlıyorum,îzah edeyim. Ben 6 yaşında iken Şirvandan Siirte gittim. Bir çokİslâmi ilimleri, Kuran-ı Kerimin mûcizesi olarak çok kısa zamanda vesüratle tahsil eylemiş bulunuyordum Siirtteki büyük Müslümanâlimlerle münâzaraya girdim. Hepsini mağlup ettim. O büyük âlimlerhayret içinde kaldılar ve beni takdir eylediler. Ben bu hâlime çocukluksâikası (hevesiyle) ile mağrur oldum.
İşin esâsını o zaman anlayamamışım. Halbuki bu hâl bana birişâretmiş. Sanki Rabbim bana demek istemiş ki: Ey Said, ileride birzaman gelecek İslâmiyet sıkışacak neşr-i Kuran, neşr-i İslâm için uzunseneler bulunmayacak. Bunları bir senede, iki senede öğrenmek veöğretmek ihtiyacı hâsıl olacak. İşte o zaman nasıl ki, şimdi sen; kısabir zamanda büyük âlimlerle münâzaraya tutuşacak kadar ilim kudretiiktisap ettin. Seninkinden çok daha kısa zamanlarda, İslâm âlimleriyetişecek ve ehl-i küfür ile mücâdele edecek sevgili kullarım ortayaçıkacak. Ben o zaman bu işareti anlayamamışım. Amaşimdi hakikat tezahür etmiş bulunuyor. Biraderim Süleyman Efendiişâret buyurulan zâttır. Büyük tedris işi ile meşgul oluyor. OnunKuran Kursları; Neşri Kuran ve Neşri İslâmı bütün dünyâyı hayretleregark edecek çok kısa zamanda başarıyor.

İşte o zamanın din mazlumlarından birisi olan Said-i Nursî, Süleyman Efendi Hazretleri hakkında bu sözleri söylemiştir.

SüleymanEfendi, tarikatı sadece hoş sohbet vâsıtası hâline getiren son devrintembelliğini yıkmış onu, kitleleri harekete getiren, şeriat içinçalışan insanların hareket ve heyecan vâsıtası kılmıştır. Bu yüzdenkerâmete itibar etmemiş kendisi kerâmet izharından müstağni davrandığıgibi talebelerine de aynı yolu tâlim etmiş. En büyük kerâmet ümmetiMuhammede Hakk yolu telkin etmektir. Buyurmuştur. Kendisine mâneviselâhiyet verildiği andan itibaren hem Kâdirî hem de Nakşî tarikatıylavazife tarif etmiş, zamanında şeyh olarak tanınanlara haberlergöndererek onları kendisinin varlığından ve selâhiyetinden haberdâretmiştir. Said-i Nursi, Abdülhakim Arvâsi,ve Adanalı Sâmi Efendi dedâhil bir çok zâtlarla muhâbere etmiştir. Süleyman Efendi cemiyettenuzakta yaşamak yerine, cemiyetin içinde Müslümanlığı yaşatmayı tercihetmiş ve dışımız halk ile, içimiz Hak ile buyurmuşlardır.
Sponsor Bağlantı

fazıl14
Paylaşımcı üye
*

« Yanıtla #43 : 24 Mayıs 2008, 12:39:07 »

Hz. Üstazımız birgün çocuk yaştaki iki evladına "Yeni Cami imamına gidin benim gönderdiğimi söyleyin size İlm-i Meaniden sual sorsun" buyuruyor. Sebep eski medrese arkadaşlarına tasarrufunu göstermek onların da hidayetine vesile olmak. O iki Abimiz Üstazımızın medrese arkadaşı olan Yeni Camiin imamının yanına geliyorlar. "Efendim bizi Hocamız Süleyman Hilmi Tunahan Efendi Hazretleri gönderdi. Size ilm-i meaniden sual sorsun dedi".
İmam bakıyor karşısında iki çocuk. (Eskiden ilm-i meani okumak için medreselerde en az 20-30 yıl okumak gerekiyormuş ve ilm-i meani okuyan kişinin yaşı oldukça büyük olurmuş). Tabi imam karşısında iki çocuk görünce "gidin" demiş. "Siz benimle dalga mı geçiyorsunuz. İlm-i Meani kim siz kim" diyerek onları yanından kovmak istemiş.
O abilerimiz ısrar etmişler "mutlaka sorun" demişler. Bunun üzerine İmam şöyle demiş, şöyle bir sual tevcih ediyor: "Game tahtındaki zamirle cümle oluyor da Gaimun tahtındaki zamirle cümle olmuyor. O keratanın suçu ne" demiş. Bunun üzerine Abilerimi ikisi bir ağızdan cevabın Arapça ibaresini okuyarak vermişler. ( ; ; ; ; ) Bu cevap karşısında İmamın gözleri faltaşı gibi açılır.
Sponsor Bağlantı

fazıl14
Paylaşımcı üye
*

« Yanıtla #44 : 26 Mayıs 2008, 10:59:19 »

Dersiamlardan Dursun efendi’nin Üstazımız Süleyman efendi hakkındaki bir sözünü de şöyle anlatmaktadır:

“1970’li yıllarda dersiâmlardan ve Mahmud Efendi’nin hocası olan Of’lu Hacı Dursun Efendi, Erzurum’daki Kümbet Medresemizi ziyaret etmişti. Her yönüyle büyük bir alim olan Dursun Efendi’ye herkesi sordum ve o da anlattı. Mesele Silistre’li Süleyman Efendi’ye gelince aynen şu cümleleri söyledi: “Süleyman Efendi de dersiâmdır; ancak o ALLAH’ın hususi bir inayet ve ihsanına mazhardır ve akranlarından farklı bir simadır. Başından beri onun böyle olduğunu hissediyorduk
Sponsor Bağlantı

süleymanli
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 0

« Yanıtla #45 : 26 Mayıs 2008, 18:04:33 »

Sirati müstagimde Üstazimiz teker teker evlatlarinin elinden tutup karsiya gecirecek biiznillah.
bunu biraz açarmısınız?

Ben talebe iken Üstazimizin talebelerinden Hasan Arikan abi´ziyarete gelmisti, onun sohbetinde :Üstazimizin evlatlarini sirat köprüsünde bekleyip birer birer karsiya gecirecegini anlatmisti.
Bu görev bana verildi. diye beyan buyurmus.
umarim cevabini aciga cikarmis olurum.

saygilarla

Sponsor Bağlantı

fazıl14
Paylaşımcı üye
*

« Yanıtla #46 : 27 Mayıs 2008, 12:01:28 »

Dua; kulun ALLAH 'tan yardim istemesi, iyilik ve rahmet dilemesi demektir.
Bilindigi gibi insani yaratan ve yasatan ALLAH'tir. Her an ALLAH'a muhtaç olan insan, sikintiya düstügü zaman da yine ona siginir , arzu ve isteklerini ona arzeder. ALLAH'in büyüklügü ve sonsuz kudreti karsisinda kendi güçsüzlügünü idrak ederek, O'nun her seyi kusatan engin rahmetine olan ilitiyacini samimi duygularla dile getirir .
Dua, insanin gönülden ALLAH'a yönelmesi, hem kalbi hem de dili ile dileklerini O'na sunmasidir .
Bir kulun kendi acizligini itiraf ederek bütün benligi ile ALLAH'a yönelmesi ve kalbinin derinliklerinden gelen temiz duygularla ona dua etmesi ayni zamanda bir ibadettir .
Nitekim Peygamberimiz (s.a.s.) ''Dua, ibadettir .'' (1) sözü ile bunu en güzel sekilde ifade etmistir.
Duada ellerin sekli

Dua yaparken Elleri Birleştirmek bir Parola değil, Unutulmuş bir Sünnetin İhyasıdır.
Dua yaparken elleri birleştirmek de, bazı maksatlıların dediği gibi  Süleyman efendi bağlılarının parolası değildir. Eğer bu Süleyman efendi bağlılarının  parolası olsaydı, Türkistan, Pakistan, Hindistan, Arabistan ve mağrib ülkelerinde birçok müslümanın da Süleyman efendi bağlısı olması gerekirdi. Çünkü onlarda ellerini birleştirerek dua yapıyorlar. Merak edenler değişik tarihlerdeki gazete küpürlerinden, televizyon kanallarından görebilirler. Onlarında hepsi Süleyman efendi bağlısı  olmayacağına göre bu Süleyman efendi bağlılarının da bir parolası değildir. Bu bir Sünneti Rasul olduğu için yapılıyor. Unutulmuş olan bir sünnetin ihyasıdır. Güvenilir kaynaklarda ( Fıkıh, meviza ve Hadis kitapları) duada ellerin nasıl tutulması konusunda bilgi vardır. İsteyen istediği şekilde dua edebilir. Mühim olan, duada kalbin safiyeti ve uyanık bulunmasıdır. Duada dedesinden ve babasından gördüğü gibi ellerini açık tutan veya sünnet şekliyle kapalı tutan müslümanların yaptıkları halisane duaları kabul buyurmasını ALLAH’ü Tealadan niyaz ederiz.
Yalnız, dünya ve ahiret yıkımına uğramamak için; bir sünnetin ifasından asla başka bir şey olmayan “Duada ellerin bitişik tutulmasına” bin bir mana vermek bir müslümanın yapmaması lazım gelen fiillerdendir. Bütün delil ve vesikalara rağmen yine de duada elleri bitişik tutma mevzuunda menfi fikir ileri sürenler çıkabilir. Böyle düşünenlere karşı ısrara da hacet yoktur.
Zira her şey bir nasip işidir. İman etmek, namaz kılmak, zikirle meşgul olmak ve bir sünneti ifa ve ihya etmek... Bunların hepsi ezelden bunlara layık olan, kalbi ve niyyeti müsait olanlara nasib olmaktadır.
Peygamberler (Aleyhimüsselam), yüzlerce delil ve mucizelerle tebliğde bulundularsa da kavimlerinden çok kimseler Hakkı teslim etmediler. Halbuki onlar, en iyi ikna kaabiliyetine sahip seçkin zatlardı. Fakat inanmayanların kalpleri, imana ve itaate layık değildi.
Dua ile alakalı hadiselerin hiçbirinde “açtı, açılacak, açık tutulacak” manalarını ifade eden kelimeye rastlanamamıştır.
Hadis-i Şeriflerde ellerle birlikte zikredilen kelimeler “zamme: Yapıştırdı, Cemaa: Topladı, Rafea: kaldırdı, Bıhızae vechihi: yüzünün hizasına” kelimeleridir.
Cenab-ı Hakk Peygamberimizin yolundan Ümmeti Muhammedi ve Ümmeti Muhammedin evladını ayırmasın,amin.ALLAH Rasulü (sav) hayat-ı seniyeleri içinde dua esnasında ellerini farklı farklı şekillerde tutmuştur. Mesela; Bedir'de ellerini koltuk altları gözükecek derecede kaldırmış, gece yatarken döşekte ellerini birleştirmiş, namazların arkasında yaptığı dualarda omuz aralığı ölçüsünde ellerinin aralarını açmış, yağmur duası ya da bela ve musibetlerin def'i için yaptığı dualarda da avuç içlerini aşağıya doğru çevirmiştir.

Dua esnasında ellerin alacağı şeklin hükmü ne farz, ne vacib ne de müstehaptır. Fukaha buna âdab hükmünü vermiş ve hadis kitaplarında da bu mesele âdâb bölümünde yer almıştır. Bu sebeple kim ne şekilde ve nasıl dua ederse etsin ya da bunlardan sadece bir tanesini benimsesin, netice itibariyle ALLAH Rasulünün sünnetine ittiba etmektedir. Onun için bunların hepsini saygı ile karşılamalıdır. Dinin aslına rücu etmeyen böyle bir meseleyi vesile yaparak Müslümanlar birbirleri ile kavga etmemelidir.
- Resulü Efendimiz her gece yatmadan evvel iki elini açarak birleştirir, ihlas, felak va nas surelerini okuyarak ellerinin içine üfler sonra başından ve yüzünden başlayarak üç defa elinin eriştiği kadarıyla bütün vücudunu sıvazlar ondan sonra yatardı. Hz Aişe Validemiz Efendimizin bunu her gece üç defa yaptığını rivayet etmektedir.
Sponsor Bağlantı

yeşilkubbe
zifiri karanlıkta gelse dostu ayak sesinden tanırım..
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 11

« Yanıtla #47 : 27 Mayıs 2008, 12:35:48 »

Emeğine Sağlık  Allah Razı Olsun

Sponsor Bağlantı

süleymanli
Yeni üye
*

« Yanıtla #48 : 27 Mayıs 2008, 13:20:58 »

Bazi kaynaklardan okudugum gibi, Resülullah efendimiz bir kac kere elini acarak dua etmis,
oda bu sekil olmus, maglum  eli kapali sekilde dua ederdi, biraz  yalvarma sekli siddetlendiginde elini kisa bir sekil aralayip tekrar kapatirdi.
Elin kapali dua etmenin sirri vardir, bunlardan birtanesi , budur.
Kendinizde deneyin:
elinizi kapatin ve icindeki Arabca harflerle yazi rakamlar vardir. sag elde 18 sol elin icinde 81 cem´an 99 eder. hafif kalbe dogru yönelttigimizde 100 eder cünkü Kalbte 1 olan ALLAH ismi celal yazilidir.

Burada anlasildigi gibi, dua ettigimizde Yüce mevlamizin 100 ismi celili ile dua ederiz. 
Yüce mevlamiz cümle ümmeti Muhammedin ve evladinin dualarini Makbul kilsin.

Ama tabiki her Müslüman yinede kendi istegi üzere dua ediyor, eli acik eli kapali. niye eli kapali dua ediyorsun dersek , eline kapali dua edenlerde niye eli acik dua ediyorsun demeye hakki yokmu?
neticede Sünneti seniyyenin en güzelini ihya etmek bizlere yapmak süser.
Misvak kullanmak sünnet, sarik ile namaz kilmak sünnet,  buna benzer misaller cok, ama hanki birimiz bunlari yapiyoruz???
Sünnetin en güzel seklini yapmaya calisanlari elestirecegimize, kendimize dikakt edip baskalari ile ugrasmiyalim, kendi nefsimizle ugras herhalde ömür yetmez.

saygilarla selamlar
Sponsor Bağlantı

fazıl14
Paylaşımcı üye
*

« Yanıtla #49 : 27 Mayıs 2008, 13:38:36 »

KARDEŞİM SÜLEYMANLI ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIMIN İÇİN.SELAM VE DUA İLE İNŞALLAH.
Sponsor Bağlantı

süleymanli
Yeni üye
*

« Yanıtla #50 : 27 Mayıs 2008, 13:43:48 »

Yüce Rabbimiz hepimizden razi olsun abim.
Sponsor Bağlantı

fazıl14
Paylaşımcı üye
*

« Yanıtla #51 : 28 Mayıs 2008, 11:39:57 »

Birgün Hz. Üstazımız medrese arkadaşlarından birisiyle karşılaşmış. Arkadaşı Hz. Üstazımızı evine davet etmiş. Evine gitmişler. Biraz sohbetten sonra arkadaşı kızına "kızım bu benim medrese arkadaşım bir kahve yap da içelim" diyor. Kızı kahve yapıp getirir ve babasına dönerek " sen bu benim medrese arkadaşım diyorsun. Bakıyorum sen çok yaşlısın arkadaşın ise daha genç" diyor. Babası susuyor. Üstazımız cevap veriyor "Evladım baban sırtına dünyayı yükledi, aldı. Biz ise dünyanın sırtına bindik oturduk" buyurmuşlar.ALLAH ŞEFAATLERİNE NAİL EYLESİN İNŞALLAH
Sponsor Bağlantı

fazıl14
Paylaşımcı üye
*