Selamun Aleykum
Selamun Aleykum, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Özel Arama
   Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Reklamlar
Şifalı Bitkiler

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu yaratmak ifadesini kullanmak ne kadar doğru ?
Cevap SayisiCevap Sayisi: 17 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 671 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: yaratmak ifadesini kullanmak ne kadar doğru ?  (Okunma Sayısı 671 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ayşegül
sen yolcu şu yalan dünya hancıdır öyle bir gün var ki yürekte sancıdır yer gök bir olup da hesap sorulunca en sevdiğin bile senden davacıdır...
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 38

ya sabr..

« : 23 Nisan 2008, 06:31:26 »

Şifalı bitkiler, bitkisel yağlar hangi hastalığa hangi bitki iyi gelir, doğal yoldan zayıflama..

'Yaratmak' ifadesini kullanmak doğru mudur?

İnsan, dünyadan malzeme alır ve yeni bir eser inşa eder. Her ne kadar ona ''benim eserim'' derse de, bu sahiplenme bir mecazdan öteye gidemez. Kainat galerisindeki güzel eserlere bir yenisi eklenmiştir ve onun da hakiki sanatkarı yine ALLAH'tır.

Toprağın bitkiyi, ağacın meyveyi, arının da balı yaratamayacağını anlamak zor değil. çünkü bunlar bilgisiz, şuursuz ve iradesiz varlıklar. İnsan ise, üstün kabiliyetleri olan bir varlık. Onun şuurlu eliyle ortaya çıkıveren eserlere bakarak ALLAH’ı hatırlamak her zaman mümkün olmayabiliyor.

Oysa, dikkatle düşününce, insanın da bir vasıta olduğunu anlamakta gecikmiyoruz. çünkü insan, eserini bir düzen dahilinde kurarken hiçbir malzemeyi yoktan var etmez, ancak yaratılanı terkip ve tertip eder. Bunu yaparken, kendisine ihsan edilen cihazları ve duyguları kullanır. Akıl, kalp, hafıza, göz, kulak ve eli veren ALLAH’tır. Onun mülkünde, Onun verdiği aletler ve Onun yarattığı malzemelerle çalışan sanatçı, eserinin hakiki sahibi ve yaratıcısı olamaz.

İnsanın rolü “dilemek”tir, iradesini hayır için kullanmaktır. Ağaç vasıtasıyla meyveyi yaratan ALLAH, insan eliyle de beşeri sanat eserlerini halk etmektedir. Şu halde insan, “Şu eseri ben yarattım.” diyemez, ancak, “Bu eser benim vasıtamla yaratıldı.” diye düşünerek “Bu eseri ben yaptım” diyebilir.

Bilim adamları ve sanatkârlar, kainattaki İlâhî kanunları keşfederken, çeşitli alet ve makineler yaparken Rablerinin kendilerine bahşettiği kabiliyetleri kullanırlar. “Bu kanunu ben buldum, şu makineyi ben yaptım” demeleri, onların bir kanun koyucu ve bir yaratıcı olmalarını gerektirmez.

Kalbimiz çalışır, kanımız temizlenir, hücrelerimiz yenilenir, vücudumuzda milyarlarca olay cereyan eder, fakat bunların çoğundan bizim haberimiz bile olmaz. Organlarının nerede olduğunu, ne iş yaptığını ve nasıl çalıştığını bilen kaç kişi var? Saçlarımız dökülür, yüzümüz kırışır, belimiz bükülür, dişlerimiz dökülür, nihayet üstüne titrediğimiz hayatımız elimizden alınır, fakat biz, olup bitenlere seyirci kalmaktan başka bir şey yapamayız.

Organlarının ve duygularının bile gerçek sahibi olmayan insan, nasıl kendi eliyle yaratılan eserlerin hakiki sahibi olur ve onları ben yarattım diyebilir!?..

URL=http://imageshack.us][/URL]
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: yaratmak ifadesini kullanmak ne kadar doğru ?
« Posted on: 22 Kasım 2008, 19:59:55 »

uyari
Selamun Aleykum Ziyaretçi. Sitemize Hoş Geldiniz.. islami sitemizin içeriğinden daha iyi faydalanmak ve mesaj yazmak için üye olmanız gerekmektedir.. sitemizde islami içerik bulunmaktadır.. bulamadığınız herhangi bir konuyu bildirerek yardım alabilirsiniz.. Katkılarınızdan ve Desteklerinizden Ötürü Teşekkür Ederiz... Üye Olmak için Aşağıdaki "Üye Ol" Kısmını Tıklayabilirsiniz..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: yaratmak ifadesini kullanmak ne kadar doğru ? oyunları, yaratmak ifadesini kullanmak ne kadar doğru ? programı, yaratmak ifadesini kullanmak ne kadar doğru ? oyunu indir, yaratmak ifadesini kullanmak ne kadar doğru ? program yükle, yaratmak ifadesini kullanmak ne kadar doğru ? download, yaratmak ifadesini kullanmak ne kadar doğru ? hikayeleri, yaratmak ifadesini kullanmak ne kadar doğru ? resimleri, yaratmak ifadesini kullanmak ne kadar doğru ? haber, yaratmak ifadesini kullanmak ne kadar doğru ? yükle, yaratmak ifadesini kullanmak ne kadar doğru ? videosu, yaratmak ifadesini kullanmak ne kadar doğru ? msn eklentisi, şarkı sözleri, dizisi
CanDost
Ya Rab! Bize Afiyet Ver!
Administrator
*

Toplam Oyu: 268

« Yanıtla #1 : 25 Nisan 2008, 11:57:01 »

Organlarının ve duygularının bile gerçek sahibi olmayan insan, nasıl kendi eliyle yaratılan eserlerin hakiki sahibi olur ve onları ben yarattım diyebilir!?..

Allah Razı Olsun ayşegül

Sponsor Bağlantı

Biz muhabbetullah platformu olarak dosya yükleme işlemleriniz için www.upload.gen.tr sitesini öneriyoruz
ravzam
Bilgili Üye
*

Toplam Oyu: 36

...

« Yanıtla #2 : 25 Nisan 2008, 12:22:44 »

Allah Razı Olsun Emeğine Sağlık kardeşim
ders kitaplarında çok geçen bir kelime bu malesef Sad

ALLAH ım senin sevgini,seni sevenin sevgisini,seni sevmeye yaklaşdıracak amellerin sevgisini nasib eyle!!!!

Sponsor Bağlantı

memocan021
Çünkü Ölüm Bir Yok Oluş Değil Yeniden Doğuştur... Dünya Hayatı Bir Oyun Ve Eğlenceden İbarettir.
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 39

« Yanıtla #3 : 25 Nisan 2008, 12:24:33 »

İnsanların çogu yaratmak kelimesi kullanıyor halbuki yaratmak ALLAHa  mahsustur

paylaşımın için sagol

Allah Razı Olsun

Emeğine Sağlık

"NEREYE BU GİDİŞ"
RaKaMlAr İlErİ DoĞrU gİtSeDe; GeRi SaYıM sEn DoĞdUğUnDa BaŞlAdI

Sponsor Bağlantı

b.s
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 109

« Yanıtla #4 : 25 Nisan 2008, 13:15:52 »

Allah Razı Olsun Ayşegül
 biriyle bu konunun tartışmasına girmiştim, sonuç atoma kadar inince
 kimse birşey yaratmadığını! kabul etmiş oluyor sonunda...
 ALLAH'ın ilham etmesiyle bulunuyor, bu kadar.

bir de ekleyeyim, bu soruyu bir "hoca" ya sormuşlar, okudum ...
 evirmiş çevirmiş bir sakıncası olmadığını bir şekil anlatmıştı ama
 yazıyı bulabilsem...

ne kılıfı bulunursa bulunsun "yaratmak" deyince aklıma ALLAH (c.c) geldiğinden, başkası içinde kullanılınca rahatsız oluyorum.
« Son Düzenleme: 25 Nisan 2008, 13:25:50 Gönderen: müjde » Logged
Sponsor Bağlantı

Hiba
Bir "Kün" Emrini Bekler Bî Çare Yüreğim...
Administrator
*

Toplam Oyu: 151

Ve Emrin Neyse Amâdeyim Rabbim...

« Yanıtla #5 : 25 Nisan 2008, 19:01:25 »

Allah Razı Olsun  Alkış  Alkış
gerekli ve yararlı bir paylaşım...

Mahsun Yüreğim!!!

Sponsor Bağlantı

ayşegül
sen yolcu şu yalan dünya hancıdır öyle bir gün var ki yürekte sancıdır yer gök bir olup da hesap sorulunca en sevdiğin bile senden davacıdır...
Müdavim Üye
*

Toplam Oyu: 38

ya sabr..

« Yanıtla #6 : 26 Nisan 2008, 05:11:58 »

Ecmain inş. yorumlarınız için çok  Teşekkürler inş. bundan sonra önce biz dikkat ederiz konuşmalarımıza sonrada inş. çevremizde böyle yanlışlıklar olduğu zaman düzeltiriz malesef okul kitaplarında tv dizilerinde reklamlarda vs.. böyle yanlışlar çok yapılıyor Sad
Sponsor Bağlantı

63fırat63
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 0

« Yanıtla #7 : 10 Mayıs 2008, 22:36:10 »

bu site çooook ama çooook güzel Pişman Değilim. Allah Razı Olsun sizden Alkış Alkış Alkış Alkış Byebye
Sponsor Bağlantı

Hiba
Bir "Kün" Emrini Bekler Bî Çare Yüreğim...
Administrator
*

Toplam Oyu: 151

Ve Emrin Neyse Amâdeyim Rabbim...

« Yanıtla #8 : 10 Mayıs 2008, 23:08:11 »

Ecmain kardeş... teşekkür ederiz...
Sponsor Bağlantı

hasbihal
Süper Üye
*

Toplam Oyu: 14

« Yanıtla #9 : 11 Mayıs 2008, 20:25:35 »

Teşekkürler Allah Razı Olsun

Elhamdülillahi alâ ni’metil islâm. Ve alâ tevfîkil îmân. Ve alâ hidâyetil rahmân.”[/b]

Sponsor Bağlantı

honour
Yeni üye
*

Toplam Oyu: 0

« Yanıtla #10 : 25 Haziran 2008, 17:21:27 »

Selamun Aleyküm
Bu güzel uyarıcı konuyu gördüm.
Sitenize üye oldum..

"Yaratmak" ifadesi yerine icat etmek,oluşturmak vb gibi bir çok ifade kullanılabilir.
Günümüzde sıkça yapılan hatalardan biri,bu konuda daha dikkatli olunması gerekir
Sponsor Bağlantı

veda
Faydalı Üye
*

Toplam Oyu: 7

« Yanıtla #11 : 25 Haziran 2008, 17:32:13 »

Çok önemli bir konuya temas etmişsin kardeşim tşk..
Benimde çok rahatsız olduğum bir konu bu

"Yaratmak" ifadesi yerine icat etmek,oluşturmak vb gibi bir çok ifade kullanılabilir.
Günümüzde sıkça yapılan hatalardan biri,bu konuda daha dikkatli olunması gerekir
[/b]

Haksız bir davada ZİRVE olmaktansa,
Haklı bir davada, ZERRE olmayı tercih ederim.....

Sponsor Bağlantı

Muttαki
Bismillahirrahmanirrahim Hasbun Allah ve Ni'mel Vekil
Forum Yöneticisi
*

Toplam Oyu: 134

Maksadımız İman ve Ahirettir

« Yanıtla #12 : 25 Haziran 2008, 18:43:34 »

Allah Razı Olsun

İslamsız Hayat,Hayat değildir,Hayata hükmetmeyen İslam,İslam değildir,Onu hayatına geçirmeyen Müslüman,Müslüman değildir.

Sponsor Bağlantı